Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jitina To ti věřím já také bych byla šťastná za kluka, ale hlavně ať je to zdravé ![]()
Ahoj holky, tak jsem dneska byla na kožním, páč s tím ksichtem nemůžu nikam jít. Tak mi napsala nějaký gel a krém, tak snad se to už potom trošku zklidní, páč je to strašně otravný-nehezký
.
@nakim jsi dobrá, že jsi dala kilča po porodu dolů, mě to nešlo. Jak jsem kojila, tak šly dolů dobře, ale jakmile jsem přestala, tak mě chytla žravka a šup šup všechno zpátky nahoře
.
Kolik lidí používá nebezpečné látky v začátku těhotenství-drogy. Si myslím, že cigatety a panák je proti tomu slabý odvar ![]()
A břicho mám teda už pěkně velký, jak při prvním, to mi taky brzo vystouplo. Při druhým jsem do 5 měsíce neměla žádné. A teď ještě nikdo neví, že jsem těhotná, takže mi už pár známých říkalo, že jsem nejspíš přibrala-no nechávám je při tom
,i když mám dole asi 4 kg, ale břicho jde vidět
.
@emjee :
Tak samozdřejmě, hlavní je, aby to miminko bylo zdravé. Ale pokud mi doktor řekne, že to bude chlapeček, tak nadšením sršet teda fakt nebudu, je to hnusný, já vím, ale budu se s tím muset srovnat.
@jitina No já upozorňovala manžela, že jestli mi řeknou zase holku tak, že to určitě obrečím ![]()
,já břečet nebudu, jen budu zklamaná. Při druhým jsem si pořád do 1 sreeningu myslela, že čekám holčičku a jak mě doktor pěkně uzemnil, když mi řekl, že chlapec
,jako byla jsem z toho smutná, ale nevadilo mi to, byla jsem i ráda, že nemusím měnit výbavičku. Jenožme se 3tím jsem nepočítala a po druhým synovi všechno rozdala, prodala, takže nemám nic. Takže budu kupovat, takže te´d by mě to fakt mrzelo, ale co už ovlivnitse to nedá ![]()
Ahoj, maminy. Hlásím se jako čekatelka ne třetí dítko. Bylo to naprosto neplánované a dost překvapující. Mám domu 20.letého syna a 13.letou dceru, takže jsem spíš už čekala na vnouče
Teď se ale moc těším a doufám, že genetika bude v pořádku. Zítra jdu pro výsledky, tak mám trochu obavy. Ještě kdyby byl manžel tak nadšený jako já ![]()
@6128 píše:
Ahoj, maminy. Hlásím se jako čekatelka ne třetí dítko. Bylo to naprosto neplánované a dost překvapující. Mám domu 20.letého syna a 13.letou dceru, takže jsem spíš už čekala na vnoučeTeď se ale moc těším a doufám, že genetika bude v pořádku. Zítra jdu pro výsledky, tak mám trochu obavy. Ještě kdyby byl manžel tak nadšený jako já
Já si myslím, že málokdo plánuje v dnešní době 3 děti, ale když už se stane, tak aspoň by mohli být ti chlapi trošku ohleduplní, přece sama ženská si mimino neudělá, vždycky na to musí být dva. I u nás doma nějak partner není moc nadšenej, ale zvykne si!
A v kolikatým týdnu jsi?
Jak tak čtu tak ty chlapi to berou dost těžce ten můj už se stím smířil a už se i těší na screening půjde semnou tak ještě víc snad mu to docvakne
@jitina píše:
Já si myslím, že málokdo plánuje v dnešní době 3 děti, ale když už se stane, tak aspoň by mohli být ti chlapi trošku ohleduplní, přece sama ženská si mimino neudělá, vždycky na to musí být dva. I u nás doma nějak partner není moc nadšenej, ale zvykne si!A v kolikatým týdnu jsi?
Jsme ve 13tt a manžel ani netuší kdy mám termín porodu. Nezajímá ho nic
Přitom mi na začátku říkal jak při mě bude stát. Ani netuší jak mě to bolí. Jsem na to vlastně sama.
@6128 píše:
Jsme ve 13tt a manžel ani netuší kdy mám termín porodu. Nezajímá ho nicPřitom mi na začátku říkal jak při mě bude stát. Ani netuší jak mě to bolí. Jsem na to vlastně sama.
To mě moc mrzí, ale určitě se srovná asi je to pro něj šok
@emjee píše:
To mě moc mrzí, ale určitě se srovná asi je to pro něj šok
Šok to pro něj je, ale to byl i pro mě. Uvidíme.
@6128 píše:
Jsme ve 13tt a manžel ani netuší kdy mám termín porodu. Nezajímá ho nicPřitom mi na začátku říkal jak při mě bude stát. Ani netuší jak mě to bolí. Jsem na to vlastně sama.
Určitě se z toho oklepe a bude se ttěšit jako ty, nebo to na něj přijde, až se maličké narodí, někteří chlapi se s tím hůř smiřují, já mám doma dost vzácný exemplář, ten by chtěl snad i páté, i když to zděšení když jsme mu oznámila, že čekáme další
já doufám, že po tomhle už zavřeme továrnu, děti miluju, jen dnešní doba rodině moc nepřeje a to je škoda, finanční situace většiny rodin je napnutá už u druhého prcka a třetí je dnes skoro rarita.
@nakim Přesně tak není to žádná sranda s financema v dnešní době a proto končíme s třetím další už nehrozí tak si to musíme užít poslední těhulkování ![]()
Ahojky holky ![]()
@jitina doufám že ti ten gel pomůže a trošku se to upraví, mě sety pupeny už nějak strácí a ta vyrážky taky, tak to snad bude lepší..Já u syna neměla břicho skoro žádný, pořádně mi vyběhlo až 3 týdny před porodem a to jsem 10dní přenášela
, doktorka mi říkala, že su případ, kdy by klidně věřila že těhotenství utajím:-),ty pohledy maminek které byli kolem 7měsíce, když mě sestra volala na natáčení že jesem v termínu atd:-)ovšem tak nějak mám tušení že tohle poroste asi hodně..
@emjee snad neobrečíš, tak ti držím pěstičky, at je to chlapeček ![]()
@6128 vítej mezi nás
já taky čekala skoro vnoučata a ze třetím jsem naprosto nepočítali, skoro všichni chlapi tady byli dost v šoku, já jsem teda ještě pořád taky
moc mě mrzí, jak to tvůj mm přijmul, ale uvidíš, třeba jak ti poroste bříško, začne se těšit, jak si pak ten uzlíček pochová, uvidíš jak vyměkne ![]()
@nakim teda super, si fakt dobrá že se ti podařilo po porodech zhubnout
,mě po první dceři zustalo 6 kg a nikdy jsem je už domlů nedala, u syna jsem přijela z porodnice s uplně stejnou váhou jakou jsem měla před otěhotněním! ovšem asi za 6 měsíců, jsem přibrala asi 5kg, které už nešly ani trochu dolů! nevím proč jsem přibrala, vtěhu jsem od začátku až do podleního dne zvracela, pak po porodu, jsem se mohla najíst bez zvracení, tak asi proto:-)
jinak každý druhý den, tak na hodku v poledne usnu, su tak utahaná, jak nikdy, chlap obstarává za mě koně, jak budu co s tíhat za pár měsíců to netuším!
ani u jednoho těhu jsem přes den nikdy neusnula, ted jsem jak spací pytel ![]()
@pajinka111 Jéé vy máte koně?? Já mám dva. S tou únavou také dost bojuju je to silnější jak já, ale s dětma to moc nejde si odpočinout
@emjee jojo,tady jsou naše krasavice
já jsem jezdila od malička, pak sem na koně chodila celý život a před 12lety jsem si koupila svého prvního koně, ted už má 20let, je to babička, ale hodně živá babička, řádí pořád jak černá ruka.-)naštěstí jí nic není, má zdravé nohy atd, krásně skáče a pěkně taky vyhazuje, před 4 rokama sem pořídila klisnu i dcerce, ta má 16let, ale ta vypadá že v životě dostala dost zabrat, má pořád něco nohama a taky já pak otěhotněla a naše plány jak bude s dcerkou jezdit, jsou zase fuč a ted su těhotená zase, takže zase nic..chjooo
Máme starý zděděný statek, k tomu 3 hafany, činčili, křečky, korelu, kočky, andulky:-)
mm chce ještě ovce, prsa, králíky, slepice, ale to zase nechcu já..:-)on chce všechno na talíř ![]()