TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
459
2.9.23 14:09

Jinak jak jste tady řešili školky, tak musím říct, že žádné jiné téma nemá v mém okolí tak „výbušný potenciál“, jako právě téma školek. Mám kolem sebe tři nesmiřitelné skupiny a sebe, která pořád váhá, jak se k tomu v budoucnu postavím. Jedna skupina kamarádek nebo známých v mém okolí nad tím nijak moc nedumá a dala (nebo plánuje dát) své děti do školky úplně automaticky (jedna známá dokonce v legraci prohlásila, že by měli rodiče, co neposílají děti do školky, zavřít, protože z těch dětí pak vyrostou asociálové, co nebudou umět žít v kolektivu a že matky, co nechtějí děti do školky posílat, jsou jenom líné jít do práce…), hm.. :think: Pak druhá skupina kamarádek, která zase hledá nejlepší soukromou školku (a do státní většinou po vlastních zkušenostech svoje dítě odmítají dát), bez ohledu na finance, nejlépe s výukou jazyků, event. lesní školku. No a třetí skupina, která odmítá děti do školky vůbec posílat s tím, že posléze chtějí realizovat homeschooling (děti nebudou chodit do školy, rodiče je budou učit doma). Že děti nebudou stresovat „soudružkama“, co si léčí komplexy na dětech ve školce, navíc že si „neudělali děti“ a nevypiplali proto, aby je v okamžiku, kdy se z nich stanou parťáci, zavřeli někam na X hodin denně. Tady samozřejmě hraje velkou roli to, že jsou ekonomicky zajištění, nebo si můžou práci naplánovat na libovolný čas.

Argumenty všech tří skupin chápu, ale co budu dělat já, ještě nevím :oops:. Kamarádky jsou schopny se kvůli odlišným názorům na školku pohádat, moc nechápu, proč tohle téma vyvolává tolik emocí.. Vždyť mě může být jedno, kam druzí lidé posílají nebo neposílají svoje děti, ne? Pokud mě to teda nějak neovlivní. Nebo si takhle „vychováváme“ tři různé skupiny lidí, co budou diametrálně odlišní v závislosti na tom, zda nebo kam chodili do školky? :lol: 8o :think:

Haha, jak se říká, že se ve společnosti nemá vyhovat téma politika, protože se pak lidi snadnoo pohádají, tak u mě v okolí je to tabu téma školka :lol:.

• načítám...
1738
2.9.23 14:26

@Sissela tvuj socialni okruh je dobrej experiment :palec:

• načítám...
7611
2.9.23 14:28

@Sissela tak já tolik lidí, kolem sebe zas nemám, co by měli tak staré děti a řešilo se téma školka 😁 jinak já vím, že nejhorší je první rok, všichni mi to říkají. Jako oni jsou oba hodní, jen je to náročné. Malé dítě prostě v noci chce kojit často a Hugovi zas rostou zuby - ani jedno za to nemůže, jen je to fakt masakr. Připadám si hrozně zanedbaná, vysílená, vysušená, no hrozný. S Hugem jsem se ještě stíhala aspoň nalíčit. Teď jsem ráda, ze do sebe v rychlosti naházím jídlo 🙈

Já teda Huga do skolky pustím 😁 akorát musíme odbourat plenku, ale zapracujeme na tom příští rok. Teď jen sem tam posazuji na nocnik a z 80% se do něj vyčůrá. Ale moc to neřeším. Já kolikrat nemám čas ho tam posazovat třeba každou hodinu. Jinak… nevíte, jestli musí být ve školce odbouranej i dudlík na spaní?

• načítám...
459
2.9.23 14:29

@TerezkaSt No, taky se někdy divím, že se spolu vůbec bavíme.. :lol: :lol: :lol:.

Ono když vytrhneš jedno téma, na který má pár kamarádek různý názor, tak to pak vypadá mnohem dramatičtější, než to ve skutečnosti je, když to tak čtu, zní to jako kovbojka, ale je fakt, že tohle téma když se u nás otevře, tak pak argumenty lítají vzduchem docela divoce.

• načítám...
1115
2.9.23 22:17

@Sissela já tomu taky nerozumím, proč je to tak žhavé téma 😅 je to každého věc a hlavně každá školka je jiná. Můžeš narazit na fajn soukromou a strašnou státní, ale i naopak. V Praze jsou soukromé školky dost drahé, na to by mi padla většina výplaty 🤣 a já bych chtěla aby Ell chodila do školky, kam jsem chodívala já. Hrozně ráda na to vzpomínám. Učí tam i jedna moje známá a hned vedle je základka. Uvidíme, příští rok možná zkusím Ell přihlásit, i když je to samozřejmě bez šance.

• načítám...
7611
2.9.23 22:40

@Nikča2020 jako mě by zajímalo, co pak dělají ty holky, co mají rodicak na 3 roky a dítě jim ve 3 letech do skolky nevezmou? To jsou pak doma zadarmo? Aspoň zdravotní a sociální by teda platil stát, ale když se přihlásíš na úřad práce, tak tam musíš docházet, aby te nevyskrtli z evidence a když ti seženou nějaké pracovní místo, tak tam musíš jít a jak to máš udělat, kdyz se doma staráš o dítě? Mi to hlava nebere toto.

• načítám...
1115
2.9.23 23:23

@kambalaka no to upřímně vůbec netuším. Ale teď to vlastně schválili, že bude rodičák na 3 roky max. Tak když budu mít druhý a porodim ho třeba v listopadu zase nebo v prosinci, tak čekám, že ho vezmou buď od září nebo den po jeho 3. narozeninách do školky, když já musím nastoupit do práce. Jako ono to asi tak nebude, ale to jsem zvědavá co teda budou maminky dělat.

• načítám...
5617
3.9.23 08:53

No u nás na vesnici máme jednu školku a hotovo. Vůbec netuším jestli mi malou vezmou od 3 let. :( Protože leden už je pro ně rozjetý rok a děti mají od září. No uvidíme.

• načítám...
1738
4.9.23 09:19

O vikendu se mne ex ptal co znamena „pod a poshos“? Pod - pojd jasne, ale poshos? :think:

Ted jsem si vylezla na zidli, ze neco sundam ze skrinky „poshos mama, dolu, spadnes, au au bude“ :mrgreen: co to je za dite?

• načítám...
7611
4.9.23 10:09

@TerezkaSt to je neuvěřitelné, jak ty děti jsou rozdílné… já od Huga ještě neslysela ani mama tata 😁 on pořád jen křičí 😁

• načítám...
6707
4.9.23 12:07

@TerezkaSt Mareček teď dost mluví, ale má bohužel nějakou svoji řec a slova :mrgreen: něco řekne normálně, ale tak 5 slov :D

• načítám...
1738
4.9.23 17:28

Super, to bude. Mne neprekvapuje, ze mluvi, ale jak na nas dava pozor. :jazyk:

• načítám...
6707
4.9.23 19:51

Tak už máme taky “kolo” :D Chtěla jsem až k Vánocům, ale v zimě by si ho neuzil, tak snad se nauci :andel:

• načítám...
1479
4.9.23 19:57

@Petrussee Máme to stejné :lol: a tu podložku taky stejnou :lol: :lol:

• načítám...
7611
4.9.23 20:24

@Petrussee taky máme toto funny wheels, jen jeste čekáme, až Hugo dosáhne pořádně na zem 😁

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100