Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka ja už nefotim, kartičky byly do roka, tak žádný milníky neděláme..samozřejmě fotky dělám, ale už ne tak často
už je to náročný
@kambalaka píše:
Ještě fotíte svoje děti i po roce? 😁
Takhle po měsících už ne, jen do toho roka ![]()
@kambalaka ja jsem teda už zapomněla (když měl 13m), koukám a už jsem to prosvihla, tak to neřeším ![]()
@kambalaka kočko, jeden můj postřeh. Snad nebudu za trubku ale možná to nějakou spojitost má. Můj malej to spaní na taky nic moc. Usíná pozdě, v noci 3-4× vzhůru a brečí. Dudlík teda nemáme, nikdy ho nechtěl, ale teď jsem 14 dní zkoušela taktiku víc ho zachumlat, aby se tolik nemotal v posteli či postýlce a myslím že u nás to trochu zabralo. Dřív jsem dávala pyzamko nebo body s dlouhým rukávem a slabší kalhoty, přikrýt dekou. Má svoji takovou tu klasiku co je s polštářkem do dětské postýlky. Teď jsem ho zacala zabalovat do huňaté deky, něco na styl dor.meo, a dávám přes bodycko ještě triko s dlouhým. Je teda teplejší když usne, ale přestal se skoro úplně vrtět, a usíná brzy. Ty jsi psala tuším že ti usíná když ho obleknes do kočárku. Neříkám že mu je zima, ale třeba se méně hýbe a možná to teplo mu vyhovuje. Jen můj postřeh, zkus to. My teda máme doma teplo, tak mě spíš napadá to zachumlani že mu vyhovuje.
@Logodice já jsem zkoušela deku na nej, ale to on naprosto nesnáší a odkopává se. Tak ho dávám do spacího pytle. My máme v ložnici 20 stupňů a když spí odkopanej, tak nic moc
Dopoledne jsme byli v herničce a úplně ho to odrovnalo. Tak jsem toho hned využila 😁
Zdravím všechny, my bojujeme s nemoci, skoro čtyřicítky co nejdou moc dolu
dneska už je lepší a má chuť k jídlu tak doufám ze jsme na dobre cestě. My sme s manželem lehli par dni před malou a to bylo teda něco.. už nepomatuju kdy mi bylo tak zle. Tak posílám všem zdraví, zase to řádí. ![]()
@motivi Moc držím palce, nás tohle postihlo po Vánocích a je to fakt pekelný.. Ať jste všichni brzo zdraví.
@kambalaka To vypadá, že si Hugo začal herničky dost užívat, co? Paráda. A jak Beátka? Jak se cítíš?
Naše malá začala sama chodit a vesele si běhá, je to fakt paráda, tenhle vývojový skok hodnotím velmi pozitivně, hlavně moje záda už si konečně trochu odpočinou
. Prozkoumává to i venku, je to fakt super, když se pak zabaví a zkoumá svět
.
Ale noci jsou u nás pořád divoký, dost se budí stále kvůli zoubkům, které nám rostou kontinuálně s bolestmi
. Kojím o něco víc než třeba před měsícem a uspávání máme pořád přes kojení…
Jinak holky jste taky večer tak strašně unavený? Já už si někdy říkám, jestli bych to neměla nějak řešit, jsem úplně KO.. někdy se teda vzbudím i ráno úplně bez energie, což teda přikládám tomu častýmu kojení a tudíž i buzení.
Jo a děsně mě štvou lidi, kteří prohlašují cosi o tom, že malá je na mě závislá, „mamánek“ prý
… vždycky to prohodí tak jako napůl v legraci, ale napůl ironicky v souvislosti s tím, že k nim nechce jít, usmát se na ně apod. Vždycky mám chuť jim odseknout něco o tom, že nemůžu za to, že to s ní neumí…
. Taky tohle někdy slýcháte a jak na to reagujete?
@Sissela dekujeme, snad je to na dobre cestě. Už sby začali mluvit protože tohle věštění co všechno ji bolí to je fakt na prd
a člověk si vůbec neváží těch nemoci když ještě nebyl rodičem ![]()
Občas sem slysela od někoho “jeee ona je tskovy zavislacek..ona je hodně kontaktní, abyste si ji nerozmazlili… vzdcyky odpovídám v závislosti na situci něco jako - no jo pořad je to malé dítě, a cítí z vás třeba špatnou energii
rozmazlit se nedá tím ze ji projevujeme lásku a bezpečí a dal neřeším. To ze to někoho urazi není můj problém ![]()
@Sissela unavená budu dokud se v noci nevyspím
Teď mě do toho chytla krční páteř, tak dost trpím
Naštěstí Anička se chovat moc nechce, tak si záda už šetřím.
Jinak já mám kontaktní 11 letou dceru, pořád za náma chodí, dává nám pusu, ptá se jak se mám
Syn mi pusu snad nikdy nedal a teď jak je v pubertě, je to sním dost těžké ![]()
Anička je teda divoška, je závislá na mně a své setře. Nám pusu dává a mazlí se, ale ostatním ne.Ale když jí nechám u babičky, nebo sestry, tak nemá problém být beze mně.
@Sissela heled, ty usměvavý fotky z herničky byla chvilkova záležitost, protože jsme tam byli sami. I tak se ale držel u mě a musela jsem mu věnovat a zabavovat ho. Pak tam ale začali chodit i jiní a už bylo zle. Bééé - a museli jsme domu.
Beátka roste a cítím ji teda v břiše více jak Huga - to bude divoska 😁 ale spoustu věci už tohle těhotenství neřeším, tak, jako jsem řešila s Hugem. Třeba kafe si jedno denně dávám úplně v pohodě
@kambalaka to je dobře, většinou to u dalších děti méně řešíme. A kávu jsem si dávala i u prvního, Dr mi sama řekla, ať si klidně dám ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat