TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
5.9.23 21:11

@Petrussee @wendelina30 @Nikča2020 můžete mě, holky, taky zasvětit? 😁

• načítám...
6702
5.9.23 21:12

@Janinac23 běží na to teď reklama v televizi, je to momentálně v prodeji v tabáku, první dvě čísla…posílám odkaz ;)

https://www.deagostini.com/…udio-pohadky?…

• načítám...
7611
5.9.23 21:15

@MILINKA35 to je dobře, někdy je třeba to fakt vyhrotit, aby se ten vztah urovnal s začal si tě vážit :srdce: taky je dobře, že už máš sebevědomí, to dělá strašně moc. A nepodceňuj se, jsi fakt hezká holka :hug: a chlap by si tě měl vážit.
Ten můj mi řekl, že ať si nemyslím, že by se na mě jako na ženskou se 2 dětma stála řada 🙈 😁 bych ho kopla 😁si myslí, ze mě má jistou. Ale až se trosku trhnu od dětí a dám se trochu víc dokupy, tak uvidí, jakou má doma kóču 💪

• načítám...
motivi
5.9.23 22:34

@Petrussee co to jeee? :lol:

Jinak vás zdravím všechny, u nás uspavani každý den jedna velká katastrofa, jak po obědě tak večer ale aspoň spi potom celou noc (doufám ze sem to teď zakrikla 8o :D )
Teď pujdem na mmr tak snad to zvládneme pak vpohode, reakci měla jen na druhé Bexsero ale to fakt tři dny horecky, jeden den 40 nahoru a dolu. Přemýšlím ze dam i ten nimenrix když už má ty jedny meningokoky.
Přes den je teda zdárně bez plínky, dneska sme zkusily i půl hodku dvakrát autem a dobrý (ale teda v sedacce podlozku a hadry náhradní taham všude sebou :lol: ) jediný problém teda chození na velkou :roll: vůbec ji to na zachode a ni na nocniku nejde, potom už brečí a pořad krici ze chce Ale nic. Nakonec ji teda s revem dam plinu aby to hodila tam. Teď už dva dny nic. Nevím moc jak ji pomoct. Vypije litr a půl během dne, ovoce i zeleninu ji takže vlákniny by měla mít taky dost, svestkovou stavu sem dávala ale nic :nevim: nemáte tip někdo?

chybí druhé stoličky tak sem zvědavá kdy to přijde. Ekzem teď vůbec nema (ťukám) vypozorovala sem ze jablko a meruňka a další den má olezle ruce. Takže vesmes žádné kapsicky nemůžu koupit protože to je všude :roll:
Jinak teda minuly týden sem měřila nohu a říkám Joo dobrý boty ještě vpohode, tak dneska vůbec nechtěla chodit a furt knourala což bylo zvláštní protože na mě se nikdy nesape ze chce nosit, takže sem zmerila nohu a má ve vsech misto tak 2 mm 8o takže sup už sme jely koupit boty :D

• Upravit
7611
5.9.23 22:50

Holky, potřebuju poradit. Nevím, dokdy si mám dát rodičovský příspěvek. Četla jsem, že rodičovská dovolená končí třetími narozeninami dítěte. Beátka se narodila 7.6., tudíž 8.6. bych měla jít. do práce. Co když ale v ten den nenastoupím a nastoupím o nějaký měsíc později? Však v červnu by mi ani Beátku do školky už nikam nevzali… kdybych ji dala do školky od září a já od září šla do práce, musím se do té doby hlásit na ÚP? Nebo se to neřeší? Nevíte? A pak jsem taky zjistila, že nemůžu pobírat rodičovský příspěvek, když už mi dítě bude chodit plně do školky, to by mi ho sebrali… Tak já teď nevím. Platnou pracovní smlouvu už nemám, tudíž si budu hledat nové zaměstnání. Poraďte prosím 🙏

• načítám...
1479
5.9.23 23:00

@kambalaka Myslím, že ten rodičák do tří let bude platit až pro děti narozené 2024.. Teď bys měla mít možnost ještě rozložení na 4 roky. Další možnost je se po vyčerpání RP přihlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Budeš doma zadarmo, ale zaplatí za tebe zdrav.poj. Nebo jít pak na ÚP, pokud budeš mít zájem pracovat. Aktuálně platí, že děti 2 a více let můžou být ve školce bez omezení, aniž by ti vzali RP. Ale o tom taky chtějí jednat, že by to bylo bez omezení do budoucna. Pro mladší 2 let je tam omezení, ale teď z hlavy nevím, kolik hodin týdně

• načítám...
6702
6.9.23 06:50

@motivi posílala jsem odkaz výše..tyjo litr a půl nedám ani ja, nebo to výjimečně :D Mareček dá tu jednu láhev max. jednu a půl, takže tak půl litru.. :nevim: Mareček má porad plinu tak moc poradit neumím, ale prý jim vadí nozicky ve vzduchu, tak k zachodu dávají takovou stoličku..Ikdyz na nocniku jsou nohy na zemi :think: boty máme taky nový, ale 22 na jaře mu nebudou..ale u nás všechny očkováni bez reakce, takže nás čekají v listopadu klíšťata, zbytek máme.. @kambalaka taky myslím, ze to bude v pohode, dala bych to normálně do zari a do školky v zari až ji budou 3 ;) kdyby to neslo, tak ti to tam řeknou, pripadne kdybys potřebovala dříve, můžeš to vždycky upravit/změnit podle potřeby ;)…mě kdyby Marecka nevzali v září (doufam, ze vezmou) a ja měla práci, dam ho do dětské skupinky, kdyby ta práce byla dobře placená a školku bych zkusila v lednu nebo bych šla na ÚP

• načítám...
1738
6.9.23 07:12

@Petrussee ja to mam taky a neumim to zprovoznit, pomoz pls. :mrgreen: ale ja myslim, ze to pro ne jeste az tak neni. :nevim: Figurky jaou v knihovne

• načítám...
1738
6.9.23 07:14

@kambalaka tvuj manze je zas perlic. Jakoze z myho soucasnyho pruzkumu je tp tak 80/20 ze deti nikomu v tomto veku nevadi. Vyber ale sileny…. :jazyk: Radsi spolu vsichni zustante usetrite si spoustu nervu.

• načítám...
6702
6.9.23 07:21

@TerezkaSt ja to nabila, paměťovou kartu musis dat tím zlatým nahoru, zacvaknout, ale ten zvuk musí byt vypnutý (ja ho zapla, když jsem tam dala tu figurku) a až se tam položí ta figurka, tak zapnout zvuk :D zkus :kytka: Mareček si to bere a střídá ty dvě figurky co má, ale ta pohádka ho nebere ještě :mrgreen:

• načítám...
7611
6.9.23 07:27

@TerezkaSt my od sebe nehodlám odcházet 😁 jen mě to pobavilo, ze vlastně s dětma by mě stejně nikdo nechtel 😁

• načítám...
6702
6.9.23 07:53

@kambalaka vždycky se někdo najde :D toho bych se nebala :mrgreen:

• načítám...
1347
6.9.23 11:16

@kambalaka resi se kazdy den, jakmile skonci rodicak, musis na pracak. Neplatil by za tebe nikdo sociální a zdravotni. U zdravotky si jde vyběhat papir, ze pecujes dale o ditea on8 by ti platby měli odpustit. Jaka je praxe netusim.

@Milunka ahoj! Jsem rada, ze si v poradku a spokojena, dlouho jsem o tobe nic necetla.

Jinak ahoj holky vsem. Po delsi dobe zase pisu. Byvame na stridacku v Praze a na baraku u tchanovcu. Bartos je v poradku, mel par neprijemnych padu na hlavu, ale hlava drzi, tak asi dobry a je to uz zahojeny. V zari jdeme na kontrolu.

Co se tyka ockovani, tak jsme ve skluzu, ockovali jsme ted poslední Prevenar, chybi nam jedno Bexsero a chtela bych pak zacit ten Nimenrix. Pokud sem to spravne pochopila tak stoji 1500 a pokud se rozockuje do 2. roku, tak hradi pojistovna jednu davku?
MMR budu nechavat ockovat az po Vanocich.

V srpnu Bart oslavil svatek a dostal Funny wheels, ale nejevi o nej zatim vubec zajem. Celkove ho neco bavi chvili a uplne na tom ulitava a pak to nechce vubec. :nevim:

Spanek je u nas porad nahoru dolu, uz asi dva mesice mu rostou spicaky. Ted uz se protezavaj dolni, tak snad to prestane bejt takova hruza.

Doma casto debatujeme o druhem diteti. Kvuli veku a pripadnem nastupu do prace bychom se meli rozhodnout idealne treba do konce roku. Nejsem si tim vubec jista, ale nejsem si ani jista tim, ze druhe dite nechci. Je to tezke. Manzel by o nej hodne stal, ja asi taky i kdyz ne tolik, ale hrozne se bojim navratu do miminkovskeho obdobi. S mym stesti to bude zase nespac, zase nebastivec… :nevim:. Fyzicka taky neni nejlepsi teda.

Jinak Bartstale nepovida. Vsimam si toho casto na hristi, ze deti uz hodne mluvi, ale nestresuju protoze znam i mnohem starsi deti, ktere si davaji na cas. Vsimla jsem si taky, ze holcicky i treba o pul roku mladsi nez Bart jsou vyvojove uplne uplne nekde jinde. Vzdycky je to pro me docela sokujici :lol:

Co se skolky tyce, tak mam v planu po Vanocich zkusit barta davat do placenych detskych skupin a pokud mi ho neprijmou do skolky, budeme proste platit soukromou 🤷. Proste bohuzel padne velka cast meho vydelku na to no. Neda se nic delat. Ale znate to, clovek mini a posledni 3 roky me naucily moc daleko neplanovat, situace ve state i na svete je na to dost malo stabilni. Buh vi, co bude za rok.

• načítám...
1347
6.9.23 11:21

@kambalaka Jinak ten tvuj manzel je hroznej tydyt. Takovy kecy a autisticky vyjevy by mu zadna jina netolerovala, to by si mel uvedomit zase on. Taky bys mu mohla pripomenout, ze je dneska v kurzu stridava pece a tak by pripadne musel hodne v peci pridat a zabrat a ty bys mela razem pulku casu jenom pro sebe. Jen aby na to nezapomněl ;) ;) ;)

• načítám...
1347
6.9.23 11:25

Jeste vas zaspamuju fotkama, at vam nevypadnem z pameti :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky