Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak holky, Hugovi se spánek o dost zlepšil. Začal vstávat sice kolem 5 ráno s pláčem, ale dam mu mléko a usne znovu až do půl 8 😳 a teď se podržte… po obědě usíná sám! A to tím stylem, ze mu reknu, ze jdeme spinkat a on se sebere a jde sám do postýlky a dneska po obědě jsem ho sundala z jídelní stoličky a šla si ohřát oběd pro sebe. Najednou koukám, kde je a on si šel sám lehnout do své postýlky a usnul. Ani mě k tomu nepotřeboval. Prostě si odejde lehnout sám 😁 a večer ho vykoupu a on uz automaticky po koupání odchází do své postýlky. Začala jsem mu zase teda dávat do postýlky lahvinku s mlékem, ale dopije ji, otočí se a usne. Už u něj vuuubec nejsem…
@kambalaka tak to celkem závidím, u nás se to otočilo, Ella která usínala sama ve své postýlce je pryč a je tu Ella která spí s námi v posteli a sama neusne 😅 do toho má teď rýmu a zvýšenou teplotu.
@Nikča2020 @kambalaka Mareček usnul sám jednou, naštvala jsem se a zavřela ho v pokoji
ale mě to uspavani nevadí, vyhovuje mi, ze uspavame oba, tatínek čte pohadku a ja vedle něho lezim a oba poslouchame, řekla bych, ze se i díky tomu rozmluvil trochu
..jednu noc spal celou, ja teda ne, 2× jsem ho byla v pokojicku zkontrolovat ![]()
@Janinac23 ano, letí to strašně.. Za dva dny uz budu v půlce a ještě jsem si to nestihla ani pořádně uvědomit.. Jinak uz je mi mnohem lépe, ale už se těším, az skončí ty hyce.. ![]()
@kambalaka paráda, to je pecka! Tak ses taky dočkala
Jak dlouho ti pak spí a v kolik si chodí spát večer? Asi ti konečně začaly lepší dny
![]()
@Janinac23 večer chodí - do 21 hod spí a ráno vstává jak kdy. Většinou v 5 ráno mu dám mléko a pak spí tak do 6-7hod
Jinak posazuji na nocnik vždycky ráno, po obedovym spánku a pak večer před koupanim a z 90% jsme úspěšní. No a dneska jsem ho dávala už 3× a pokaždé se vycural do nocniku a dokonce 1× bobek 💪 jako fakt sikovnej je. Na nocniku vydrží sedět bez problému a když to dodělá, tak se po mně sápe, abych ho z něj zvedla. Akorát teda si na nej sám nesedne a ani sám nevstane ![]()
Holky ahoj všechny vás moc zdravím u nás teda žádné kroužky nehrozí Ema je hezky celý den v jeslich a pro mě představa že bych jí ještě někam brala odpoledne nebo večer na kroužek to asi raději ne…chodíme do solné jeskyně je to celkem ok. Máme jí kousek a do knihovny kazdy tyden
Jinak co se spani týče rekla bych že přes noc lepší ale že by usínala sama to ani omylem mlíčko má taky pořád jen jsme snížili dávku na zhruba 200 ml za den.
Ve školce jí už teda normální jídlo doma má skleničky já nevařím a my máme jídlo z restaurace tak si někdy dá s námi ale většinou skončí na sklenickach.
@sofie_13579 ahoj, jak dopadla kadernice a co večeře v oblacích?
oni ty kroužky jsou stejně dopoledne
v solné jeskyni jsme taky jednou byli s Mareckem, jako hezky, ale žádný odpočinek s nim to nebyl ![]()
Na večeři do oblak jdeme v pátek tak jsem na to zvědavá. ![]()
U kadeřnice vše v pohodě cena teda taky povedená posílám fotku mojí i dcery nechala si pak ty vlasy i zvýraznit zelenou tak jeste jedna utrata probehla
![]()
@sofie_13579 ty jo, ta zelená se mi překvapivě hodně líbí 🙂 a co dělá Ema v knihovně? Já bych se teda s tou naší neodvážila na delší dobu, max tam vlítnout, vzít co potřebuji a zase odejít😀
Holky tak Mareček bude nejspíše taky levák, myslím, ze i Hugo pokud si pamatuju
lžičku má vždycky vlevo, hračky taky i banán a tak, přítel moc není nadšený, ale holt se s tím musíme smířit
u nás nikdo levák není..prý blondak s modrými oči a ještě levák
(vůbec není po něm, tak to blbě nese..on má černé vlasy, hnědé oči a je pravak)
![]()
@Petrussee já nevím, co mají všichni proti levákům, vždyť je to jedno. A to že je člověk levák přece neznamená, že bude levej 🤣 u nás taky Ella držela lžíci v levé ruce a máma s hrůzou říká, ona snad bude levák. Tak říkám no a co? To snad znamená, že bude špatná, levá nebo tak něco?! No a byl klid 🤣 ale Ell to střídá, někdy to drží pravou, někdy levou 😁
Jinak my už si celkem zvykli, že jí máme v posteli, do postýlky už jí ani nedáváme. Zkoušeli jsme ji dát i postýlku do ložnice a měla amok. Prostě jí asi fakt vadí že je tam uzavřená. Tak musí vydržet do narozenin a koupíme novou. Tak doufám, že pak už tam spát bude 😅 taky už jí vesměs všechno sama, přišlo to ze dne na den, ale hned se lžičkou strefila do pusy, je sice zapatlaná, ale čekala jsem to horší. Nějaká koordinace tam je znát 😁
@Petrussee Hele pry se ta pravo/levorukost ukaze az mezi 3-4 rokem, takze at pritel neplasi, jeste se to muze zmenit. A kdyz by byl levak tak se prece nic nedeje. Ted jsem dokupovala neco do skoly a prekvapilo me kolik je toho pro levaky - pera, nuzky.. uz se s nima pocita.
@kambalaka Tyjo super to Hugovo usinani! To je borec. Muzu jen zavidet. Miky si teda chodi lehnout rad a v pohode, ale pak tam musim byt. Ale co, jeste je malickej a ma narok.
No jinak jsme v jednom kole jak nam zacal skolni rok. Ale dokud je hezky tak je to fajn. Odvedeme brachu do skoly a jdeme si koupit snidani a rovnou na hriste. Tuhle kaskaderovi podjeli ruce a zakousnul se do prolejzacky - ustipnul si horni jednicky ![]()
@Nikča2020 mě vyděsilo to jak ho budu učit psát, ale doufam, ze to zvládne kdyby byl
ne to určitě ne, mě kamarádka i psala, ze jsou leváci chytřejší a mají smysl pro logiku, matiku..což má i po kom mít
@Bjetuš jo tak třeba se to ještě zmeni, ale vždycky zvolí levou, škola je ještě daleko, mají toho pro levaky hodně, ale aby to nebylo jednou za takovou cenu
klukům to sluší
, ale musí to byt jízda teda
@Petrussee Prý blonďák😁Vaše vlásky nejspíš v zimě ztmavnou.Ale co mám říkat já😁 Manžel a syn jsou tmaví jak cikáni 😁Já mám tmavě hnědé vlasy a oči u nás má modré jen Anička a můj táta😁Tak se nás tady často ptají kdo je otec😁Jinak Anička dělá vše levou už tak rok, pravou jen výjimečně a hned jak zjistí, že jí to nejde- předělá do druhé.
@Bjetuš
Tak uštípnutí zas tak nevadí, stejně pak vypadávají mezi prvními
Já své puberťáky jen vzbudím, tak u nás rána v pohodě, ale odpoledne musím dohlížet na učení.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat