Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No ona uz mi nespinka dopoledne, tak pak spi dyl. Uz je to ale 6h, takjsem ji sla zkontrolovat a dycha.
Doufam, ze bude spat v noci mrska. ![]()
U nás jsem přejela na jeden spánek denně takže kolem poledne je cca hodinu protiva jakuz je unavenej. Spí od jedné cca do tří. A pak usně do 19hod. Dříve usínala až po 22hodine. Tak jsem spokojená že si stihnu i uklidit atd. Horší je když jdeme do kočárku a do města. To usina a probouzí se co 10 min. To pak večer takhle krásně neusne. Jinak stále nějak nechce mluvit. Už obchází a drží se zdí, tak myslím že by mohl na vánoce chodit pár krůčků sám.
@Logodice nechce mluvit? To už někomu dítě mluví? Nám Hugís jen vydává jen nějaké skřeky 😁 zkouším mu říkat pořád máma táta bába, ale on mi na to prdí 😁
@TerezkaSt no Tyjo, tak dej zítra vědět, jaká byla noc 😁 mně, když Hugo přes den spí více, tak pak noc podle toho taky vypadá a je spíše probdělá 😁
@Logodice taky mě napadlo přejít jen na 1 spánek, obzvlášť, když spí Hugo dopoledne sotva 30 minut. Ale on to asi ještě potřebuje, usíná kolem 10:30 a pak odpoledne kolem 14 hod tak na 2 hodinky (když s nim lezim v posteli). Taky mě napadlo to natáhnout a dat ho spát až po obědě, ale to bych nervově nevydržela 🙈
K těm sourozeneckým vztahům - kamarádka vždycky z legrace prohlašuje, že to nejtraumatičtější v dětství, co se jí kdy stalo, bylo ve 3 letech narození její mladší sestry. Bohužel z toho byla fakt špatná, říkala, že měla pocit, že jí rodiče už nemají rádi, že je s ní něco špatně, a proto si rodiče pořídili jiné dítě.
Doporučuju knížku „Sourozenci bez rivality“ od Adele Faber a Elaine Mazlish, jsou tam moc hezký příklady, jak napravit vztahy mezi sourozenci, jak řešit problémy, které můžou nastat nebo nastanou.
Nevím, jestli to bylo zrovna v téhle knížce, ale někde jsem četla, že aby se rodiče dokázali vcítit do pocitů dítěte, kterému přibude sourozenec, mají si představit, že jejich partner si přivede do vztahu někoho 3. - muž další ženu, žena dalšího muže a řekne svému protějšku, miláčku, tohle je naše nová láska, bude s námi odteď žít, bydlet tady, musíš jí půjčovat (v případě ženy) svoje šaty a make-up, a musíš jí ochraňovat a pomáhat jí, já se jí teď budu maximálně věnovat, protože je mladší než ty
.
Samozřejmě je to velká nadsázka, ale něco na tom možná je.
U těch dětí, co to víc vnímají, je asi důležitý je připravovat na příchod nového člena rodiny už poměrně brzo, a prý se nemá dětem říkat, že si s nimi bude nový sourozenec hrát, protože děti jsou pak zklamané, že to miminko pořád jenom spí, brečí nebo pije mléko a žádná slibovaná hra s ním není.
@Bjetuš píše:
@Sissela Ocividne ty zoubky snasi hodne spatne.. je mozny, ze i kdyz ji treba zrovna netrapi, tak vlastne neumi poradne spat, neni zvykla. Ja mam z Mikeska taky takovej pocit - vyrostly mu vsechny 4 nahore a zacal spat mnohem delsi spanky. Ale aby prospal noc, to nehrozi. Hlady se nebudi, kojit uz vpodstate nechce (coz je mi lito, doufala jsem, ze nam aspon vecerni kojeni vydrzi). Ale proste se budi, protoze si na to zvyknulJa to mam ostatne taky - i kdyz on spi, ja se casto budim, mam ten spanek uplne narusenej. Kamaradka si takhle davala spanek dohromady dva roky..
Já už mám ten spánek taky narušenej, nespím už ani když můžu
. Jak jsem zvyklá pořád se budit, už se budim nějak preventivně a kontroluju, jestli je malá ok a nepotřebuje zase k prsu
. Já myslela, že se ty zoubky uklidní, když vykouknou, malá jich má takhle viditelných a poměrně velikých už 8, ale nějak se to zase zhoršilo, takže jsem zmatená, jestli jí bolí ty, co už má (že třeba rostou dál a to jí bolí nebo je to v té pusince prostě najednou nezvyk a musí se s tím srovnat…),nebo se připravujou nějaký další zuby nebo snad už stoličky.. žádný další zuby tam ale zatím nenahmátnu, kontroluju jí to každý den. Uf, snad se za čas vyspíme aspoň pár hodin v kuse.
@kambalaka jojo. Už jsem tu kolikrát četla že sikulkove říkají máta táta baba. Anička myslím říkala nechci v nějakém videu. U nás nic no. @TerezkaSt no pištění tak jako něco málo. Spíš se směje nebo brečí a hodně pozoruje.
Ahoj holky,
tak my dneska měli dětskou párty 😅 bylo u nás asi 8 dětí v rozmezí rok - 6 let. Čekala jsem horor a bylo to docela v pohodě, fakt jsem to čekala horší
celkem si vyhráli, ať už dohromady nebo zvlášť ![]()
Jinak @Logodice jestli tě to uklidní, tak Ella říká teď jenom táta, máma jen když se jí něco nelíbí a už neřiká ani baba a dědě co říkala předtím. Občas řekne něco jako ježiš, jak to často říkáme doma
ale když jí říkám, řekni máma, baba, děda tak mi říká pořád táta
ona je teda hodně tatínkova. Ellinku teda zatím moc ani nezajímaj ani knížky, ani když jí říkám jak dělá to a to zvířátko 😅
@Sissela Tak to je husty jak jsi to shrnula. Hlavne teda ten priklad s milenkou to je preci uz dnesni standar rika se tomu polyamorie. ![]()
@Logodice tak zase je sikovnejsi na tu chuzi, to bych vubec neresila, casto to tak u byva, ze holcicky jsou sikovnejsi na mluvu a kluci na pohyb
nase mala teda mele dost, ted furt rika „beja“ jakoze medved a je to prave tak ze ty predchozi „slova“ jdou do pozadi
Helejte uz spi od tech 2 odpo nepretrzite, takze 8hodin pres den - nic nejedla nepila, mam ji vzbudit a neco do ni narvat? ono je to asi dobre, ze se vyspi jak mela ty horecky - ale - co pak ja, uz se mi taky chce spat a neni to fakt nebezpecny? ![]()
@TerezkaSt já bych nebudila a šla si lehnout co nejdřív. Ale pocitej, ze se muže treba kolem půlnoci vzbudit a chtít si hrát ![]()
@TerezkaSt já bych nechala spinkat. Je vysílená. Až se vzbudí tak napít a eventuálně krmit.
@TerezkaSt taky bych nechala spát. Když sem nemocna taky nemám chuť nic jist ale potrebuju odpočinek.
nevím teď jestli kojis nebo ne? Každopádně nase malá když měla horecky a pak dostala UM tak to za chvíli slo úplně všechno ven brutálně. A MUDr mi pak rekla ze často UM zvraci při horečce. To sem třeba nevěděla, tak jen tskovy tip
ale jestli kojis tak super protože to má jídlo a pití 2v1 a nemusíš řešit
přeju klidnou noc ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat