Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Margery píše:
Je půlka června a já se už ted těším na začátek září, až děti zas odletí do školy a školky![]()
![]()
to bude x týdnů pakárna
Jak já se těším na prázdniny. Kdyby byly 3 měsíce, zlobit se nebudu ![]()
@Margery píše:
A to já budu navíc krotitel divé zvěře k tomu všemu, co dělám běžně… pravda, nebudu mít celou doba oba kusy, pár dnů budu mít jen mladší, ale o to je to horší
Homeoffice a dětma doma?
My máme první dva týdny školka pak jedeme na týden na první dovču, pak malou odlifruju na městky tábor. Potom dva týdny dovca v Chorvatsku. A pak 3 týdny ještě budu muset nějak zvládnout asi malá pojede s mojí mamkou na Šumavu. Uvidíme
@ludmilaadamkova píše:
Homeoffice a dětma doma?My máme první dva týdny školka pak jedeme na týden na první dovču, pak malou odlifruju na městky tábor. Potom dva týdny dovca v Chorvatsku. A pak 3 týdny ještě budu muset nějak zvládnout asi malá pojede s mojí mamkou na Šumavu. Uvidíme
Ano, HO s dětma doma, bez táborů, jen to starší si vezmou na týden naši a druhý týden (no, tam týdnu nevěřím, max 3-4 dny) tchýně. Chlap má snad jen týden dovolené, já žádnou (max neplacené volno)… jo, pěkné vyhlídky…
edit školka samozřejmě celé léto zavřená, otvírá 4.9…
Chápu. No budeš to mít na palici. Bude chtít vino nebo čokoládu ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@MargeryChápu. No budeš to mít na palici. Bude chtít vino nebo čokoládu
Se budu muset něčím motivovat, pravda ![]()
@Margery píše:
Se budu muset něčím motivovat, pravda
Jsem to tak měla předloni. Když bylo malé 2.5. ale to byla jen jedna.
Loni už to vykryla školka plus taky ten městsky. Ale bylo to hraniční i u ní. Ještě potřebovala po obědě spát. Letos si myslím že by i se víc mohla zapojovat.
@ludmilaadamkova píše:
Jsem to tak měla předloni. Když bylo malé 2.5. ale to byla jen jedna.Loni už to vykryla školka plus taky ten městsky. Ale bylo to hraniční i u ní. Ještě potřebovala po obědě spát. Letos si myslím že by i se víc mohla zapojovat.
Starší se doma nudí a potřebuje neustále vymýšlet zábavu. Většina té zábavy je neproveditelná s malou. Malá se doma nenudí, ale likviduje okolí i sebe… příměstské tábory jsem zkoušela sehnat aspon pro staršího, musela bych shánět ještě asistenta nebo připlatit a vozit na druhý konec Phy, na to není čas ani peníze
a pořád to nevyřeší malou, mít doma jen starší dítě, tak vlastně asi by to i šlo…
Ja se tedy přidávám k těm co se na prázdniny strašně těší. Po deseti měsících žádná svacina, balení aktovek, vozeni na kroužky. Krása. No a v půlce srpna se zas začnu těšit až vypadnou do školy. Tak to asi je každý rok. Člověk chce to co momentálně nemá.
![]()
Dcera sice nejde do školy, ale poprvé do školky, upřímně se nemůžu dočkat stejně jako ona a odpočítávám dny
Pracuji od konce MD na plný úvazek z domova a už mi z ní neuvěřitelně hrabe, když jsem tohle někomu řekla, všichni byli pohoršení, co jsem to za matku, když se těším, až budu mít klid od svého dítěte, tahle diskuze mě uklidnila, že v tom nejsem sama… Máte to někdo taky tak? ![]()
@Ylber píše: Více
Jsme v podobné situaci jako ty, tak jen pro zajímavost, kolik je malé? Dětskou skupinku jsi nechtěla nebo nesehnala?
@Yasmen píše: Více
Na jaře jí byly 3 roky, ale bohužel dětskou skupinku jsem v rozumné vzdálenosti nesehnala…
Jojo, těším se. Starší chodila už loni do školky, mladší jde teď od září a já už se po skoro 5 letech opravdu těším do práce.
Už se těším. Školka zavřená na 5 týdnů, takže 3 týdny s dítětem na HO. Těším se, až se nějak normálně vyspím /práci doháním po nocích /, atd…
@Ylber Měla jsem to stejně a to mi dítě ve 2,5 letech odešlo do soukromé školky. Navíc mám velmi náročné dítě s VD a ADHD, takže samo o sobě náročné dítě. Jako možnost pracovat 4 hodiny přes den bez nutnosti odskakovat úžasná.
Ono tedy stejně tak půlku školního roku doma bylo nemocné, takže level nemocné dítě na HO byla taky super liga, ale zase prostě aspoň někdy tam byl ten prostor na práci přes den v klidu.
@Snopy123 píše: Více
Dcera je naštěstí v tomhle směru zdravá, z pohledu okolí je extrémně upovídaná, za poslední rok jsem opravdu vyždímaná, neustálé dotazy na všechno, vařit, utřít zadek, nutnost reagovat na hru, kreslení… Ještě týden
Na její nemoci při práci jsem zvyklá, to mě ani nepřekvapí, ale ta vidina, že aspoň nějakou dobu budu mít klid ![]()