Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky moje tetka si dělala takto. Rychlovka ale není špatnej na oko. Ne?
@Logodice to asi okopcim pro pocit
rikala jsem si ze s detma kor narozenyma an vanoce by to tohle chtelo trochu vic prozivat
V kolik hodin dáváte deticky přes den spát? My to máme teď tak napůl 1-2 spánky denně. Akorát mi přijde 1 málo a 2 už moc. Ráno vstává mezi 5-6 hod a pak usíná v kočárku kolem 10:30-11:00 tak na půl hodinky. No a pak druhý spánek kolem 15-15:30. No jenže mi pak straší do 21hod a vstává zase mezi 5-6 ráno. Zkusila jsem ho posunout dát spát po obědě, ale to je extrémě protivnej a stejně spí tak hodinku a pak by si znovu šel lehnout kolem 17 hod a to by mi pak strasil do půlnoci. Strašně bych si přála, aby měl ten noční spánek delší, ale nevím, jak to udělat
![]()
@kambalaka my máme pravidelný režim. Má 2 spánky denně. Vstává kolem 6:30-7, pak jde spát na terasu kolem 9:30 tak většinou hodku, nekdy hodku a půl, pak kolem 12:15 oběd, pak jdeme na procházku a kolem14:15 jde spát do postýlky.. Taky tak hodku, hodku a půl.. A večer ve 20h koupání a spát.. Cca 20:30 je tuhej.. ![]()
@Ssfr85 to je fajn, my právě režim v tomhle moc nemáme. Hugo proste někdy usne a někdy ne
ten dopolední spánek má krátkej a odpoledne by spal klidně 3 hodiny. Radši bych, aby si natáhnul tu noc a odpoledne dal klidně jenom hodinu. Kdyby místo v 5:30 vstával o hodinku později, byla bych štěstím bez sebe 😁
Dneska usnul od 10:30-11:30. Pak jsme dali obed a byla jsem s nim cvičit. Před chvíli jsme byli s kočárkem venku a doufala jsem, ze usne, ale prd. Teď mi tu doma řádí. No jenže takhle odpadne za hodinu a půl a půjde spát večer zase pozdě 🙈
@kambalaka budeš muset zavést nějakou pravidelnost.Bude to určitě pár dní trvat. Pokud ti vstává takto, to je jako u nás. Takže bych dala spát v 9 ráno a pokud ti neusne tak zaveď pouze jeden spánek po obědě. Ikdyž by trval jen hodinu, tak bych už vydržela a dala spát kolem 19.hodiny. Časem si zvykne a prodlouží si to. Anička spí pravidelne, ale délka závisí na tom jestli jí zrovna něco bolí, nebo rostou zuby. ![]()
@kambalaka To když vstává už 5:30, tak se stihne v noci ještě 2× probudit na mléko?
Kolik toho třeba přes noc naspí?
Mareček má dva spanky, dopo a odpo cca hodinu, kolem 10 a kolem 14h, někdy to nevyjde, posune se to, vynechá
večer chodí mezi 19-20h a vstává mezi 6-7h, budí se každou hodinu, cucne 🐐 a spi dal..po prvním probuzení dávám um, vypije cca 180ml, nevím jestli se tomu dá říkat režim
, ale myslím, ze budou spat méně a méně
u nás je to taky horší a horší..ale jsem rada, ze nebreci v noci, když se budí takhle..muže byt hůře vždycky ![]()
@wendelina30 no před spaním vypije 180ml, v noci kolem půlnoci 240ml a ráno mezi 5-6 vypije 180ml. Pak kolem 8-9 normálně snidame (chlebik/livance), klasicky ve 12:00 obed, v 15hod svacina a v 18hod večeře. No a před spaním mléko
hladovec je to 😁
@Ráďa 25 klasicky mi dneska usnul v 16:00, nechala jsem ho spát ale jen do 17:00. Ale je teda uknouranej - jsem s nim od té doby na zemi a on po mě jen leze. Vlastně tímto trávíme skoro všechen volný čas, protože když začnu něco dělat, hnedka začne brecet 🙈
My jsme dneska byli v rodinné kavárně, konečně si tam hraje a neprudi ![]()
@kambalaka Ella spí dopolko, kolem 10 jí ukládám a odpoledne jí ukládám kolem 3. Ale asi bude přecházet na jeden spánek. Dopoledne si dá tak půl hoďku a odpoledne spí klidně 2 nebo přes 2 hodiny. V 8 už je v postýlce. Ale teď jí rostou zuby, tak jí to asi bolí a teď se nám v noci budí a nechce spát. Když si jí vezmem pak k sobě, tak si pořád povídá. Sotva večer zaberem, tak se probudí a třeba do 2, do 3 nespí. A pak se v 7 probudí. A když spí celou noc, tak vstává až po 8. Buď zuby a nebo přechod na jeden spánek. Asi možná obojí, nevim, ale vůbec na to nejsem zvyklá 😅
@Nikča2020 já taky nejsem zvyklá vstávat s Hugem v 5 ráno 😁 vůbec nevím, po kom to má, ale on už od malinka není žádný velký spáč.
@kambalaka malá vstává mezi 6:15-6:45 většinou. Má už jen jeden spánek 13-14:30/15 hod. V posteli je v 19 hod.
Někdy se vzbudí po hodce, ale to vím ze by to pro ni bylo málo, takže si ji vezmu na ruce a sednu si s ni třeba k TV nebo knížce a ještě se u mě dospi.
U nás to trvalo tak 10 dni ten přechod z 2 na 1 spánek. Někdy si ještě dala 30 min spánek v kocarku ale postupně se to vytracelo. Někdy chytne druhy dech před 13hod. Ale proste ji začnu uspavat a během 5 minut je tuha. ![]()
@kambalaka Tak to se vlastně budí jen kolem té půlnoci na mléko. To není zas taková hrůza, ale asi bych zkusila to odbourat. Přijde mi to v roce spíš zvyk, než hlad.
Maty má většinou spánky 2. Zkoušeli jsme přejít na 1, ale ještě si odpoledne chvilku zdřímne. U nás je obvykle budíček 7-8h. Ale nikdy nelezeme z postele dřív jak v těch 8h. Máme takový ranní válecí rituál
Pak spí zhruba 11-12:30, 16-16:30/17h a večer usíná kolem 20h. V noci třeba zakňourá, když mu vypadne dudlík. Ale to mu ho jen dám a chrní dál
@kambalaka píše:@Ráďa 25 klasicky mi dneska usnul v 16:00, nechala jsem ho spát ale jen do 17:00. Ale je teda uknouranej - jsem s nim od té doby na zemi a on po mě jen leze. Vlastně tímto trávíme skoro všechen volný čas, protože když začnu něco dělat, hnedka začne brecet 🙈
Já myslím ze musíš proste vydržet par dni než si to sedne aby měl nějaký režim. Co si pomatuju tak on nikdy moc nějaký režim co se tyče spaní neměl ze? Některý decka to potřebuji víc než jiné a třeba mu to fakt chybí, a proto je potom protivny a nespokojený, protože je třeba pretazeny..
u nás se to dopolední spaní dost měnilo co se tyče toho jak byla schopna usnout-nejdřív jediné kočár, popřípadě nositko, potom zas už kočár ne.. ale vždycky měla režim a funguje nám to..tak možná zkusit par dni vydržet
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat