Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat z trošku jiného soudku. Máte nějaké kamarády, které budou mít podobně staré mimino? Já nikoho takového nemám, jen jedna kamoška je teďka čerstvě tehotná. Tak se trošku bojím, že si o tom nebudu moct s kým popovídat a vlastně ani chodit s kočárem a tak (hlavně v šestinedělí a ty první měsíce…). Jak byste si někoho takovýho našli? Jsem z velkýho města. Mám hodně bezdětných kamarádů a nebo co mají už větší děti. Bude to pro mě dost velká změna. Doposud jsem žila hodně aktivně (sport, cestování, hromady koníčků..).
Ahojte, tak my máme po další kontrole 🩵 🙏
Dnes 31+6 odhad váhy 1850 g 😁, jinak se dnes předvedl na ultrazvuku sebou mrskal o sto šest 🤣 🤣 A kontroly už co 14 dní, zatím vše jak má a i když tlačí dost tak vše hezky uzavřené a hlavičkou ještě nahoře
@Martina30159 Tak to je nádherná zpráva, mám radost, že se malému tak hezky daří.
Já jdu s tím naším na kontrolu v pondělí, tak jsem zvědavá, jinak jsem taky teď 32. týden.
@R137 Já už jsem se dostala do věku (je mi 34), kdy už mají kamarádi/ kamarádky rodiny nebo je právě zakládají. Některé mají třeba o rok starší (samozřejmě i o víc, ale to už neberu jako podobný věk), některé o půl roku, dvě budou letos rodit po mně… Takže mám v tomto ohledu štěstí. Na druhou stranu i já jsem se nedávno na netu seznámila s paní přes internet, která rodí ve stejném měsíci jako já a bydlí ve stejném městě.
Zkusila bych si najít přes sociální sítě v různých skupinách (jsem třeba na FB ve skupině prvorodičky, červňátka 2026 nebo třeba ve skupině toho města - např. Brňáci, Plzeňáci atd.) Myslím, že je fajn hledat někoho nejen s podobně starým dítětem, ale i s podobnými zájmy nebo smýšlením, je totiž fajn se nebavit 100 % času jen o dětech nebo právě podnikat nějaké aktivity spolu - třeba postupně, až děti budou vyrůstat.
Pamatuju si, že plánuješ rodit v Brně, jsi přímo z Brna? ![]()
Ahoooj 👋
Tak ja uz jsem ve 31. tt, ve ctvtrek jdu na posledni screening a neskutecne se tesim 😊
Na posledni kontrole pred par tydny mimco uz bylo hlavickou dolu a vazilo 1.5 kila, takze asi nebude uplne male 😁 Ale uvidime, treba ten odhad nebyl uplne presny. Jinak pekne me teda kope, az me to budi v noci.
@R137 K dotazu ohledne kamaradu - ja teda mam kamosky s detma, ale vsichni uz se vratili do prace a tak uz se skoro nevidime jak neni cas. Ja bydlim na mensi vesnici, tady v posledni dobe taky nikdo uz moc nerodi, asi se budu prochazet s mimcem sama 😁 Ale nastesti jsme kousek za Prahou a tak mohu vzdy dojet do nejakeho parku nebo na vetsi hriste.
@Ranni.Vecere Jak dopadla kontrola? To máš dobré, že máš kamarádky, co základají rodiny. Já jsem sice o pár let mladší, ale mám hodně kamarádek mladších i starších, co asi mít děti nebudou. No mám pocit, že to už není moc výjimečné, lidi se soustředí na práci, koníčky, nemají vhodného partnera nebo vůbec žádného. A kamarádi chlapi v mém věku se ještě do pořizování dětí taky nehrnou. Žiju asi v trochu jiné bublině 😅 Přes ty FB skupiny mi to moc sympatické není. Ale možná pak někam dám inzerát 🙂 nebo si třeba vytvořím vlastní skupinu a budem pak třeba chodit spolu na hřiště 😀
@R137 možná se někdy uvidíme v Brně na stěně
ať nejsem jediná v celotělovým postroji. Taky mám termín v červnu a připadala jsem si nedávno na Duru trochu nepatřičně. Ale můžeme si navzájem dole hlídat děti, když jedna z nás poleze ![]()
@PJFS Jee tak to je super
Já už jsem přestala, už jsem si říkala ve 32tt. že stačí
Ale pořád se mi lezlo velmi dobře. Bála jsem se pak i s tím celotělákem, že ji to mačká, když už se mi zvětšilo břicho víc. Tak až s těma dětma ![]()
Ahoj holky, tak dávám info 🙂 jsem 31+5 a dneska jsem měla 3. screening. Miminko ma 1.7 kg a prý má tabulkové míry a je dobře výživené 😊 dostala jsem identifikator na mateřskou a žádanku do porodnice. Prý mam placentu na přední stěně a plodovou vodu v normě, ale na dolní hranici normy. Mělo by to být v pořádku. Miminko je ještě hlavičkou nahoru.
Jinak ja se těším až bude těhotenství za mnou. Boli me každý pohyb, tlačí bricho, vadi mi kila navíc. Mam žáhu. Jinak snad vše v pořádku. Na mateřskou jdu od 1.5.
Jak se mate vy?
@Rezinka17 ahojky. Já jsem o týden pozadu a k doktorovi jdu příští týden. Úplně to mám podobně že už se cítím nekomfortne ve svém těle, tak už se těším až to bude za mnou. Do toho všeho mám ještě těhotenské karpální tunely a to je úplně šílené.
Jak se máte vy ostatní?
@Rezinka17 Ahoj, já jsem o dva týdny dál, takže už jsem na mateřské. Začala mě trápit nespavost, snažím se teda během dne co nejvíc unavit ať nějak v noci aspoň přerušovaně spím. Břicho mi tolik nevadí, snad jen při tom spaní a ležení. Tak jsem ráda, že už nemusím pracovat, protože už by to bylo náročné. Dnes jsem byla na prohlídce porodních boxů v porodnici, kde bych chtěla rodit a mám z toho dobrý pocit ![]()
Ahoj, neporodil už někdo? snad ne
Já dnes po měsíci kontrola 34tt+4, odhad váhy 2,75 kg, takže na porod to vypadá 3,75- 4 kg. Všechno ok. Jsem ráda, že jsme koupili kočárek s delší korbičkou
V sobotu jsem celý den chodila po horách, tak jsem večer odpadla a spalo se mi konečně krásně.
Ahoj holky, já spím docela dobře, akorát se často budím na čurání.
Máme trochu menší miminko, když jsem byla 32+0tt, měli jsme 1610g, ale prý se tím nemám zneklidňovat, já sama jsem malá a drobná, mám navíc užší pánev. Tak moje tělo asi ví, co dělá, nějaký Goliáš by možná musel jít ven císařem.
Btw dnes mi řekla příbuzná, že vypadám jako těhotná žížala. ![]()
Žáha se mi večer začíná ozývat, ale není to ještě tak zlé. V 1. trimestru mě teda pálení žáhy trápilo víc. Cítím se nekomfortně, ale to asi každá, pořád se to celkem dá. Ještě se snažím potkat s některými kamarádkami/ kamarády, naposledy jsem před porodem jela navštívit rodiče, navštívila zubařku a čeká mě ještě dentální hygiena, tak se ještě snažím stihnout kdeco. ![]()
Ahojte jak se máte? Já už chodím na kontroly co 14 dní, příští týden v úterý mám další kontrolu u Dr budu 35+6 tak jsem zvědavá, jinak už jsem na mateřské tak si to konečně užívám naplno bez vycházek.. A začaly se ozývat poslíčci tak je to občas mazec no..
@Martina30159 a jak cítíš ty poslíčky? Ja poslední dva dny v práci a už konečně taky mateřská, tak se těším, je to už náročné. Kontroly co 14 dni mam od příštího týdne taky. Byli jsme se podívat na den otevřených dveří do porodnice, tak to bylo fajn 🙂 s manželem take půjdeme na nějaké předporodní kurzy. Hlavičku ma miminko zatím nahoře, tak prý má ještě čas se otočit. Jsem 32+5
@Rezinka17 zatím jako by mirne menstruační bolesti a dost mi tvrdne břicho no 🙄 🙈 tak dost už odpočívám a koupila jsem si i lepší magnesium než je ten magnosolv.. No my hlavičku zatím nahoře ale zkouším mu domluvit aby se do úterý otočil na kontrolu 🤣