Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi to je pravda. Kdyby Hugovi někdo na pískovišti rozbil babovku, byl tam s tatínkem a Hugo tam začal brečet, tak by mu řek jen “Neřvi, dyť se ti nic nestalo” a toho druhého dítěte by si ani nevšiml 😁
@motivi Někdy se nestačím divit, jak jsou některé maminy přecitlivělé
Jestli bych se chtěla zabývat hromádkou písku
![]()
Holky, neřešila jste nebo se trošku neorientujete v cyklosedačkách pro prcky? Nejde mi ani tak o značku, jak o parametry, co by měla mít ![]()
@motivi Mně přijde, že spoustu lidí je poslední dobou přinas_/štvaných a hodí se jim jakákoliv malicherná záminka, aby mohli na druhé vystartovat.. viz moje zkušenost z MHD, jak paní prohlásila, že nemůžu jít s kočárkem jako laskavě pěšky (
). Taky tenkrát všichni v MHD mlčeli, holt se nikdo nechce do takových incidentů zapojovat, zřejmě aby neskončili jako zastřelený Velíšek, co se tenkrát zastal té maminky s kočárkem… ![]()
Jak tu ženštinu popisuješ, ještě štěstí, že ta důra nevzala tu svojí pomyslnou „spravedlnost“ do vlastních rukou a neplácla malou sama
, když jí přijde normální mlátit malé dítě za naprosto přirozené chování… Obávám se, že takových podobných incidentů zažijeme na hřištích a pískovištích hodně, holt se musíme nějak obrnit. Ale chápu, že tě to vzalo… Určitě se nenech odradit návštěv pískoviště kvůli malé.
Holky taky vám tak dlouho trvá, než se v tomhle počasí vypravíte ven? Mně vždycky přijde, že se balím a převlekám strašně dlouho, než vyrazíme…
Někdy si říkám, jestli chci vůbec tu procházku absolvovat, když se připravujeme dýl než jsme pak venku
. Jak to zkrátit, nevím..
Jinak mě se pořád drží nějaký bacil, mám rýmu a kašel už strašně dlouho a ne a ne se mě pustit..
.
Moc zdravím všechny, je super, jak jste aktivní, u pracujících maminek tedy smekám
, to si u nás momentálně vůbec nedokážu představit… V noci moc nespíme, přes den jsem jako zombie
.
@Sissela lidi jsou naštvaní a vylévají si zlost, kde se dá, to máš pravdu. Já byla nakupovat v Lidlu a nějaká důchodkyně tam hojně nakupovala. Šla kolem ní paní a z ničeho nic ji řekla: “nojo, vy důchodci dostáváte zase přidáno, to je hnedka znát, že máte plné košíky” 😁 jako já jen koukala s otevřenou pusou 😁
Jinak dnešní noc taky strašná, Hugo se co hodinu budil a od 3-5 se mu nechtělo spát vůbec 🙈 takže jsem s nim byla vzhůru 🙈 nejvíc mě štve, že jak už mám větší břicho, tak začínám hledat polohu a když už ji konečně najdu, tak se k Hugovi zase musím otočit ![]()
@Sissela souhlas. Poslední dobou to vidím casteji kolem sebe ze si lidi hledaji záminku proč vystartovat.
Já sem taková ze si nenechám s*at na hlavu ale tohle mě teda hrozné zaskocilo a byla sem jK oparena. Nicméně teď už vím ze něco takového přijít muže, na pískovište jistě chodit budeme, poridim babovky ať si tou ostatní decka můžou půjčovat a ostatní matky nemají hned záminku ze moje dítě bere jejich věci ![]()
Jinak malá má teď období ze na všechno kroutí hlavou ne a než ji oblecu tak je to přemlouvání třeba na 20 minut
a pak hrozny řev když ji chci vyslect
uz se těším jak bude tepleji a dáme akorát boty a mikinu a půjde se. Protože u tohohle sem zpocena až na řiti ![]()
@motivi tak Hugo teda zatím při oblékání do kočárku neprotestuje, ale taky mě to oblékání nebaví. Než obléknu Huga, psa a sebe, to je vždycky výprava… příští zimu mi k tomu ještě přibyde Bea 😁
Ta historka mne taky zaskocila, ale myslim, ze se na to muzeme do budoucna tesit a hrozit se vsechny.
Mne se zase tudle stalo v mhd, ze ridic hodil do eteru, ze si mam radsi drzet kocar a necumet do mobilu. Bylo mi trapne, ale jako neshledavam na Tom nic ohrozujiciho kdyz je ten kocar zaparkovany, vlakem Tak taky jezdim.
Musim teda doznat, ze jsem se s malou stala vztahovacnejsi a ani za to tolik nemuze tchyne.
Takze jsem dost zvedava jak nejake prestrelky na piskovisti budu rozdychavat. ![]()
Holky, poraďte, uvazuju, ze koupím Hugovi polstar, protože Huginovi se líbí mít něco pod hlavou a když spí u mě, tak mě vytlačuje z mého polštáře. Byla jsem včera ve Scanquilt tady u nás s ptala se tam a nabízeli mi polštář pro kojence, ale zdál se mi už trosku vyšší než úplně placatý, ale je prý určen pro kojence, tak nevím. Co myslíte? https://www.scanquilt.cz/…jenecky-9452?…
@kambalaka z fotky se mi zdá v pohodě ten polštář. U nás máme tento a jsme spokojeni, jsou tam k tomu i povlaky. Ten váš bude asi kvalitnější, ale my jsme spokojeni a byl několikrát prany na 60 a bez problému.https://www.4home.cz/4home-detsky-polstar-heart,–48-x-74-cm/?gclid=CjwKCAiAmJGgBhAZEiwA1JZolt7ogWlkYpzBZhTJvrz3yKReTrn8vgROupjTOT50lyoscSDNNyhoOhoCSmoQAvD_BwE
@kambalaka z fotky se mi zdá v pohodě ten polštář. U nás máme tento a jsme spokojeni, jsou tam k tomu i povlaky. Ten váš bude asi kvalitnější, ale my jsme spokojeni a byl několikrát prany na 60 a bez problému.
https://www.4home.cz/…-48-x-74-cm/?…
@Janinac23 tak to bude asi hodně podobný. Já mu koupím asi už ten kvalitnější. Určitě mu vydrží déle, bude ho mít celé dětství…
@Sissela Až bude teplo, tak bude líp. Anička se obléká ráda a vlastně se obléká i několikrát za den. Třeba vyhází šuplíky a navleče na krk 15 kalhotek ![]()
@kambalaka v postýlce máme dva, ty úplně placaté, ale když je se mnou, tak spí na malém péřovém polštářku.
Jinak jsou asi ty nemoci všude. U nás máme všichni už rýmu a Anička celou noc řádila
Tak jsem dnes jak praštěná. Ale zvládla jsem oběd a ještě teplou večeři. ![]()
@Ráďa 25 @TerezkaSt jaj, tak ještěže do mojí skříňky s kalhotkama Hugo nedosáhne 😁 zase ale mám po bytě rozmotaná obinadla 🙈 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat