TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
28.8.23 10:26

@Petrussee dřív to tak bylo, ale myslím, ze dnes ty soukromé školy by měly být lepší, aspoň teda v Praze… mám za to, ze ve státních školách učí už vysloužilé učitelky. Do soukromých škol chodí učit i lidi z praxe s moderními názory a zkušenostmi, kteří by do státních učit nešli, protože by je tam nezaplatili… mají jiný přístup k dětem. Více praktických úkolů a seminářů, vedou je k tomu, aby byli samostatní… teda aspoň doufám, ze si nedělám o tom iluze…

Je tu ještě někdo, kdo má zkušenosti se soukromými školkami / školami?

Mně teda neskutečně drtí v dnešní době, proč se děti učí nesmysly jako Iliase a Odyseu, celý rok probírají Řecko a Řím a na něco, co je připraví v životě jako třeba finanční gramotnost nebo základy programování, které dneska ovládá svět. Drtí mě, když hodina IT vypadá tak, že si tam děti něco šudlají a pak na zbývajících deset minut jim řeknou, že si můžou na PC něco zahrát 🙈

• načítám...
6702
28.8.23 10:59

@kambalaka bracha teď je na soukromé a zvládá to až moc dobře, což se nedá srovnat, ja chodila na státní gympl a byl to teda masakr, nejtěžší škola co tu máme..ale uvidíš ;) takže sever je na tom furt stejně, mám aktuální informace, takže Mareček půjde do těch státních, pokud si sám nevybere soukromou školu jako bracha..ale Praha je snad dal :mrgreen: a ja nejsem ze školy tak dlouho :D

• načítám...
motivi
28.8.23 12:00

@kambalaka já mám z okolí zkušenost se soukromou Montessori, s lesní a s klasickou soukromou.
Lesní se mi třeba líbí nejvíc protože sou pořad venku, vyblazni se, co vím od kamarádky která tam učí tak ty děti mají lepší imunitu, téměř nejsou nemocne. U Montessori sou hodně ty děti samostatne ve srovnání třeba se stejným věkem u mamky ve školce, která je ve státní. Ale tak jako tak myslím ze to je o lidech - muže být skvela státní a stejně tak soukromá a naopak.
Co se tyče škol tak oproti jiným zemím mám pocit ze u nás je to obráceně - státní školy lepší než soukrome :nevim: ale možná je to můj pocit založeny na tom ze par lidi ze soukromých znam.. o VŠ se nemusíme ani bavit, tady proste fakt plati, ze státní mají větší prestiž než soukrome no

• Upravit
6702
28.8.23 12:12

@motivi se školami souhlasím, soukromé jsou lehčí než státní a úplně na jiné úrovni, tady neplati dražší a lepší..u nás žádná Montessori školka v blízkosti není, lesní jedna je, ale neznám nikoho kdo tam chodí, my teda zvolíme tu nejbližší variantu, ať můžeme chodit pěšky a muže ho vyzvednou někdo jiný než ja, když bydlíme pod nasima :D

• načítám...
2087
28.8.23 12:59

@Petrussee já myslím, že jsou soukromé a soukromé. Některé jsou vyloženě pro ty, co nemají na to udělat státní (pár takových znám) a pak jsou soukromé, které jsou super, protože tam jsou profici v různých oblastech, co si zrovna za školu vybereš, specializace na jazyky, marketing atd.
To, že ve státních jsou staré vysloužile učitelky bych neřekla a někdy i to má něco do sebe

• načítám...
6702
28.8.23 13:01

@Janinac23 u nás není žádná soukromá na nějaké extra úrovni, ale rikam v Praze a tak to muže byt jinak ;) ale máme ve větším městě základní školy co se na něco specializují jazyky, matematika a sport, to bych chtěla dat Marecka tam, podle toho na co se bude hodit a když udela prijmacky

• načítám...
3961
28.8.23 13:22

Muj Maty chodil do statni skolky (kvuli covidu a okolnostem vlastne jen rok, do predskolaku) a ja jsem teda byla spokojena. Meli jsme skvelou pani ucitelku, dohnal to nechozeni do skolky a nemusel mit odklad (do skoly nastupoval kdyz mu bylo 6 a mesic, holt vzdycky bude nejmladsi). Ted je ve statni ZŠ, mame ji 3 minuty od domu a zase jsme chytli uzasnou tridni. Mlada holka, uci modernima metodama, je to fakt zabavny, deti ani nevi, ze se uci :) Skola je podle me o reditelce a prvnich par trid o tridni ucitelce..
Mne zas prijde divny jit do prace, dat dite do soukr. skolky a vydelavat vlastne na tu skolku.. Ale ja to mam proste tak, ze chci byt s detma doma jak to pujde, me to bavi :)

• načítám...
6702
28.8.23 13:28

@Bjetuš mě by to bavilo více kdyby to bylo za jiné peníze :zed: to je hlavní důvod, proč Mareček musí jít uz v září

• načítám...
3961
28.8.23 13:46

@Petrussee To samozrejme chapu.. Vazim si toho, ze nemusim hned do prace. Na druhou stranu se za to nestydim a chci to vyuzit a byt s detma.

• načítám...
1960
28.8.23 14:04

Ahoj holky, za mě bych řekla že u te soukromé základní školy záleží na tom jaká škola tu konkrétně je, pakliže hovoříme o cizojazyčných tak tam v podstatě žádná státní neexistuje pokud by člověk sel touhle cestou tak to vidím pouze na soukromou školu.
Dcera jde teď na soukromé dvojjazyčné Gymnázium a tedy zcela jistě nebude mít stejnou obtížnost jako běžné pražské Gymnázium - ty nároky mají úplně jinde ve smyslu ze tento konkretni gympl je tezsi, ale beru že je to specifická škola…Tez se hlásila i na Porg Gympl ten je také soukromy, tez byla prijata a určitě bych neřekla že je špatný.. mé nejlepší kamarádky dcera bude na Mensa Gymnázium nastupovat rovnez soukrome a tez super, ale beru že tohle mohou být specifika danych skol… co se týká mateřských školek tak za mě je větší benevolence směrem k nemocnosti v soukromých školkách než ve státních nebo bych aspoň řekla na druhou stranu přiznávám že já jsem celkem Fanda soukromého vzdělání a škol, ackoli své tituly mám ze státních škol tak je to trochu Paradox.

Takže předpokládám že obě děti budou na soukromých školách budou ale samozřejmě za to vzdělání padnou statisíce ne-li vice; takže to už je potom také i o te financni strance a ochote investovat timto smerem. Je však pravdou že jsem také ovlivněna okolím neb ode mě z profesních pruhů máme téměř všichni děti na soukromých školách :)

• načítám...
7611
28.8.23 17:34

@sofie_13579 manzel má prave taky kolegy, které děti dávají do soukromých školek a škol. Já bych Huga dala normálně do státní, ale manzel tvrdí, že soukromé jsou lepší :nevim:

• načítám...
1960
28.8.23 19:36

@kambalaka - v tomto to vidim stejne jako tvuj manzel, za nas by emma sla bud na porg nebo britskou mezinarodni skolu, pokud se tedy dostane delaji se celkem drsne prijimacky a chodi se na pripravne kurzy jiz rok predem. Letos na pirg braly ze 120deti 38 jakoze na základku.
PBIS je o neco lepsi tam berou cca 50% ale zase je podstatně drazsi, zakladka vyjde tusim lehce pre 2.5mega na 1 dite.

Nejblize mame Meridian ale o nej nejsem presvedcena chteji tusim 350 000 za rok a uroven urcite nizsi nez Porg a PBIS ale jako zaloha by sla, tam se zase da nejlepe dostat. Berou vice deti.

• načítám...
7611
28.8.23 20:05

@sofie_13579 musíme to okouknout. Teď je na řadě školka a až pak budeme řešit školu. Hlavně bych chtěla, aby obe děti chodili na tu samou instituci a ne pro každého lítat do jiné školky

• načítám...
3961
29.8.23 13:08

Jeste mi doslo, ze my ted mame v rodina dobrou čerstvou zkusenost se statnima skolama. Moje neter ted odmaturovala na Keplerove gymnaziu a na VŠ jde do Anglie. Tam se dostala na dve nebo tri skoly, v CR se taky dostala na nekolik dobrych skol - diky studijnim vysledkum nekam i bez prijimacek. A stejne tak jeji pritel. Takze prosli ceskym statnim skolstvim a ted maji dvere otevrene do sveta..

• načítám...
3961
29.8.23 13:09

Tohle jsem videla na jednom miminku na koupalisti.. jsem myslela, ze me trefi šlak. Malem jsem si ukousala jazyk abych jim nic nerekla..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100