Termín porodu březen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
7.8.23 15:52

@Nikadu po 1. screeningu to řekneme rodině a hned jak to bude vědět rodina, tak potom to řeknu v práci, ať mají čas si najít náhradu :-) takže zkraje 2. trimestru

A jinak holky, komu jste to už práskly? :D u mě to ví zatím jen manžel a ségra, které jsem to řekla v 9. týdnu po tom, co mi to doktor potvrdil. Ségra mi to u svých dětí taky oznámila vždy jako první, tak jsem jí to chtěla vrátit :) u rodičů zvažujeme, jestli už počkat dva týdny a říct jim to až po screeningu, z počátku to chtěl manžel říct hned, ale stejně do teď nebyla příležitost, tak už asi počkáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.8.23 16:05

@Magdalenka13

Tak mamce jsem to řekla téměř hned. Okolí to poznává samo. Tátovi jsem to řekla minulý týden a jsem 10+3tt.
Tak snad bude vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
7.8.23 16:11

@Magdalenka13 s prvním jsem cekala u všech do konce 1.trim a teď jsem to řekla rodině i blízkým hned, ať se na miminko těší co nejvíc lidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
7.8.23 16:22

@Magdalenka13 u nás to ví jen manžel a moje dvojce-segra, jinak to dřív říct nechci, před synem to manžel chtěl říct a za 2t jsme oznamovali, že je konec, tomu se chci vyvarovat.. ted jsem 8+6 a ty 3tydny už to vydržíme do screeningu, ten máme v úterý, tak počítám, že někdy pak o víkendu jim to řekneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
7.8.23 16:55

@Magdalenka13 No tak já jsem jediná která to neřekla ještě nikomu :D Teda samozřejmě to ví manžel a tím to končí 🙈 Nevím přece jen je po tom prvním screeningu už menší šance, že se něco pokazí. Do toho 12 týdne je pořád větší pravděpodobnost, že se těhotenství přestane ještě vyvíjet a já pak nechci všem oznamovat, že to nedopadlo. Nějak nejsem na to okamžitě to vytroubit ještě s čerstvě počůraným testem :D Takže já to chci vydržet minimálně do 12 týdne, možná déle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.8.23 17:06

U mě to ví přítel, a moje nejbližší 4 kamarádky a u přítele to ví jen jeho asistentka, no a pak jsem to logicky musela říct svému fyzioterapeutovi a trenérovi ve fitku ☺️
Rodině to chcem říct na konci 12 tt. Přijede za námi moje máma, tak jim to řekneme najednou, bohužel na ten první screening jdeme 3 dny potom co odjede, ale aspoň před tím stihneme ještě jednu kontrolu na gynde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.8.23 17:11

@Magdalenka13 tak u nás to ví rodina a par nejbližších kamarádů, ale to z důvodu, ze jsem měla nastupovat na operaci a tak nám přišlo blby tem úplně nejbližším lhát proč nejdu a zároveň jsou to lidi, který kdyby se něco nepovedlo, tak bych se jim mohla poplakat na ramenou ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
7.8.23 18:36

My jsme to oznamili kamaradum z muzovi strany, protoze mi neni dobre a jsem unavena, takze ted moc nechodim na pravidelne letni grilovacky. Kamaradi se bali, ze mame nejake potize :D

Na me strane nikomu. Chci to oznamit osobne a do CR se dostanu zhruba po 13./14. tydnu. Problem je, ze zijeme blizko partnerovych rodicu a on jim to chce oznamit brzy a je netrpelivy. :? To se mi moc nelibi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
7.8.23 19:34

Já to zatím řekla rodině a dvěma nejbližším kamarádkám. U ostatních bych asi ještě počkala do 4.měsíce, jestli to teda nebude vidět dřív. Jinak k večeru mám docela už pupík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
7.8.23 20:52
@Nikadu píše:
Já to zatím řekla rodině a dvěma nejbližším kamarádkám. U ostatních bych asi ještě počkala do 4.měsíce, jestli to teda nebude vidět dřív. Jinak k večeru mám docela už pupík :lol:

No ja už ho mám snad od začátku. Jsem hlavně ze všeho strašně nafouknuta :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
7.8.23 21:56

Já už jsem to řekla všem mimo práci.

O minulé miminko jsme přišli a to, že o něm moje okolí vědělo, to, že jim přineslo radost tím, že chvíli existovalo, mě pak při jeho ztrátě drželo nad vodou nejvíc. Navíc jsem měla pocit, že takhle doopravdy existovalo, bylo tu… O mém úplně prvním potratu (velmi brzký před delší dobou) nikdo nevěděl a bylo to blbý. Pro okolí jako by se nic nestalo. A i když jsem jim řekla o potratu, tak to vnímali jen jako zdravotní problém, ne jako to, že tu bylo dítě a najednou není. A to bych už nikdy nechtěla zažít znovu.

Takže teď už oznamuju brzo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
7.8.23 23:21

Ja to nikomu nerikala, jen muj pritel to vi. Jsem po KET detatka po PGTA, ale stejne mam porad strach, ze to nemusi vyjit, tak nechci nic zakriknout a nepotrebuju pak ty pohledy litostivy. Jsem v 6. TT.
Ale verim, ze je vse ok a detatko krasne roste :mrgreen: :srdce:

Ale pracuji jako zdravotni sestra na luzkovem oddeleni a bojim se, ze se budu muset s nejakym pacientem tahat ;( vymluvim se na bolest ramene asi kdyztak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.8.23 04:55

Jen pro silné povahy

Jdu se s vámi podělit o svůj včerejší, pro mě dost traumatizující, zážitek… A to jsem si myslela, že po minulé revizi po ZT mě už nic moc nerozhodí. Asi mi až teď nějak dochází, co se stalo, tak nemohu spát a jsem tady. Sice to prozatím dobře dopadlo, ale je to teď tak 50 na 50, že se miminko udrží…

Začalo to tím, že jsem před týdnem trochu jeden den špinila, doktorka mi nasadila progesteron a dobrý. Teď v neděli jsem večer znovu trochu zašpinila, ale bylo to nějaké jiné oproti minule… Neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit. Navíc mi celou neděli bylo hodně špatně (strašná únava a když jsem vylezla z postele, byla jsem dost malátná). Přes noc špinění naštěstí přestalo a v pondělí/včera dopoledne to bylo stále v pořádku. A pak najednou velmi silné krvácení. Pokud jste slabší povahy, tak radši přeskočte rovnou k dalšímu odstavci… To, co mě zarazilo nejvíc, bylo, že to přišlo z vteřiny na vteřinu, jak když uvolníte zátku. Krátce předtím jsem byla na záchodě zkontrolovat situaci a po krvi ani stopa. Pak jsem si sedla ke stolu a když jsem se po nějaké době zvedla, tak jsem cítila, jak najednou vypadla obrovská sraženina a krev byla okamžitě až na podlaze (a to jsem měla vložku kvůli tomu špinění). Kam se hrabe moje menstruace. Tenhle vodopád trval asi 5 minut, pak to začalo slábnout, ale byly v tom tak obrovksé sraženiny, že jsem byla na 100% přesvědčena, že je konec.

Naštěstí byl manžel doma, tak jsem mu řekla, že jsem potratila a jestli by mě odvezl k doktorce. Po cestě se ve mě ozval nějaký poslední závan naděje a říkala jsem si „co když se stal zázrak a miminko tam ještě je“, jenže pak jsem si vzpomněla, jak jsem si tohle říkala i při posledním ZT a nedopadlo to, tak jsem si jen pomyslela „sni dál“. Doktorka šla udělat ultrazvuk a jelikož na to pěkně dlouho koukala a mlčela (což u ní nikdy neznamenalo nic dobrého), tak jsem to brala jako uzavřené.
A pak najednou konstatovala, že plod tam stále je a bije srdíčko (6+3tt)… Což jsem jí nevěřila, musela mi to ukázat. Akorát se jí nelíbilo, že plod byl dost nestandardně celý rozmazaný. Prý je to buď ultrazvukem, a nebo je miminko nějak poškozené… Zvýšila mi progesteron, dostala jsem koňskou dávku hořčíku a v pátek mám další kontrolu…
Jsem doteď dost mimo, tak ani nevím, jestli mám radost nebo jsem vyděšená, ale bylo mi dnes celý den tak zle, že jsem (naštěstí) neměla moc prostor nad tím přemýšlet. Pořád spím, mám obrovský hlad a žízeň (vypila jsem asi 5 litrů a teď v noci podruhé vstala na jídlo), tak očividně tělo dostalo dost zabrat při té ztrátě krve… Tak uvidíme, jak to dopadne, prý je to teď na přírodě, tak nezbývá než doufat :,( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
8.8.23 06:10

@Gnome moc me mrzí, co se ti stalo a drzim palce, ať je vše v pořádku :hug: ještě mě napadá železo na tu únavu a po ztrátě krve…asi tam byl tedy nějaký velký hematom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
8.8.23 07:13

@Gnome ahoj, to je mi moc líto. Hlavně ať je vše v pořádku. Zkus co nejvíc odpočívat a šetři se. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí