Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MarinkaCu píše:
Pořád si říkám, že mám krásné zdravé holky, a že se svět nezboří, i kdyby to třetí už nebylo, ale znáš to, v srdíčku to prostě je
Márinko, tak tohle jsem si říkala taky, že co by třeba kdo dal za dvě krásné děti, ještě páreček, jestli toho nechci náhodou moc … ale srdci se poručit nedá. Jak tam ta myšlenka jednou vleze, těžko se vyhání.
Každopádně ty jsi fakt mladinká a určitě se dočkáš. ![]()
Tulinka píše:MarinkaCu píše:Márinko, tak tohle jsem si říkala taky, že co by třeba kdo dal za dvě krásné děti, ještě páreček, jestli toho nechci náhodou moc … ale srdci se poručit nedá. Jak tam ta myšlenka jednou vleze, těžko se vyhání.
Pořád si říkám, že mám krásné zdravé holky, a že se svět nezboří, i kdyby to třetí už nebylo, ale znáš to, v srdíčku to prostě je
Každopádně ty jsi fakt mladinká a určitě se dočkáš.
Tohle mi říkala i kamarádka.
Prej, že mám být vděčná za dvě zdravé děti a nepokoušet ještě třetí
Já si myslím, že tohle je nesmysl toto říkat … to by se mohlo říkat i u druhého. Jenže s tím, že má většina rodin dvě děti se „počítá“, cokoliv navíc už je prostě „divné“ .
Toto mi říkala spolužačka na srazu také a po lahvince vína z ní vypadlo, že by strašně moc chtěla třetí dítě, ale manžel je rezolutně proti ![]()
Tulinka píše:
Já si myslím, že tohle je nesmysl toto říkat … to by se mohlo říkat i u druhého. Jenže s tím, že má většina rodin dvě děti se „počítá“, cokoliv navíc už je prostě „divné“ .
Toto mi říkala spolužačka na srazu také a po lahvince vína z ní vypadlo, že by strašně moc chtěla třetí dítě, ale manžel je rezolutně proti
Jo nesmysl to je. Ale tak ona to brala z pohledu, že Elinka nám trvala docela dlouho, než se vůbec povedlo, předtím docela nezdary…
Tak to je fakt blbost to takto říct..
Já si to říkám jako útěchu, když třetí ještě nebude, abych nebyla moc smutná a vážila si toho, že mám dvě zdravé holčičky, a že se prostě svět nezboří, kdyby to třetí nebylo. Ale neznamená to, že po něm netoužím, jen mi to pomáhá, abych to brala líp ![]()
MarinkaCu píše:
Tak to je fakt blbost to takto říct..
Já si to říkám jako útěchu, když třetí ještě nebude, abych nebyla moc smutná a vážila si toho, že mám dvě zdravé holčičky, a že se prostě svět nezboří, kdyby to třetí nebylo. Ale neznamená to, že po něm netoužím, jen mi to pomáhá, abych to brala líp
A já si tohle říct nedokážu.
Chci ho snad víc, jak to první, či druhé.
Mám pocit, že co další dítě do počtu, ta touha je větší a větší.
Já teda musím říct, že když jsme se rozhodli pro třetí, tak samozřejmě jsme moc chtěli, ale taky jsem si říkala, že dvě už jsou, tak když budem chvíli čekat, nebo když se nepovede, tak to nebudu tak prožívat … vééééééliký omyl. NIKDY předtím jsem takhle neplašila
, ovu testy, tt testy, teď jsem dokonce měřila i bt, no prostě plašan, ale pomoct jsem si nemohla, tak MOC veliká ta touha byla ![]()
To ještě všechny spíte?
Já jsem vzhůru od šesti, vypravovala jsem děti do školy, školky, taky manžela
.
Zrovna tady tak sedím a říkám si, jak je opravdu každý těhu jiný … s Deni jsem se cítila úplně jinak okamžitě, teď jsem v pohodě, cítím se pořád stejně, nic nebolí, prsa pořád stejný, nezvedá se mi žaludek, prostě nic. Vím, že to může přijít, ale posledně už to tu bylo
![]()
Dobré ránko ![]()
My jsme taky vstávaly v pět, ale manža je dnes doma, tak jsem mu o půl osmé dala malou a šla jsem si ještě na hodinku zdřímnout ![]()
Holky a proč myslíte, že teď jste to třetí chtěli ještě víc, než první a druhé? Kvůli tomu věku? Mně přijde, že jsem teda první chtěla nejvíc, to jsem nemohla ani vidět těhulku, jak jsem to vždycky ořvala..A druhé a třetí teď tak nastejno..
Tulinko, já jsem při prvním těhu zvracela poprvé až skoro v 8 tt..Ale držím palce, ať už to nepřijde!
Marinko, já jsem nechtěla víc … jen jsem to víc řešila. Než se nám podařil kluk, tak to trvalo rok, když jsme chtěli druhý, tak jsem si říkala, že to může trvat, když prvně to trvalo a přišlo to hned první měsíc. A teď … chtěla jsem stejně, jen jsem se bála, asi kvůli věku, že to nevyjde, prostě byly tam už ty nervy, co dříve ne.
Ahojky holky, přeju vám pěkné ráno! ![]()
Já se přiznám, že jsem první těhotenství vůbec neprožívala. Trvalo nám skoro rok a půl než jsem otěhotněla, ale moc často jsme se nevídali a byl docela stres v práci. Takže jsem se nedivila, že nejsem těhu. Potom mě chtěli přeložit na jiné oddělení a já zjistila, že jsem těhotná
.
Podruhé jsem otěhotněla hned jak se mi po porodu prvního nastartovala MS.
A teď když chci třetí, nad tím přemýšlím víc, jak kdy před tím. ![]()
Viď Sýkorko, je to zajímavé … přitom člověk by měl být víc v klidu a není … já si fakt myslím, že v tom hraje trošku roli ten věk, přece jen toho času už tolik není. Když jsem byla těhu prvně, tak mi bylo 24, podruhé 28 a teď je mi 33 a zdá se mi, že čas hrozně letíííííííí
Ahoj, omlouvám se, pžeděláváme baráček a tak se vůbec nezastavíme.No, přesně tak,chtěla bych holčičku.
Ahojda, beru Gravital, prý nej..Nikdy jsem e tak nehlídala,jako ted. Nepiju, nikam nechodím,snažím se cvičit,žít zdrvaě,měřím si bazální teplotu,připadám si jak blázen.Nemusela jsem to nikdy řešit,možná to je asi tím,ž si to tak moc přejeme.Snažím se nad tím nepřemýšlet,ale nejde to.Mám 5 dní do MS, test jsem nedělala a dělat nebudu,protožemám špatné zkušenosti s falešnou pozitivitou.Prsa bolí, občasné závratě a pocit na zvracení, ale to jsem měla minulý měsíc taky a MS stejně dorazila.Jinak holky děkuju za podporu
![]()
Lucie, však to vyjde, fakt
, jde jen o to, zkoušet to ve správný den
.