Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka Mareček je zatím nejlepší dieta
Nene, končili jsme ukončenym 13m
ale dost mě to vycucalo to jo
..teď má jedno um večer kolem 23h..ale spíše mu ho dáváme my, aby měl nějaké vitaminy a bílkoviny, přes den by si ho nevzal..tak mu ho cpeme, vysloveně nebreci, ze by chtěl mléko..
jinak dekuju ![]()
@Petrussee já Hugovi dávám UM 2×. Myslím, ze by slo odbourat to večerní, ale taky ho dávám kvůli vitaminum, protože jogurty mi nechce. Jen občas termix nebo pribináček. Ranní mléko bude mít ještě dlouho, na tom je zavislej 😁 často slýchám, ze děti, které jsou na MM, tak pak nechtějí přejít na láhev - ještě k tomu láhev s UM… ale neumím si představit být závislá na Beatce a nehnout se od ní třeba do 3 let kvůli tomu, ze kojím 🙈 chtěla bych kojit tak do roka, ale nevím pak, co dál, dítě to mléko stále potřebuje, ne? Tak pak přejít na UM? Nevím no ![]()
@kambalaka Mareček se budil, takže i tak měl od 10m po prvním probuzení um, ale dříve si ho taky nevzal..pak po odstavení měl asi 4m dvakrát um..a teď má jednou, ale nikdy si ho nevzal když byl vzhůru..kamarádka nedává um od roka, ale Mareček taky nechce jogurty, od roka už nechce ty instantní kaše, takže jsem rada, když si vypije tu láhev, ale chci tak do 2 let no..jinak má lupínky ráno s plnotucnym mlékem ![]()
@Petrussee Hugo furt sám nebaští. Stále ho krmím. Nechce a ani nemá snahu. Chce se nechat krmit. Sám si bere jen křupky nebo sušenku nebo loupák. Ale jako ze by si vzal lžíci do ruky, tak to ani náhodou, to ji po mně mrskne a otevírá pusu, ať ho krmím 😁 často je to náročné, obzvlášť, když musím kojit Beu a Hugo do toho křičí, ze má hlad 🙈 v tu chvíli bych si šla hodit 🎀
@TerezkaSt já bych na to dala nejdřív Sudocrem.. Ten je na opruzeniny super
. Imazol uz je více léčivo..
@kambalaka Mareček vezme do ruky vše, má snahu i lžíci, ale občas mu to spadne no..tak ho radši krmim, kvůli úklidu..ale vidličku neumí, dala jsem mu spagety a vidličku a bral to radši rukama
, ale k Vánocům mu chci koupit malý stolek a 2 zidlicky a trénovat to, ať maze v září do školky
on už v te jídelní zidlicce moc byt nechce, je tam na oběd, na snídani (pokud má lupínky) a na večeři (když má teplou) jinak s tím jídlem coura, ale každý dítě je jiný..on se takhle furt cpe něčím, musí byt porad něco k jidlu v ruce
![]()
@Petrussee Tyjo, tak Hugo si to jídlo takhle vůbec držet nechce. Když mu něco dám, tak to nejdřív hodí na zem, pak to tam několikrát obrátí a pak si to dá do pusy. Následně to zase zahodí, pak zvedne, dá do pusy a tak pořád. Když mu dám něco na talirek - třeba chlebík nebo ovoce, ale i ty křupky, tak jako první vysype misku a pak si jídlo poválí na zemi a následně strčí do pusy. Na lžíci máme ještě hodně daleko.
@kambalaka byli jsme na cvičení a Mareček měl banán, pak ho nechtěl, tak ho zahodil, našel ho další chlapeček, pak ho taky nechtěl, zahodil a dojedla ho holcicka
..Mareček to hází, když to nechce už..samozřejmě mu porad rikam, ze mi to má dat (ja to dojim, ať to nejim porad z podlahy), ale nefunguje to, takže házení je u nás taky..ale zmrzku nebo horalku by teda nezahodil
to je pro něho moc dobrý
U nas Emma taky jidlem hazi na zem a jeste se u toho vzdy tak zatvari…no je to nase lumpice.
