Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
26.9.19 22:06
@MartinKa36 píše:
očkování prokazatelně spouští některé autoimunitní nemoci, především očkování proti HPV :) ty studie co jsem vyděl mají vždy nějakou chybu třeba srovnávají počet onemocnení 7 týdnů po očkovaní s počtem onemocnění normální populace od 12-17let, která je taky očkovaná nebo kontrolní skupině píchají placebo vakcinu která obsahuje hliník, rtuť a formaldehyd jako skouaná vakcína.

Tak když si vydel, tak si vydel :lol: :lol: :lol: v

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
26.9.19 22:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.9.19 23:03
@ka2ka píše:
no osobně doufám že jí zavřou, protože ty křeče a bolesti musí být neskutečný, jsem zvědavá jestli se tu vyjádří fanatičky neočkování

Já myslím, že se teď hodně přitvrdí, současný stav už je neudržitelný a to není jen očkování to jsou i domácí porody - je to prakticky to samé matka přenáší důsledky svého rizikového chování na dítě a následky pak platí majoritní společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.19 23:22
@lecijasek píše:
Jo, to nevymyslíš…
Mně se vždy na pohotovosti, ať jsme tam byli s čímkoli, ptali, zda je dcera očkovaná podle zákona. Tipuji, že když někdo neočkuje, tak už má dost problémů s pediatrem a nechce, aby ho nahlásila pohotovost, takže tuto informaci zatají. Ono, koho by napadla souvislost knoflíkové baterie v nose s tetanem, když se všude píše, že to musí být hluboká zahnisaná rána a ještě ke všemu způsobená předmětem, který se válel v hnoji.

Pokud jde o ránu, kde už je nekróza tkáně, je takto někde schovaná (v nose) a pravděpodobně u vytahování té baterie doktor způsobil nějakou oděrku, tak to riziková rána je. Bakterie tetanu mohou být na čemkoli, co není sterilní. K rozvoji je potřeba nepřítomnost vzduchu, hodně tomu napomáhá špatné prokrvení (u starších lidí, ta nekróza tkáně např.).
Popravdě to odření od rohlíku, co tu proběhlo, muselo být tedy určitě většího charakteru a paní asi byla trochu čuník (špinavé ruce a pak možná jedla další jídlo taky znečitěné a rána se dál zanášela) a to škrábnutí od kočky muselo být taky hlubší anebo též následně nevyčištěné a dále znečištěné. Pokud je povrchový škrábanec od kočky, rána se pak umyje a vydezinfikuje, tak je tam riziko tetanu fakt mizivé.
Ten brněnský případ je podle mě souhra chyb matky i doktorů. Proč např. pediatra pošle dítě, které má 2. 9. křeče, do nemocnice až 5. 9.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.19 23:24
@Josef44 píše:
Já myslím, že se teď hodně přitvrdí, současný stav už je neudržitelný a to není jen očkování to jsou i domácí porody - je to prakticky to samé matka přenáší důsledky svého rizikového chování na dítě a následky pak platí majoritní společnost.

Chyby mohou být na obou stranách. Zpackaných porodů lékaři už bylo taky dost..nebo ten chudák kluk v Pardubicích po operaci mandlí..I doktoři jsou jenom lidi a nejsou to bozi, Josefe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.9.19 23:26
@lucenka píše:
Stejně 5ak mohlo mít následky po očkování. Tohle si musí přebrat každý sám.

Jo a kolik takových dětí je, kteří mají trvalé následky po očkování? 2-3 případy ročně a přežijí to. I Na hloupé plané neštovice u nás umírají děti třeba vybereme rok 2004 - 3 děti na průjmová onemocnění - rotaviry, 7 meningitida, 1 neštovice, 1 Hemofil typu B. 12 mrtvých na nemoci, proti kterým se dá očkovat to je polovina školní třídy… Jen naprostý hlupák může srovnávat rizika očkování s rizikem nemocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.19 23:37
@Josef44 píše: Jo a kolik takových dětí je, kteří mají trvalé následky po očkování? 2-3 případy ročně a přežijí to. I Na hloupé plané neštovice u nás umírají děti třeba vybereme rok 2004 - 3 děti na průjmová onemocnění - rotaviry, 7 meningitida, 1 neštovice, 1 Hemofil typu B. 12 mrtvých na nemoci, proti kterým se dá očkovat to je polovina školní třídy… Jen naprostý hlupák může srovnávat rizika očkování s rizikem nemocí…

Cucáš si to z prstu. Přesná čísla nejsou známa, protože se toho plno nehlásí a řekne se, že „tohle určitě nesouvisí s očkováním“. Systém povinného očkování těmto praktikám nahrává. Sám Súkl hlásí podhlášenost než. reakcí po očkování. Statistika nemocnosti a úmrtnosti na ony nemoce je, ale přesná statistika vážných následků po očkování chybí, protože je více než značně zkreslená pouhými hlášeními, která se prostě v mnoha případech ani neuskuteční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.9.19 23:40
@Evulina píše:
Chyby mohou být na obou stranách. Zpackaných porodů lékaři už bylo taky dost..nebo ten chudák kluk v Pardubicích po operaci mandlí..I doktoři jsou jenom lidi a nejsou to bozi, Josefe.
@Evulina píše:

Jo je to pravda a já s vámi souhlasím. Možná kdyby ta matka nechala svého kluka od malička očkovat proti chřipce, tak by žádné odstranění mandle nepotřeboval a dnes mohl být zdráv o tom to je chránit si svoje zdraví, abyste se nemusela léčit přiměřený pohyb, vyvážená strava dobré BMI a očkování. Například zvětšená nosní mandle je typickým důsledkem prodělaných infekčních onemocnění třeba chřipky… Představa tady mnohých "taky rodičů " že si nedají dítě očkovat a doktoři jim ho případně zachrání je dost naivní. Kvalita lékařů šla dolů protože VŠ se nestuduje proto, aby člověk dělal noční a byl v práci na štědrý den, ale proto aby to dělat nemusel na lékařských fakultách už dávno není takový přetlak jako dříve a tomu odpovídá i kvalita absolventů

Příspěvek upraven 26.09.19 v 23:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.9.19 23:54
@Evulina píše:
Cucáš si to z prstu. Přesná čísla nejsou známa, protože se toho plno nehlásí a řekne se, že „tohle určitě nesouvisí s očkováním“. Systém povinného očkování těmto praktikám nahrává. Sám Súkl hlásí podhlášenost než. reakcí po očkování. Statistika nemocnosti a úmrtnosti na ony nemoce je, ale přesná statistika vážných následků po očkování chybí, protože je více než značně zkreslená pouhými hlášeními, která se prostě v mnoha případech ani neuskuteční.

oficiální data jsou 3-4 osoby ročně, Jo a jak to víš že jich je více když to tedy není známo ukázal jsem ti 12 mrtvých za jeden rok a ty mi tady stavíš vzdušné zámky o tom že jedna paní povídala, že těch trvale postižených dětí s očkování je víc tady nejde o přechodné reakce co někdo nehlásí - ty lidi musí existovat a stále být postižení …..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.19 23:58
@Josef44 píše:
Jo je to pravda a já s vámi souhlasím. Možná kdyby ta matka nechala svého kluka od malička očkovat proti chřipce, tak by žádné odstranění mandle nepotřeboval a dnes mohl být zdráv o tom to je chránit si svoje zdraví, abyste se nemusela léčit přiměřený pohyb, vyvážená strava dobré BMI a očkování. Například zvětšená nosní mandle je typickým důsledkem prodělaných infekčních onemocnění třeba chřipky… Představa tady mnohých "taky rodičů " že si nedají dítě očkovat a doktoři jim ho případně zachrání je dost naivní. Kvalita lékařů šla dolů protože VŠ se nestuduje proto, aby člověk dělal noční a byl v práci na štědrý den, ale proto aby to dělat nemusel…

Víte, tohle už se mi zdá přehnané, konkrétně s tím očkováním proti chřipce. Nám třeba pomohlo na budování imunity a vyhýbání se chřipce pouhé plavání a otužování, hlíva s rakytníkem a rybí tuk. Očkování na chřipku nebylo třeba.
Mmch. znám člověka, který se očkovat nechal a chřipku stejně dostal. A to ten samý rok, čili byl očkovaný proti „aktuálnímu“ sezónnímu viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
27.9.19 00:01
@Evulina píše:
Víte, tohle už se mi zdá přehnané, konkrétně s tím očkováním proti chřipce. Nám třeba pomohlo na budování imunity a vyhýbání se chřipce pouhé plavání a otužování, hlíva s rakytníkem a rybí tuk. Očkování na chřipku nebylo třeba.
Mmch. znám člověka, který se očkovat nechal a chřipku stejně dostal. A to ten samý rok, čili byl očkovaný proti „aktuálnímu“ sezónnímu viru.

Máte doma zimu, protože máte pootevřené okno, ale vy budete dělat všechno jiné než že to okno zavřete, aby Vám bylo teplo a dokážete si tak, že to vlastně není třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.19 00:04
@Josef44 píše:
oficiální data jsou 3-4 osoby ročně, Jo a jak to víš že jich je více když to tedy není známo ukázal jsem ti 12 mrtvých za jeden rok a ty mi tady stavíš vzdušné zámky o tom že jedna paní povídala, že těch trvale postižených dětí s očkování je víc tady nejde o přechodné reakce co někdo nehlásí - ty lidi musí existovat a stále být postižení …..

Jenže to máš podhlášené číslo. Moje dítě mělo po očkování následky (nejspíš). Volala jsem to doktorce, ptala se jí na postup. Nic nikam nehlásila, přišlo jí to jako běžný nežádoucí účinek. A já se v té době ještě o očkování tolik nezajímala a nevěděla jsem, že to mohu hlásit sama.

• Citovat
  • Upravit
18304
27.9.19 00:09
@Josef44 píše:
Máte doma zimu, protože máte pootevřené okno, ale vy budete dělat všechno jiné než že to okno zavřete, aby Vám bylo teplo a dokážete si tak, že to vlastně není třeba…

Mě plavání a braní vitaminů fakt nepřipadá jako nějaká složitá „oběť“, jestli je ten příměr určen na porovnání přirozeného posilování imunity vs. očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.9.19 00:12
@lucenka píše:
Jenže to máš podhlášené číslo. Moje dítě mělo po očkování následky (nejspíš). Volala jsem to doktorce, ptala se jí na postup. Nic nikam nehlásila, přišlo jí to jako běžný nežádoucí účinek. A já se v té době ještě o očkování tolik nezajímala a nevěděla jsem, že to mohu hlásit sama.

Bohužel se tohle právě stává. Nelze srovnávat přesnou statistiku (nemocí) s hodně nepřesnou statistikou (vážných nežádoucích účinků očkování, vč. trvalých a ano, i vč. úmrtí, popisovalo se už více případů, kdy dítě očkováno, za pár hodin nebo dní zemřelo, ale ve zprávě stálo „SIDS“).
Co konkrétně za problém tvoje dítě má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
27.9.19 00:14
@lucenka píše:
Jenže to máš podhlášené číslo. Moje dítě mělo po očkování následky (nejspíš). Volala jsem to doktorce, ptala se jí na postup. Nic nikam nehlásila, přišlo jí to jako běžný nežádoucí účinek. A já se v té době ještě o očkování tolik nezajímala a nevěděla jsem, že to mohu hlásit sama.

No takže jste měla nějaký běžný přechodný nežádoucí účinek patrně něco co je označeno v příbalové informaci jako časté… diskuse byla o trvalém postižení z očkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek