Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MILINKA35 chlór jí to nezhoršuje. Ale po očkování jí to taky vždy vyrazí. Dávám fenistil, mažu a do dalšího očkování to jde.
@kambalaka haha, já zas Ellince nemůžu dát křupku nebo sůšu protože to nakousne a dá to psovi 😅 a pak chodí pro další a další 😅
Mareček má teď atop lepší, bazén mu ho nezhorsuje. Máme přírodní masticky co nám napsal kožní, nic jsme nemuseli platit. Občas udělám ovesnou koupel. Chodí na kožní a hlidame to. Vymenila jsem kosmetiku za hypoalergeni a nepouzivam žádnou avivaz. ![]()
Mareček ji porad krupky a sušenky
musí se uplácet v autě a v kočárku, jinak knoura, huci, brečí
..takže ja dávám.
Jinak jsme mu složili postýlku, ještě teda se suší povlak a musím koupit prosteradla.
První ho nechám ať si ji okouka, pohraje si tam, pak zkusím spanek přes den a snad za rok ho tam přesuneme na stalo. ![]()
@Petrussee tuhle taky budeme kupovat 🙂 jen teď ještě řešíme vestavěné skříně, opravu podlahy a odvoz starých skříní, takže já doufám, ze se to do měsíce už vyřeší s pak přijde už na řadu nová postel pro Huga. Já teda ho tam mám v plánu odlifrivat hnedka 😁 nejdřív taky denní spánek s když to bude OK, tak klidně po týdnu ho tam už zkusím dát i na noc.
@Petrussee moc krásná postýlka. Dej pak vědět, jak se mu v ní spinká, u nás zatím nemame velkou.
@TerezkaSt děkujeme, podědili jsme ji po Mareckovo bratranci
@Janinac23 dam, ale je teda umění sehnat prosteradlo
tak až ji doladim, tak ho tam hned dam na odpolední spanek ![]()
@MILINKA35 To mame ted dost podobne
Mikes si dost vyhraje sam nebo ho bavi se mnou poklidit, vyprat.. takze po obede si s nim taky casto lehnu. Venku ťape, hriste ho bavi, vybeha se a spi o 1000% lip. Tuhle prospal noc 19:30-6:30, ale to byla zatim vyjimka. Vetsinou se k ranu vzbudi, kolem 5, ale zjistila jsem, ze kdyz ho necham minutku kvilet a predstiram, ze spim, tak si zas lehne a spi do 6/6:30. Tak uz si pripadam trochu jako clovek. A taky mam vsezravce - basti snidane, obedy, vecere, rano a vecer mliko, mezi tim svacinky.. krupky ho teda nezasyti, klidne je laduje a pak i veceri. Snazim se mu je casto nedavat, ale ted ma nejakou žravku a rostou mu spicaky, tak porad neco hryže. Kupuju mu suseny ovoce, ovocny tycinky v DMku..
@Petrussee @kambalaka Verim, ze az vam kluci zacnou vic behat, tak budou taky lip spat. Peto postel moc pekna
a Kambalako brisko teda poradny!
Vim, ze par nechodcu tu je - hodlate to pak nejak resit kdyz se prehoupnou do 15m nebo fakt nechat plynout?
@TerezkaSt já to řešit nebudu, Hugo děla pokroky, jen mu to dýl trvá. On teprve v 11 měsících začal lézt, do té doby se plazil, tak po něm nemůžu chtít zázraky. Teprve po novém roce se poprvé postavil o gauč. Teď už obchází nábytek, jen ještě nechodí sám.
Příspěvek upraven 13.03.23 v 18:14
@TerezkaSt ja to taky řešit nebudu, on jde když má choditko nebo když ho držím, vím, ze se to nemá, ale myslím, ze je otázka času, kdy začne chodit
, ale jestli to bude za měsíc, dva nebo tři
ono stejně s tím nepůjde nic moc dělat, kamarádka chodí na rehabilitace, ale spíše to jsou rady co dělat nebo nedělat, její kluk má 16m a moc ani nic neobchazi, takže jsem klidna
teď jsem četla na fyzio, ze děti co déle lezou, pak lépe chodí, tak to nehrotim..Mareček leze od 9m a leze hezky, správně sedí, stoupá si a obchází..ale samozřejmě se těším až bude chodit, budeme více na hřišti, zahradě a třeba prospi někdy noc ![]()
Vy, co už máte více dětí, jak řešíte, když deti se vším hází? Hugo háže úplně se vším (hračky všeho druhu, jídlo, láhev s pitím). Já mu vždycky vynadám, zvýším na nej hlas a plácnu ho přes ruku, ale on se tomu směje
tak já nevím, co mám dělat… já bych to až tak neřešila, kdyby ty hračky tímto způsobem nerozflákával. Se děsím, že nám jednoho krásného dne proletí dřevěné kostky francouzským oknem ![]()
@kambalaka no musíš vydržet. Buď ho úplně ignorovat a přestane ho to bavit, nebo zvýšit hlas a plácnout přes ruku. U nás je to jak kdy, někdy to i zvedne a uklidí, někdy s ní prostě nehnu
Řekla bych, že je nejživější ze všech dětí
Ale už na ní začíná fungovat -nedostaneš to, až to uklidíš! Nebo že nejdeme ven, dokud to neuklidí. Bude to trvat, ale musíme vydržet. ![]()
https://youtube.com/…/o5T87WJInxs?…
@Ráďa 25 no já bych asi potřebovala nějakou příručku na výchovu dětí 😁 jak se zachovat, když dělají to a to. Můj bratr má doma dvouletého syna a ten jim o víkendu vzteky koštětem dal ránu do televize, kterou měli sotva 3 měsíce a ta se jim rozsypala 🙈 tak bych nerada nějak takhle dopadla. Oni na nej furt po dobrým a pak to dopadá takhle. Švagrová ho nikdy ani neplácla po ruce, jen mu to dokola vysvětluje a on si dělá, co chce. Když jim smetl tu televizi, tak ho snad poprvé brácha plácnul přes ruku a svagrova se mohla zblaznit a cely víkend spolu nemluvili, ona vzala malého a odjela s nim k mamince 🙈 to je přístup toto ![]()
@kambalaka ja Marecka placnu přes zadek
stejně tam má plinu, takže ho to bolet nemůže..pak děláme tyty, nene, ale myslím, ze z toho má akorát srandu..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat