Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka a proč ho teda odpoledne po hodině, hodině a půl nevzbudis?
@kambalaka mě usne kolem 14.a spí tak dvě hodiny. Pak usíná kolem 21hod. Ale ráno vstává v 8.
@motivi asi to budu muset zkusit. Bude teda ale ultra protivnej, protože vydržet od 5-6hod do “po obědě”, bude očistec. Ale asi není zbytí. Teď mi usnul až v 21:15 a fakt ho hodinu usilovně uspávám. Hugo mi teď nechce usinat v postýlce, přes sen uspavam v kočárku a na noc u mě v posteli. To noční mléko mu zatím brát nechci. On vypije celou láhev - to mi nepřijde jak zvyk, má proste asi hlad nebo žízeň. Ja se taky v noci budim na pití ![]()
@kambalaka třeba bude protivny par dni ale zkus vydržet.. ty přechody nejsou asi nikdy úplně bez povyku ale třeba mu to fakt sedne a pak třeba i to uspavani večer bude mnohem kratší.. já malou uspavam doteď na rukách a vykládám ji u toho, ale je to fakt záležitost 5 max 10 minut takže to nepovažuju za nějakou pritez.. odpoledne když se cítím unavená tak si k ni lehnu a vím ze vydrží spát dele..tak holt potom vařím až s ni za zadkem
Joo když se budí na mléko v noci, tak ty víš nejlíp jestli to je fakt ze chce mléko. Malá se budí kolem 1 taky na um a taky to vypije komplet ani nemrkne tskZe taky nemyslím ze to je u ni zatím o zvyku.. nemenila bych x věci zároveň, ať to zas není úplný šok pro nej.
@motivi já myslím, ze by mi na ruce taky usnul dřív, ale to bych musela chodit a dyndat ho. A já se snažím ho teď moc netahat, jak jsem těhotná 🙈 to ti závidím, ze můžeš vařit s malou za zadkem, Hugo mě vůbec nenechá. Šplhá po mně, kňourá a když si ho nevsimam, tak začne žalostně plakat 🙄 takže já jsem prostě jenom s ním na zemi a zpívám mu, povídám a on mě přelejzá sem a tam a je spokojenej. Doma mám hold binec (stihnu max vyklidit myčku a dát prát prádlo) a uklizime s manželem o víkendu. Nemá mi to vůbec za zlé, protože ví moc dobře, jaký Hugo je 😁
@kambalaka Joo to chápu
já taky nemám uklizeno a vylesteno jak bych si predstavovala ale to holt musím zkousnout
to vaření je ale teda asi tak ze co nejvíc si nachystam ve volne chvíli- když si hraje nebo svaci) a pak začnu a ona kramari v kuchyni ve vsech suplikach kam dosáhne
sice mi to nejdřív drasalo nervy a moje vnitřní ocd se mohlo zbláznil ale už sem to vzdala
hodně u nás jedou vývary huste o které se nemusím moc starat během vaření, cokoliv co mužů narvat do trouby, popřípadě do jedné pánve a vždycky to zachrání pro malou pečené bataty ![]()
Držím palce. A fakt bych radši zkousla par dni protivneho huga než si zajede režim protože té čeká další mimco, tak ať ses vklidu ![]()
Ahojky, teda holky Vás přečíst😩 😀 😀 Od léta jsem to všechno nestihla s tedka listopad taky nic moc. Malá mi nedává moc prostoru si odpočinout natož někde něco číst. Koukam, že spaní se řeší stále a zkracuje se to a pokud nám do toho hodí vidle nějaká viróza nebo zuby stojí to za to i s jídlem. 😫????😀
Dneska Viky oslavila svůj 1 rok. 🍾 :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: Stále holky vidím to malé miminko co jsem si přivezla z porodnice jen teda byla víc hojnější. 🤣 😂
Zamáčkla jsem slzu jak to strašně uteklo ona mě za to udelala tuli tuli ( což fakt umí a odpustím ji vše u noční budicek kdy třeba od půl 4 do 5 a více je vzhůru a Když vstávám se synem do chodí do školy, tak si slečna jde lehnout.🤣 🤣)
Kambala co tvé těhu vše v pořádku? Kolikaty TT jsi?
