Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky ![]()
@stampulka vítej, mě řekl dr.asi 12tt že to vypadaá na kluka, pak ještě 2 další doktoři a kluk to byl, ale u první dcerky mi řekl dr.taky 3× že je to kluk, tak sme nakoupili všechno do modra zelena atd
a narodila se holčička:-),já si moc holčičku přála, ale tenkrát před 14lety byl UTZ přece jen ještě dost nekvalitní, takže ted už to jde poznat lépe..
mě je dnes poprvé asi trošku špatně, ale možná z hladu, ale já ráno nikdy nesnídám, až tak kolem 10hod..ale hrozně mě bolí prsa, mě sice bolely normálně i před ms a i obou dětí, ale takhle měteda ještě prsa nebolely..
jsem moc ráda kolik maminek se třetím mimískem se našlo a můžeme si společně poklábosit ![]()
Dobré ránko holky ![]()
@pajinka111 :taky jsem se uklidňovala tím, že hodně ženských, než pozná, že jsou těhotné, tak miminkem projde tolik škodlivin. Já jsem třeba první hodně opila-byla oslava a kouřila jsem jak fabrika a děcko mám zdravé
.tak doufám, že i ty léky to miminko nějak moc neovlivnilo
.A co teprve feťáci, ty mají vždycky zdravé miminka a ty co se o něj dlouho snaží, tak to nakonec dopadne špatně
.
@emjee :jé fakt, jsem si nevšimla. ![]()
Jinak teda tohle těhotenství bude asi nejhorší z těch všech, první se narodil v létě, zrovna ten rok bývalo horko, byla jsem pořád oteklá a při druhým jsem se s bříškem tahala přes zimu, což bylo úplně nejlepší a teď ze 3 se potáhnu přes celé léto, mě je jasný, že budu věčně v nemocnici s tím mým vysokým tlakem
a na to se právě netěším. Doufám, že bude letos léto chladné
![]()
@jitina To si mi připoměla, že já jsem se taky dost opila na oslavě ted v únoru a hodně kouřila to jsem nevěděla, že už jsem těhotná tak snad bude zdravé ze dne na den jsem sekla s kouřením. Já si vůbec nedokážu představit jaké to je mít podzimní mimi holky byly v létě tak to bylo lepší podzim a zimu nemám ráda ![]()
@emjee
Já jsem při prvním taky sekla s kouřením ze dne na den a to jsem vykouřila 30 denně, ale to bylo tím, že byla v práci nuda a nebylo nic jinýho na práci
.
Já pravě po prvním nikdy už nechtěla dítě v létě, či přes léto, páč mi sluníčko nedělá vůbec dobře, pořád se doktorům nelíbí moje otoky. S druhým jsem to největší břicho měla přes zimu a bylo mi fajn, bez otoků, tlak v pohodě. Fakt mám teď z toho hrůzu, jak to bude probíhat
.Jinak já taky nemám ráda zimu, ale ani ne 30 stupňový vedra.Byla bych spokojena 25 pod mrakem s mírným větrem
celoročně
![]()
@jitina Tak to musí být nepříjemný ty otoky to já vůbec neznám otoky vypadala jsem jak nažraný had normálně mám kolem 50 kg
a odkud jseš jestli se můžu zeptat?
Já taky vůbec nevím co jsou otoky, patřím k těm štastnějším..teda zatím ![]()
a krom pálení žáhy mě nic netrápilo, teda u toho druhého jsem hodně zvracela..ale mám kámošku, které taky u třech těhu nic nebylo a u čtvrtého neplánovaného kdy otěhotněla ve svých 43letech, to jezdila chudinak po vyšetřeních jestli s ejí nevratila rakovina, kterou ve 20letc prodělala a našli jí miminko
a měla strašně oteklé nohy, koncem těhu je měla úplně fialové a opravdu jako slon, k mému údivu ji ani doktor neposlal do nemocnice..ale jinak má uplně zdravou holčičku ![]()
@pajinka111 je zajímavé, jak každé těhotenství je úplně jiné já třeba u holek
až do 12tt a teď u třetího těhu je mi dobře jen občas nevolnost, ale zvracení žádné
Holky vám zavidím, já byla nateklá u prvního fest, to teplo bylo svinstvo,2× jsem lezela v nemocnici s tlakem. S druhým to bylo lepší a teď čekám znova horor, pokud budou nesnesitelný tepla.
@emjee :50kg, no tak to já mám jednou tolik
,zůstalo mi po prvním 20kg nahoře, při něm jsem nabrala 27kg a při druhým jenom 6kg, ale to mi zůstalo taky, tak doufám, že teď se to všechno překotí a já budu mít aspoň to, co jsem měla před otěhotněním ve 20ti, krásných 80kg
.Jinak já jsem z Uničova, kousek od Olomouce
.
A zvracení ani u jednoho, nejsem zvracící typ, mě když je blbě, tak je mi hodně špatně, ale tímto způsobem si moje tělo neuleví, nejde to
,takže mě je dobře, jen na večer se mi udělá trošku nevolno, ale to není nic
Holky a jak to máte s pletí?
Já u kluků měla krásnou jak dětská prdelka, teda vždycky jsem měla sklon k akné-asi dědičnost, páč mamka na to taky dlouho trpěla
,ale jakmile jsem otěhotněla, krásně se zpravila.
A teď děs a hrůza, vypadám jak puberťák
,cokoliv si na to dám, do rána se mi udělá červená svědivá vyrážka, fakt už nevím, čím to namazat? Aby to trošku polevilo ![]()
@jitina Já taky dost trpím na akné hlavně v těhu to bylo šílený to padlo pudru, ale ted se mi pleť dost zlepšila tak jsem za to ráda
tak to jsi taky mladá mamina mě je 25 ![]()
@emjee
takže ty jsi čekala holky = špatná pleť, teď máš lepší = chlapeček, u mě je to naopak, tak holka
.Jinak i mě je 25
,teda než porodím, tak mi bude 26.
@jitina jojo přesně tak i se to říká, že u holek je pleť horší a u kluků pěkná, ale nevím co je na tom pravdy, ale bylo by to super viď ![]()
Já u první dcery byla úplně podobaná, ale jen ze začátku..u kluka ani puntík, krásná plet..a ted mám zase samje pupen a ještě taky trošku jakoby vyrážku na tvářích. taková krupička, ale je to už lepší..tak nevím ![]()
ale holčičku bych brala ![]()
@emjee
Taky bylo by to super, já jsem na tu holku vyloženě natěšená.
,jen kdyby to vyšlo
![]()
To já jsem jeden velkej pupen
,zítra si skočím na kožní, páč takhle chodit ven nemůžu
![]()
Já jsem u prvního byla také oteklá jako balón, přibrala jsem 30kg a trápil mě tlak, který mám normálně nízký, no a u druhého jsem přibrala 14kg, po obou jsem to dala dolů, u prvního to byla samá voda, takže to jelo rychle, jen porodem šlo pryč 10kg a do půl roku bylo všechno pryč. U druhého to šlo také strašně rychle, tak doufám, že po třetím to také dám dolů. Mě je 31 a až porodím, tak už mi bude 32
Mě léto nevadí, já nesnáším zimu a hlavně, u všech dětí mi strašně brzy a hodně vylezlo břicho, takže shánět bundu na slona se mi nechce, léto je fajn v tom, že na sebe hodím šaty a je to
Co se týče pupínků, no já nevím, ale pravda to asi nebude, u prvního kluka, jsem měla pleť jak dětskou prdelku a u druhého kluka samý pupínek, všichni mi přepovídali holku, to padlo makeupu ![]()
Co se týče kouření u obou jsem přestala ještě před otěhotněním, ale dnes je to přesně měsíc, co mi umřel taťka a to jsem začala kouřit, taky jsem si dala na pohřbu panáka, teda nic hrozného, jelikož jsem lítala a starala se o ostatní, tak na víc nebyl čas, naštěstí, ale věřím, že bude vše v pořádku, to se prostě stává a ze začátku o tom člověk opravdu neví…