Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka u nás střídavá péče nepřipadá v úvahu máme velké výdaje a tolik peněz jako manzel bych nevydělala 😁 a on si toho je moc dobře vědom, tak mě má na háku.
Heled, já jsem se toho druhého dítěte taky hrozně bála, ale nakonec to není tak hrozné, jak jsem si myslela. Jako dá to zabrat, ale horší bylo, když jsem byla těhotná a musela jsem se starat o Huga, to jsem byla hodně unavená. Teď už to jde a po sestinedeli si to sedlo. Hold tu péči a čas jsem nucena rozdělit mezi 2 děti a Hugo si na to zvykl a je více samostatný (až na to jídlo, to mu furt nejde, aby baštil sám). A taky nemluví, nic si z toho nedělej. Jinak jsem ráda, že jsi se taky ozvala, už jsem si říkala, co s tebou je 🙂
@kajka kajka no jo, holky jsou prostě jiný😁Od švagrové malej nemluvil do tří let.
Za chvíli ti to bude připadat jako tak strašně dávno. Schválně kolik z nás si tu teď vzpomene kdy přesně děti tady ze skupinky chodily? ![]()
Já pořád doufám, že příští rok najdu nějakou brigádu a Aničku mi vezmou pak od září do školky. Ale zatím nevím jak to bude s nočníkem. Uvidíme.
@motivi to chození na velkou, na to opatrně, syn měl taky problémy a jak jsme to řešili, tak to pak trvalo mnohem déle. Znám více dětí, co prostě na to potřebují plenu, nedělají to schválně a neovlivní to…neřešila bych, nenechávala bych ji dva dny bez pleny a každý den ji ji ochotně dala…
@kajka kajka jak jsi psala, že jak skončí rodicak musíš na pracák. to je myšleno, jako když mi přestanou chodit peníze z rodicaku nebo do tří let dítěte? Když si v práci zazadam do čtyř let, tak pak ještě něco musím řešit? Když mi to samozřejmě schválí v práci.
@Janinac23 píše:
@motivi to chození na velkou, na to opatrně, syn měl taky problémy a jak jsme to řešili, tak to pak trvalo mnohem déle. Znám více dětí, co prostě na to potřebují plenu, nedělají to schválně a neovlivní to…neřešila bych, nenechávala bych ji dva dny bez pleny a každý den ji ji ochotně dala…
Jak neresila? Moc nechápu tvou odpověď
@Janinac23 no ja prave necim jak to je ted udelany nove. Ten rodicak zkracenej plati pro vsechny nebo jen pro narozene 2024? ![]()
@kajka kajka píše:
@Janinac23 no ja prave necim jak to je ted udelany nove. Ten rodicak zkracenej plati pro vsechny nebo jen pro narozene 2024?
To co bude od nového roku, to neřeším, to platí až pro ty, jejichž děti se narodí po novém roce, to se nás netýká. My máme ještě nárok na rodicovsky prispevek do 4 let. Rodičovská dovolená je 3 roky - to je u všech stejné. Pozor na záměnu rodičovská dovolená a rodicovsky prispevek. Prispevek můžeme docerpat ještě ikdyz pracujeme (aspoň myslím). Rodičovská dovolená ale končí 3mi narozeninami dítěte.
Holky tak ja mam pocit ze moje to s nocnikem schvalne dela. Dneska se 3× udelala do pliny. Pak prisla fuuuj beee a ja ji rikam fuuj bee vis kam? A ona „tam viiis??!! Na nocnicek!“ a pak ho prinesla „tady, tady na nocnicek!“ takze mam pocit, ze si ze mne dela prcu fakt. ![]()
@TerezkaSt to je hezký, jak ty děti mluví, taky se těším, až už Hugo bude mluvit, ještě jsem od nej žádné slovo neslysela
ale rozumí moc dobře, to jo
@motivi že bych ji nenutila chodit dělat bobek na záchod a dala jí čas, až bude chtít sama. Dala bych ji na ten bobek plenu
@Janinac23 ale tady je ten zakopanej pes. Ona nechce pleny, tu ji narvu násilím skoro aby vykonala potřebu když ji to nejde na wc, a ona rve ze ji nechce a sundava si ji. Chce sedět na zachode nebo nocniku. Nakonec se to někdy povede na wc a někdy do pliny, ale je to boj aby to nesundala. Proto sem to psala, jestli má někdo tip. nenutila bych ji na záchod když má očividně zacpu ![]()
@TerezkaSt tak Lukyn si na něj sedne, řekne e e, vstane, pustí vodu, umyje ruce a jde si utrit ruce, zavře do koupelny, zatleska a když má bobka, tak se chytne za plinu pak a ee a směje se. Nehrotim to. Někdo to bez pliny nedá. Teď trénujeme venku, tam už se podaří a na nočník prostě dělá takto ![]()
@motivi taky si sundává plinu, jak je nahatej. To rve, ale jak má kraťasy nebo tepláky, tak dobrý. Naštěstí zácpa ho netrápí. Mu dávám jogurt tučný, švestky, takže dobrý. Nějak to mícháme, aby to sedlo a neměl s tím problém. Ale kolikrát si říkám, co mu pořád pro změnu vymyslet. Už mi to přijde všechno stejný. A zmrzlina, jak vyplazuje jazyk
boží
je to kyselina
A co nehty jak stříhate? U nás začal boj na nohách 🤦 ruce ok, ale nohy.. Někdy to dělám fakt celej den teď
@MILINKA35 já mu nehty na nohou striham v jídelní zidlicce 😁 tam mi s nima nemá moc kam utéct 😁
@MILINKA35 ja ho proste chytnu, nohy nohama, držím mu ruce a je to na sílu, ale proste bohužel, řve jak pavian
, ale zvyknout si musí..hodně lidi mi říká ve spánku, ale teda něčím bysme museli svítit a jak se ho dotkneme, tak ho vzbudime
..nohy jsem teď strihala když sedel na prebalovaku, ale ne všechny, ostriham ty nejdelší vždycky a nějak postupně
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat