Tříletý syn neřekne ani slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19015
14.3.18 11:50

@Tarjei @chaela Tohle třeba bylo hodně u nás, na cizí nekoukala, nebavila se s nima, v kočárku brečela jen na ní někdo houknul. Takže jsem taky měla bobky ale nakonec se to upravilo a je to v pořádku. Autismus byl u nás vyloučen ale dlouho to bylo jako na vahách.

Spíš povahově je moje dcera nemluvka celkově, nemá potřebu s někým komunikovat. Ale s dětmi naopak je velmi hovorná (v rámci možností). Tenhle problém má spíš s dospělýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.3.18 11:51

@Luisiana do trech let věku se da uplatnit metoda OTA. Je to zjednodusenej sonrise a nic se tím nezkazi. I kdyz je dite zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.3.18 11:53

@Luisiana to furt muze delat povaha. Urcujici je socialno, jestli dite je nebo neni autista. I v ramci rodiny. Dite ktery nesdili ani s rodicema neni v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
14.3.18 11:56

@Tarjei Přesně, to jediné mě uklidňovalo že mně a manžela brala v pohodě. Ale dlouhou dobu i babičky byly tabu :roll: Naštěstí se to pak srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.3.18 13:36

@Tarjei @Luisiana abych pravdu řekla, já si ty situace moc nedokážu vybavit, někdy na mě kašle a vystačí si sám, jindy mě mlátí plyšákem tak dlouho, dokud nedám najevo, že vím o tom, že mi ho ukazuje („ano, máš svoji pandu, ta je pěkná, že“). Zkusím to sledovat. Ale pokud dobře vím, tak tohle je jeden z mnoha „příznaků“ autismu, a to on téměř jistě nemá. Oční kontakt má výbornej, hlasitý zvuky mu nevadí (pokud nejsou nečekaný a nelekne se), mazlí se velmi často a rád, ukazovat teď už začíná (zatím v knížkách), známé lidi, které vídá často, tak vítá, na rozloučenou mává pouze tátovi, někdy mě, ale aspoň vím, že to umí a ví, co to znamená.
Pravda, při nadšení třepe rukama, netuším z jakého důvodu se občas bouchá rukama do hlavy, v nějakém tom testu mu vyšlo 7 bodů (tedy nízké riziko, ale spousta věcí se dle mě dá spravit právě věkem, ten test je pro děti od 16 m někde do 3 let, takže bych řekla, že hlavní rezervy budou právě ve věku).
Autismu se nebojím (snad oprávněně), pomýšlím spíš na nějaký problém s řečí, ale vzhledem k jeho věku musím prostě jen čekat, co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
14.3.18 13:43

@chaela Jasně, tam je těch znaků snad přes 40, takové točení kolečkama furt dokola a podobné…

Jak píšeš, někam se to vyvine. Budeme držet palce ať to jde správným směrem a všechno se to uklepe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
20.3.18 11:34

Od zname syn rekl prvni slovo “mama” az ve trech letech. To “mama” rekl jen jednou. Pak byl rok ticho a zacal mluvit az ve 4 letech. Moje rok a pul stara dcera zatim jen slabiky a zvatla ale nebi ukecana tak jak to vidim u druhych deti. Tak jsem zvedava jestli se rozmluvi kolem toho 2,5 letech nebo ji to bude trvat dele ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí