Tříletý syn neřekne ani slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
13.3.18 14:12

@Keyllah jo syn s dysfazii kdyz selze ve skole, s oblibou rika ze za vsechno muze on nebo ze vsechno zkazil. Taky nevim kde to vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.3.18 14:16
@Tarjei píše:
@Keyllah jo syn s dysfazii kdyz selze ve skole, s oblibou rika ze za vsechno muze on nebo ze vsechno zkazil. Taky nevim kde to vzal.

my chválíme a chválíme. Navíc je fakt šikovná, ve školce si ji učitelky moc chválí. Tak právě nevím, kde ty řeči o tom, jak mě zklamala bere :think: trochu se děsím nástupu do školy -) to jí nebudu moc říct? Opravit ji? ach jo, snad se to zlepší, ale ona je velká cíťa :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 14:16

@Tarjei Moje dcera říká že to neumí, že to nedokáže, že se to nikdy nenaučí. Ale ta radost, když si pomůžeme vytleskat, když to nakonec zvládne je obrovská. :dance: Ale je to slůvko ke slůvku, pomalé krůčky. Je to běh na dlouhou trať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 14:28

@Keyllah Moje je taky neuvěřitelná cíťa. U nás je škola velký otazník, jde do školy až za rok ale zatím teda nic moc. Poslední vyšetření nedopadlo moc dobře a tak balancujeme na křižovatce specka x malý kolektiv soukromá nebo vesnická škola x naše základka na sídlišti ale porozumění učitelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.3.18 14:28

@Luisiana @Tarjei Holky, můžu si tu lehce zaplevelit a zeptat se, jaké ty odlišnosti by teda člověk měl u svého dítěte vnímat? Já sama na sobě vidím přesně to co tu už nevím, která z vás, psala. Kluk nejspíš nějaký problém mít bude, ale já to sama sobě pořád vymlouvám a doufám, že z toho prostě vyroste a dožene to, vždyť má teprve 17 měsíců. To se o žádném OVŘ ani ničem jiném mluvit nedá.
Ale je tu pár ALE :) Nikdy si nebroukal (žádné ááá, ééé, baba, didi…prostě nic neznamenající slabiky a zvuky, co běžně kojenci vydávají). Momentálně používá dvě „slova“, a to „amamam“, což znamená jídlo a pití, ale někdy taky talíře, hrnky,…prostě vše, co souvisí s jídlem. A pak „ba“, to je všechno ostatní. Používá to na vše, co se mu líbí, zajímá ho. Občas se zdá, že to použije jako „bác“ nebo „baf“. A tím jeho zvukové projevy končí (nepočítám řev). Tak mluví nebo ne? Já tvrdím, že ne.
Dlouho mi nerozuměl nic. Teď už zvládá „kde je dudu“, „co to máš“ (na tuto otázku většinou přijde a praští mě s tím :)), občas zvládne „dej to do koše“. Ale „kde je máma/táta/babi“ nechápe, stejně tak „dej to mámě/tátovi..“. Na pokyn „dej“ zareaguje jen když natáhnu ruku. „jdeme ven/koupat se/čistit si zuby..“ taky nechápe, ale když vidí motorku/vanu/kartáček, hned ví, co dělat.
Myslím si, že slyší dobře. Někdy i to, co nemá. Testovala jsem to snad milionkrát. Výsledky vyšetření v porodnici byly v pořádku.
Až teď začíná ukazovat, dokonce to párkrát udělal jedním prstem (palcem nebo ukazováčkem), zatím jen v knížce, na dálku do prostoru ne. Ale ani tak to nedělá nijak často, knížky ho totiž moc nezajímají.

Tak co na to říkáte? Namlouvám si, že bude vše v pořádku a že to dožene, nebo se mám na 18 m prohlídce poradit s doktorkou? To udělám určitě, ale vlastně ani nevím, na co bych se jí měla ptát.

Omlouvám se zakladatelce za OT, ale když už se tu o tom tak mluví, nedá mi to se nezeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 14:32

@chaela jak reaguje na ostatni deti a dospělé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 14:33

@chaela pokynu dej nerozum, zjevne chápe jen to gesto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.3.18 14:37

@chaela 17 měsíců je málo na cokoliv, ale dej na svoji intuici. Dcera měla slovní zásobu ve dvou letech a něco jen tři slova. Tati, tady, ne. A tak mluvila cca rok. Uvidíš co to porozumění, to dcera vždy rozuměla všemu ale já jsem jako ty věděla už někdy v roce a půl že je to špatně. Prostě jsem to jako máma věděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.3.18 14:39

@Tarjei Děti ho nezajímají, straní se jich. Ale to bych v tomto věku nepovažovala za zvláštní. Nejradši si hraje sám nebo se mnou, občas s bráchou. Dospělé známé (babičky apod) vítá, hraje si s nima, má je rád, ale máma je máma. Když jsem k dispozici, nehne se ode mě. Když nejsem, nemá problém s babičkama, tátou. Cizí dospělé si udiveně prohlídne a pak si jich nevšímá. Pokud se k němu nějak mají, tak řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.3.18 14:49

@Luisiana Já vím, je to prcek. A právě proto nějak nemůžu najít tu rovnováhu mezi „je ještě malej, dožene to“ a „mám pocit, že něco není v pořádku“. Doktorka se už na roční prohlídce podivovala, že nic neříká, ale že je čas a počkáme do roku a půl. Ale v tom roce jsem já byla klidná, on měl dost rychlej pohybovej vývoj, tak jsem se uklidňovala tím, že na zvukové projevy mu už nezbývá kapacita.
Musím čekat, vím, ale je to ubíjející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.3.18 15:18

@chaela dulezity je socialno, do kteryho patri sdileni. Kdyz si hraje, neco se mu povede, podiva se, jestli to někdo vidi? Pochlubi se treba hrackou, ktera se mu libi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.3.18 08:43

@Tarjei tohle jle asi v poradku. Nosi mi sveho oblibeneho plysaka, kdyz se mu neco povede, zatleska si, nekdy se u toho na me podiva. Obcas mi nosi nejaky veci jen tak, asi ze mi je chce ukazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
14.3.18 08:58

@chaela Ten věk je strašně nízký na určení čehokoliv ale dej na svou intuici. Stejně teď nic nepořešíš. Ale můžeš si prostě všímat toho, co se ti nezdá a pak to všechno říct u vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.3.18 11:43

@chaela „nekdy“ se u toho na me podiva je v tomhle veku malo…a zatleska si neni sdileni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.3.18 11:46

@chaela zdravy dite v tomhle veku visi ocima na lidech a ceka na reakci. To ze to tak neni muze a nemusi neco znamenat, jsem jen tupej laik. Ale nejak se tady v tech pruserech uz par let pohybuju, tak vim, na co davat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí