Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jajatep já vím že to nějak zvládneme, musíme:-) taho 2 letého jsem si užívala daleko víc než prvorozenou
,to jsem byla ve tvém věku
,ale byl to šílený nespavec a křikloun, narozdíl od dcerky, která vlastně pořád spala, nebo s esmála
kdy čekáš chlapečka?
Termín máme 7. června. A jak u Tebe? Psala jsi že jsi v začátku, viď… ![]()
@Gituš jasně přidej se
klobouk dolů!!!vážně smekám, jste fakt dobří zvládnout tolik dětí a ještě dvojčátka
a veliké gratulace, jak to všechno zvládáte..já taky chvilku uvažovala o interupci a ted se za to taky stydím
ale určitě to zvládneme, jste pro mě všechny povzbuzením ![]()
@Jajatep jé takhle podobně má termín kamarádka
,to už máš za chvilku, těšíte se už co
já mám vypočítaný až 2.12
,tak se uvidí co se z toho vyloupne..před dětma jsem měla ještě 2× spontální potrat ve 12 a 14tt, než mi zjistili že mám velice nízkou hladinou progesteronu, pak po agolutinu a utrogestanu už bylo vše OK ![]()
@pajinka111 je tak ja si to špatně přečetla nebo nepochopila myslela jsem, že maš kluka 14 no muj nejstarší se teda tvařil taky dost znechuceně, když jsme mu to oznamily a vzhledem k tomu, že jsem věděla, že je zasadně proti (což mě vubec teda nezajimalo, ale dle některych jsem měla brat zřetel co dítě chce nebo ne
), tak jsem mu to řekla až to na mě šlo vidět a věděl to jako posledni
ona to určitě zvladne a ještě se miminem bude chlubit..ted chce asi soukromí, ale bude to přinos pro všecky uvidíš je to super každe dítě je super ![]()
@Gituš jak jako přes antikoncepci ja mam z toho pravě hruzu, že to zjistim prašky beru ve stejnou dobu pravidelně nikdy se neopozdim to by nemělo selhat…jak se to stane, že to takto selže???
mam spousty znamych kterym se to stalo a vždy jsem řikala, že je to blbost, ale čim vic jich znam a za jakych okolnosti se to stalo jak žily, tak jsem došla k zavěru, že se to opravdu děje ach jo nechtěla bych řešit tuhle otazku ![]()
@pajinka111 To víš, že to všechny zvládneme, dřív to taky zvládly a to byla o dost jiná doba, tak proč bychom to neměly zvládnout my.
![]()
Já jsem dokonce i většinu dnů na děti sama, manžel pracuje 200 km daleko, doma je celý pátek, sobotu a neděli. Takže ve všední dny se o děti starám jen já, vozím je na kroužky, do školy a tak dál, to je někdy zápřah. Ale děti jsou zlatíčka. A když je manžel doma, tak mi pomáhá na 999% ![]()
Všechno se dá zvládnout
Akorát ten výběr jmen je běh na dlouhou trať, ale měli bychom si pospíšit, začíná nám utíkat čas ![]()
@martas22 Netuším, jak se to stalo. Antikoncepci jsem brala pravidelně, ale i přes to se to stalo. Na dvojčata jsme zase čekali 2 roky snažení. Takže jsem vlastně ráda, že to do pětice vyšlo takhle krásně.
@Gituš jo je to super takové překvapení…kor když člověk ví jake to je čekat a miminko ne a ne přijít..hlavní je zdravíčko
jen mě to trošku vyděsilo já bych 4 opravdu nechtěla a asi bych nechtěla ani řešit pravě otazku interupce jelikož bych to nevyřešila a miminko si určitě nechala ![]()
Ahoj, můžu se přidat? I já čekám 3 miminko, neplánovaně, nečekaně
.A tak nějak podobně, jak ty Pajinko
, jeden sex, který byl přerušený, ale nechráněný, měla jsem zrovna ten den ovulaci a kapka lásky k tomu a je to
.Když jsem se ptala dr, či je to možné, jelikož takto sex provozuje už od narození posledního syna a nic se nestalo, tak mi řekl, že hold patřím do toho málo %,kterým se podaří otěhotnět
.No ze začátku jsem měla pocity všelijaké a pomyšlení na interupci, jelikož mám už 2 císaře,zdrav.stav nic moc-vysoký krevní tlak a v době otěhotnění jsem brala zakazané léky na tlak
.No zatím to vypadá všechno dobře, už jsem byla i na genetické konzultaci, kde mi pan dr. řekl, že by to vadit nemělo, ale že mě pořádně zkontroluje na 1.sreeningu, na který jdu teď 16.4.,tak snad to dopadne všechno dobře ![]()
@jitina určitě,vítej taky
při představě že obě moje děti přišli až po 2 potratech a několikaletém snažení a hormony k tomu a tohle po jediném tulení, kdy nám selhal kondom..prostě sjel
..ale byli sme si jistí, že se fakt nic nestaně..tolik let probrečených že mimi nepříchází a nejednou a ještě z anší frekvencí 1× až 2× za měsíc se to hned povedlo nám vyrazilo dech..mám dlouho cykly kolem 40 dnů a test bych si ani nedělala, ale místo ms jsem 3 dny jen špinila a to jen lehce a tak to bylo přede 2 lety u malýho místo ms špinění, ale to jsem už věděla dle testu že to vyšlo..tak sem udělala test a byli tam! málem nám vypadli oči z důlku..
já ještě čekám co bude, straší mě mimoděložním, mám vysoké hcg anic moc vidět..
Paji, to máme opravdu podobné. Já jsem právě taky teď poznala dle špinění, že není něco v pořádku. Protože mívám normálně silnou ms, sice přišla přesně, jak měla, ale nebylo to ono, co znám! Jsem hned letěla koupit test, na kterém byl duch.
S teda mě taky strašil dr mimoděložním,2× mě posílal na krev, jelikož na ULZ nebylo nic vidět, ale HCG stoupalo, bylo 2 krát vyšší, tak to bylo v pohodě, ale měla jsem nervy na pochodu. A miminko je o týden mladší, což je taky dobrý, skrz ty po**raný léky na tlak
.Jinak, teď jsem byla u dr a vaginálním ULZ nešlo vůbec nic vidět-přes můj špek a to jsem byla v 9 týdnu, ale přes břicho něco málo uviděl a srdíčko blikalo
.A třeba u tebe bude miminko taky mladší. Já měla na začátku HCG hotnoty 270,za dva dny 460 a za další 2 dny 960,rosto to pomalounku, ale je mimi, kde má. A prý, co roste pomalu, bývají holčičky ![]()
Ahojky také se přidávám čekáme třeťátko 19.4.jdeme na první screening tak se těším jestli už bude vidět kdo se mi v bříšku ukrývá ![]()
@jitina teda to fakt koukám, jak jsme na tom podobně:-) první taky rostlo dost pamlu a je fakt že to byla holčička
..minulí týden jsem šla asi 7 den po vynechaní k dr. a hned jsem měla HCG 2360 a za 2 dny 4500,prý je to pěkně prosperující těhotenství, ale nic moc nevidno, ale aspon tam byla ta dutinka, že by mělo být vidět už trošku víc..já podle měsíčků bych byla už skoro v 9tt
,ale to naprosto nevychází, tak uvidíme co bude příští uterý..super už máte srdíčko
![]()
@emjee koukám máš 2 holčičky, taky su zvědavá co nosíš v bříšku
,držím pěkstičky na screening
@pajinka111 Děkuji já bych si moc přála kluka manžel zase holku tak uvidíme ![]()
@pajinka111
tak hlavně, že byla vidět dutinka, tam kde má a miminko vykoukne, uvidíš ![]()
@emjee a kolikaty jsi týden? Já zas doufám, že to bude holčička, páč mám 2 kluky a jde na první sreening 16.4.a to budu nějak 12 týden, tak už mi řekne, pokud bude mímo dobře natočené, co to bude? Jsem zvědavá ![]()
@jitina Ahojky dnes jsem 10+5 tt tak to budeme přibližně na stejno na screeningu budu 12+4tt tak také doufám, že už něco bude vidět ![]()