Poradna duly
Jana Čurdová
@Ainah mam to na prdy ten c ajik,ne na pití jako hlavní,to má mléko…chci ji ulevit od prdu
@moncaHK už ho mám koupený,dám ho do lavičky a dám ji na celý den jen10 ml asi,to bude stačit myslíš? Během dne ji to nechám pít?asi vlažný ze?
@KamilaDen Klidně ho dej, my měly jeden a ten samej problém a pediatr nám taky nejdřív řekl že čaj v zimě ne, tak jsme ho nedávaly a při další návštěvě když jsem jí vysvětlovala že nezabírají masáže tepla koupel ani různý kapičky tak nám řekla že teda čaj jo mezi krmením denně 100ml, koupila jsem granulovanej fenyklovej musím zaklepat když vypije tu stovku během dne tak prdi a je po bolesti
Lepší je prý sačkovej protože je bez sladidel ale ten moje malá nechce ![]()
@Deniszja mala jw opravdu mala,papa80 ml um a tolik caje ank dat nemuzu,takze zkousim 20 ml za den,zatim breci a breci als wspumisan pomaha malo,ale bejakej ten prd je aspon tak
@KamilaDen Moje malá měla do neděle nařízeno 70ml na dávku od včera už má taky 80ml na dávku a během dne tu stovku mezi krmením vypije úplně v klidu
Zkus se na to zeptat dr. až půjdeš mě moje řekla že tu 100 max. A zatím to zabírá a stačí ![]()
@Deniszja myslis ten caj,me pije 80 ml mleka a davam ji 4× lzicku za den toho caje…
@KamilaDen Myslím mlíčko, malá pije 80ml mlika na dávku a během dne cca od 8 rána do 8 do večera než jde spinkat vypije těch 100ml čaje mezi těma pauzama na jídlo. Ji to fakt pomáhá, 4 dny se nemohla vykakat, pořád tlačila až byla rudá a prdiky taky nic
zkoušela jsem všechno masírovat bříško, infacol, koupele, teplou plenu na bříško, cvičit nožkama, otáčet na bříško, teploměr a nic nepomohlo… Řvala a vztekala se jak ji to nešlo až mi ji bylo líto a od ty doby co dávám ten čaj je klid a už ani nepotřebujeme žádné infacol.. Zkus těch 20ml ale myslím že na to kolik UM vypije celkově během dne je to málo ale třeba vám to bude stačit uvidíš, když tak se zeptej pediatra kolik ji toho popřípadě můžeš dát. Me má dr. řekla max 100ml čaje tak dávám a zatím dobrý.
@Deniszja jojo, mlíčko,dáváme teď těch 80 ml,ale teď jsem jí dávala 2 dny po lžičkách ten čaj a přijde mi,že jí úplně nesedl, včera večer mi ublila, sliny a mám dojem,že jsem cítila ten čaj, tak nevím, zda jí ho mám dávat dál…jinak se už tolik nevzteká, takže si myslím, že si na tu svou dávku zvykla, ale uvidíme, jak to bude dál 100 ml čaje bych do ní asi ani nedostala, nevíc se fakt bojim,aby mi nezačala zvracet…pediatra se zeptám, ale když jsem to zmínila, tak byla spíš proti tomu čaji…takže čert ví, zeptat se zeptám, za to nic nedám, jinak máme v puse stále tu moučnivku..takže stejně budu řešit, jaké jiné mazání nebo co s tím…
Ahoj,porad se mi zo mrne po nakrmeni vzteka ns rameni,tak nevim,jakmile si krkne tak ji davsm dolu,nekdy si nekrkne proste,uz pije 100 ml 3,5az 4 hodky si rika,po tom krmeni se vzteka treba 15 minut a pak je klid…v nocj teda chrni ..to se neprobudi…spi i 6 hodin,nekdy5 ruzne…jinak si nyslim,ze je v poho,prdy trapi,ale to uz tak nejak davame,je nam mesic a 2 tydny…jeste jsem takova malinko rozhozena…dnes msm konec 6 nedeli…
@KamilaDen může trvat než si odrihne a proto se může vztekat že ji to tlačí v brisku a potrebuje si ještě ulevit aspon u nás to tak je malemu dávám při vypiti 120ml 3 pauzy na odrihnuti a někdy si ještě odrihne i půl hodiny po jidle poznám to podle toho že zacne rvat a krouti se třeba je to i váš případ zkus ji dyl podrzet na tom rameni a hlavně buď v klidu miminka vycítí jakoukoliv nervozitu nebo stres od maminek a reagují nato pláčem
držím pěsti
@Ainah no ani jsem to negkusila ji davat odrihnout behem krmeni,je jak na dratkach a rozhazuje ruckama a klepe se na mlicko…obvykle si krkne rychle,dam ji na rameno a krk treba do 5 minut…nekdy nekrkne…ale jakmile doji a ma jit na rameno rev…
@KamilaDen tak ji zkus dát mezi jidlem pauzu malý se taky někdy kroutí a nechce,ale normálně ho odstavim a držím ho aby si odrihnul myslím,že to může mít z toho moc se napije může si spolylat i vzduch a,pak ji to v bříšku tlačí
Holky tak kojení se rozběhlo pořádně až doma. Super je že malá mě prospí celou noc těch 6-7h občas dá i 8h ale zas si to vybírá přes den, kojím co tři hodiny ale stylem že mě spokojeně vycucne obě prsa
jinak dneska máme dva týdny. To utíká nějak rychle …
Asi mame spurt holky,vcera rev po 2 hodinach od krmeni,nejdriv se kroutila jako na prdy,pak zacala cumlat ruce a bylo jasno,zacina nam pit vic,mela ted 90 ml az 100 ml a budeme ji muset davat koukam vic,mel jste to taky nekdo? Je nam mesic a 3 tydny,je mensi a doktorka rikala,ze to obrik nebude…akorat nas to prekvapilo,obvykle ma rozmezi 3,5 az 4 to se budi praviddlne a vcera tohle,koujam,ze nas ta ditka prekvspuji stale a porad