U nas bude um do 2 let potom uz ne, ma ho v noci neb porad se budi tak 3× za noc a adi ma hlad neb vypije i dve lahve kase za noc
Spim s ni v pokoji neb oba v noci ma i tendence vstavat a odcházet ma v pokoji svuj stul kam leze tak se bojim aby ji tohle nenapadlo kdyz by byla v pokoji sama…partner ma pro sebe celou loznici kdyz je s nami, tak je to takove zvláštní.
Jj na vlasy a strih jsem tez zvedava, snad to bude vypadat nejak rozumne.
TerezkaSt- na ty opruzeniny bych dala sudokrem a imazol, dr s tim nic nevymysli.
Petrussee - jj starsi dcera emmu aspon sem tam zabavi abych stihla treba sprchu atp to je zlata a emma ji miluje desne moc ![]()
@TerezkaSt chudinka, dala bych sudocrem, větší vrstvu a nebo dětský zásyp. Pokud máte možnost, tak nedávat plenu a nechat větrat. Jo a ještě třeba oplachovat heřmánkem.
@sofie_13579 přítel spal prvních 8m na gauci, aby se vyspal, to se Mareček budil hodně..teď ho uspime v pokoji a když jde přítel spat nebo pak knoura tam ho bereme k sobě, ale dvakrát taky vstal a šel za nami
, ale nemá v pokoji nic na co by mohl lezt..ale stejně půlku noci spime všichni spolu
..ale to jen dokud má um, dudlik, pak už snad bude spat celou noc..jinak furt fnuka no..někdy dudlik, někdy chce jen tahat za vlasy nás (to ho uklidňuje), někdy si sedne a musíme ho položit..no děs ![]()
@sofie_13579 to je zajímavé s tím nočním mlékem, resp. kaši. Naše vypije max 60 ml večer. Ale naše se teda cpe celý den, tak v noci naštěstí spí a ráno vstává se slovy papat, papat, ham, ham.
Na účes se taky těším, třeba mě to pak namotivuje taky se sebou něco udělat ![]()
@Petrussee to mu ta zmrzlina nespadla na to triko?
naše si už taky dá a hezky drží, ale dávám jí to spíš na zahradě u bazénu a pak ji hned otru. Nebo když někde jsme, tak sedi u stolu a taky ji pořád otiram
kočár u nás už téměř vůbec
@TerezkaSt Chudak mala s tim zadeckem. Asi kombinace horka a nemela nejakej prujem nebo “agresivni” bobek? Miky nekdy desne smrdi, tak kysele a je to tekutejsi a pak se opruzuje. Holt uz ji hodne nase jidla. Jak psaly holky.. co nejvic vetrat. Neco hojivyho dat do koupele - ja pouzivam repik.
@sofie_13579 Neni to studio Marteena na ty vlasy?? Sleduju na ig a delaj zazraky.
U nas spousta problemu - porad nesnasi cisteni zubu, umi malo slov tak 500× denne rekne “mama”, znamena to vsechno mozny a ja uz z toho mam osypky
Rano odmita vylezt z postele dokud ja nevstanu, dloube me do obliceje, vali se po mne.. jakmile vstanu tak si jde spokojene hrat. Ale aby me nechal lezet to ne ![]()
Ale zas se teda krasne naji. Lzickou kasi, jogurt, tyhle konzistence, kousky rukama a ted uz radsi vidlickou. I polivku uz ho nechavam jist, jen davam kapsovej bryndak aby to teklo do nej. My teda vzdycky snidame, obedvame i vecerime spolu, vetsinou i svacime. Od malicka je s nama u stolu, tak tu kulturu stolovani uz zvlada ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat