Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucie343 jake lehatko myslis? Mam du 2,5leteho divokeho, tak mozna jako tip by to nebylo od veci i u nas. Dekuji.
@Belmongi myslis jako na krev? Ja si picham clexane hned od zacatku tehu. A co se tyce moji obvodni doktorky, te sem se nemohla cely tyden dovolat, takze ta ani nevi, jak jsem na tom. Na gynde mi rekli jen paralen a kdyz se mi nejhur dychalo, strikla jsem si takovej inhalacni sprej.
@Sallyna takovy to klasicky lehatko(sedatko)= nekdy je houpaci a tak. Ja ho u 1. nemela, takze ted je to nutnost.
@Lucie343 Jo, ten clexane se dává, ale když už ho bereš, tak je to asi vyřešesné ![]()
Holky začíná mi v tom 23 tt tvrdnout bříško. Neboli mě jen pociťuju že mi vždycky na chvilku zatvrdne a pak zase povolí. Stává se to někomu taky? A je to nějak nebezpečný?
@Anonymní píše:
Holky začíná mi v tom 23 tt tvrdnout bříško. Neboli mě jen pociťuju že mi vždycky na chvilku zatvrdne a pak zase povolí. Stává se to někomu taky? A je to nějak nebezpečný?
Pokud nemas zadne pridruzene komplikace, jako treba vytok, svedeni apod, tak je to ok. Pokud to bude nejak castejsi, tak urcite si nech predepsat magnezium.
@Anonymní píše:
V polovině těhotenství je to v pořádku pokud je Ti jinak OK. Uvádí se, že cca do 20 tvrdnutí za den je to v pohodě.
Mě tvrdlo už asi v 18 tt, ale zjistila jsem, že když jsem si udělala den dva víc odpočinkové ( dcera byla odpoledne u babičky, vyprdla jsem se na úklid a koukala na film, malovala si atd), tak bylo tvrdnutí méně. Takže pokud jsi i víc v zaprahu, zkus si trochu odpočinout, může to být i z únavy ![]()
@flicek18 píše:
V polovině těhotenství je to v pořádku pokud je Ti jinak OK. Uvádí se, že cca do 20 tvrdnutí za den je to v pohodě.
Mě tvrdlo už asi v 18 tt, ale zjistila jsem, že když jsem si udělala den dva víc odpočinkové ( dcera byla odpoledne u babičky, vyprdla jsem se na úklid a koukala na film, malovala si atd), tak bylo tvrdnutí méně. Takže pokud jsi i víc v zaprahu, zkus si trochu odpočinout, může to být i z únavy
Děkuju
v zápřahu sice moc nejsem teď mám tak týden už docela odpočinkový, ale špatně se mi spí a tak jsem docela unavená a hodně mě teda bolí kyčle a celkově záda. Na to jak jsem byla zvyklá sportovat 😀tak teď bych jen ležela
@Anonymní píše:
@flicek18Děkujuv zápřahu sice moc nejsem teď mám tak týden už docela odpočinkový, ale špatně se mi spí a tak jsem docela unavená a hodně mě teda bolí kyčle a celkově záda. Na to jak jsem byla zvyklá sportovat 😀tak teď bych jen ležela
Mě se na bolest zad a pánevního pletence osvědčila těhotenská jóga, stačí mi 2× 5 min denně a je to znatelně lepší
kamarádce to taky pomohlo na různé bolesti v těhotenství.
Ahoj ženy, u nás taky vše v pohodě, potvrzená holčička ![]()
Nevím, jestli některá z vás hodláte látkovat, ale tento týden probíhá tzv. „týden opravdových plen“ (přes google najdete víc info) a spousta webů má slevy na látkové pleny a různé potřeby, tak jen dávám tip ![]()
Co se týče toho tvrdnutí břicha, mně se to stalo zatím jen jednou, ale prý, když je to i 10× za den, tak je to normální. Jen se chci zeptat - to tvrdnutí jsou ty poslíčky?
@Barcicanda ahoj já dnes byla u lékaře protože v noci mi to břicho tvrdlo hodně a i celkem bolelo. Ale podle pana doktora je vše v pořádku a i prcek je dobrej. Říkal mi, že se mi to může dít kvůli tomu, že je hodnexakticni. Opravdu mě kope furt 😀tak ty svaly už jsou unavený a takhle to břicho reaguje. Každopádně mám i bolesti zad, tak jsem se objednala na rehabilitace kde se mnou projde doktorka nějaký cviky na uvolnění.
Jinak po látkování taky pokukuju tak díky za tip
@Barcicanda tvrdnuti bricha/kontrakce/krizove bolesti nebo menstruacni bolesti v ruznych casovych intervalech, ktere nevedou k porodu
@Anonymní píše:
@Barcicanda ahoj já dnes byla u lékaře protože v noci mi to břicho tvrdlo hodně a i celkem bolelo. Ale podle pana doktora je vše v pořádku a i prcek je dobrej. Říkal mi, že se mi to může dít kvůli tomu, že je hodnexakticni. Opravdu mě kope furt 😀tak ty svaly už jsou unavený a takhle to břicho reaguje. Každopádně mám i bolesti zad, tak jsem se objednala na rehabilitace kde se mnou projde doktorka nějaký cviky na uvolnění.
Jinak po látkování taky pokukuju tak díky za tip
Beress magnezium? Pomaha to.