@Terinamamina dneska jsem 11+0. V pátek jdu na kontrolu, tak doufám, ze je vse ok. Zvětšuje se mi břicho pěkně rychle, jak je ještě povolené z nedávného těhotenství 😁 takže z klasických triček mi už kouká spodek pupku 😁 a kalhoty nosím už jen těhotenské nebo legíny. Naštěstí mi není špatně (ani u Huga mi nebylo). Ale jsem unavená. 12.12.jdu na screening, tak doufám, ze dopadne dobře a ne jako u Huga, kdy jsem celé těhotenství byla v nervech, podstupovala amniocentézu a i přes to me strašili (zbytečně) 🙈
Dostali jsme se na kožní, tak říkal, ze to je atopak, ze takhle malým dětem nemůžou dělat testy, tak nám napsal masticky (ty nám namichaji) a prý si mám koupit blue cap, ale ten neměli, tak musím zkusit jinou lékárnu, ze nám dá něco prirodnejsiho a uvidíme, jdeme zase v lednu, ze musím pozorovat po čem se to horší, ze to muže byt ze všeho..a ze to proste bude někdy horší a někdy lepší, snad nám to časem zmizí 🙏
@Petrussee tak vidíš, to je super. Já trpím na ekzemy taky od mala. V létě to mám díky sluníčku lepší a v zimě se mi dělají. Na kožním mi řekli, ze pomůže sluníčko, tak jedině solárko 😁
@kambalaka v zimě se to zhoršuje no
nebo se odstěhovat k moři
snad nebude mít nějaké alergie
Já jsem zkusila přejít ode dneska na 1 spánek. Dopoledne jsme šli s kočárkem dřív, aby v něm neusnul a do oběda jsem si s nim hrála a zabavila ho. U oběda se ale už hodně šudlal a bylo vidět, ze je unavený. Ve 12:30 usnul a ještě pořád spinká. Lítám tam teda k němu, protože pláče, ze je sám v postýlce, ale vzdycky ho uchlácholím a spí dál. Tak věřím, ze se to časem podá. Nejlíp spí se mnou v posteli, to nepláče. Vzdycky jen otevře oči, zkontroluje, ze tam jsem a zase je zavře. Jenže já dneska potrebuju taky doma něco udělat, tak jsem ho dala do postýlky. No… bude si muset zvyknout ![]()
@kambalaka Mareček měl chvíli období, ze mě tam chtěl a teď mě nepotřebuje, uspim doma (je to teda boj) a odcházím
ráno spal v kočárku taky jen chvilku, budila jsem ho kvůli doktorovi, odpoledne spal 1,5h, ale zase půjde o něco dříve, včera šel v půl 7 a vstaval v 6, což bylo super, měla jsem večer pro sebe čas, ale samozřejmě milionkrát vzhůru
, ale on teda 2 spanky potřebuje a ja potrebuju, aby spal dopoledne, to vařím a uklizim, takže když vynechá, jsem zoufalá
kolem roka přechází na jeden spanek, ale nechám to na něm, jak bude potřebovat, zatím má 2..ja už ho do postýlky nedám, četla jsem, ze už to nemá smysl takhle veliké děti na to učit, navíc by to stejně neprošlo az mu budou 2 roky, koupím větší postel a jde do pokojicku
, teď ho nechám s nami, ja bych neměla to srdce ho dat pryc, tak dokud se vejdeme ![]()
@Petrussee my plánujeme po novem roce mu udelat pokojíček a tam už poridime velkou nízkou postel, takže pak bude aspoň na odpolední spánek spinkat tam. Chce-nechce - musí. Přibyde k nám další mimco a dvě postýlky se nám do ložnice nevlezou 😁
@kambalaka No krásný to tak uteklo a moc přeji ať je vše v pořádku. Jak píšeš s Hugiskem to mas náročný a k tomu těhu s další mimčo to bude masakr😀 Obdivuji tě a hlsvne ať screening je tentokrát bez problému. 😊
Jj další tehu jde bříško velmi rychle. 😀
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat