Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci být sama. Ne že bych nevydržela, dokážu být sama se sebou, ale potřebu rodiny a opory mám velikou a chtěla bych spokojený život pro sebe a hlavně pro děti. Já si ani neumím představit, co bude, když onemocním. Syn může být u táty, ale co malá? On mi stejně s ničím nepomáhal, 5 mesíců sedí doma a marodí se zádama, ale doma nehne prstem, jen sedí u počítače, hraje poker nebo chodí někam ven, asi za kamarádama a kamarádkama na kafíčka a postěžovat si, taky hospody a někdy chodil domů až ráno, což já jsem odmítala tolerovat.On má dvě auta a já třetí svoje. celé měsíce jezdil mým a když jsem mu dala peníze na technickou, zaplatil technickou na svoje auto a moje tu stálo bez technické víc než měsíc.Že prý auto nepotřebuju, že mi kdyžtak půjčí svoje,ale nepůjčil, když jsem ho jednou potřebovala, abych jela s malou do bazénu. On si vozil zadek a já v mrazech a vánici šla pěšky hodinu tam a hodinu zpátky. Když teď odešel, technickou jsem si zařídila sama a mám klid. Jenže za půjčené peníze, protože ze mě vytáhl úplně všechno a pak jsme neměli ani na vánoční stromek. Když jsem mu dneska řekla, že nemám ani na mlíko pro malou, řekl, že od něj neuvidím ani korunu. Celé roky se o všechno starám, hospodařím sama a ještě ušetřím (teda teď ne), zařizuju, volný čas organizuju,pracuju, starám se o něj, o děti, o domácnost a tady mám odměnu za to všechno. Sakra co se to s chlapama děje? Kde je jejich role? Píšu asi zmateně, ale jsem toho plná a událo se toho tolik.
Změn číslo, vše co ti poslal, schovávej k případnému soudu a hlavně se s ním už nikdy nestýkej!!!!!!!!! Pokud ti jde o zdraví malé a o tvé!!! Držím pěsti! ![]()
Nemůžu změnit číslo, mám jeden služební telefon, kde to nejde. Ale snad by šlo nějak ho zablokovat…? Asi by to bylo opravdu nejlepší, sice jsem myslela, že se uklidní a nějakou komunikaci mít musíme aspoň ohledně malé, ale nemusíme, není o čem, on mě jen uráží a trápí.
revu - jsi si jistá,ž e by zaměstnavatel v této situaci neumožnil změnu čísla??
ahoj chci se zapojit do diskuze a taky možná snad i pmoct. Mám podobnou zkušenost. vdávala jsem se v 18 letech a narodil se nám syn po 7 letech jsem se rozvedla protože jsem se zamilovala do člověka o kterém jsem si myslela že je úžasný. 2 roky sním jsem prožívala pekloi přesto se nám narodila holčička když jí bylo 3měsíce vyhodila jsem ho a zústala sama s dětmi a každý měl jiného tatínka sebevědomí na nule zoufalá ale šťastná. žila jsem jen pro děti okolí všichni na mě hleděli přes prsty. po roce jsi mě našel můj nynější manžel jsme spolu 6let a 2roky manželé v březnu se nám narodí miminko a jsem opravdu šťastná konečně mé děti a mě má někdo opravdu rád. takže myslím a doufám že ti to pomůže k tomu at neztrácíš naději na lepší život. já před 6lety jsem si připadala také prašivá a že si nic lepšího nezasloužím nebýt dětí možná bych tu už nebyla. teď jsem šťastná že jsem byla silná a zvládla to a ty to taky zvládneš uvidí už kvůli dětem.
Možná ano, ale je to dost komplikovaný. Myslela jsem, že by bylo lepší ho zablokovat, nevím, jestli to jde v telefonu, nebo musím přímo u operátora.
Tak jsem na netu zjišťovala, jestli jde blokovat číslo u operátora a nejde. Změním si obě čísla, jedno si vyřídím sama hned zítra a o služebním si promluvím se šéfem. Ale je mi hloupý tyhle věci vykládat a odůvodňovat ještě šéfovi.
Souhlasím, že zůstávát sama je nesmysl, ale já jsem zatím také sama a vyhovuje mi to
jsem hodně obezřetná a opatrná … a hlavně mám strach. Je lepší mít rodinu, pohodový život po něčím boku, ale … dát si na chvíli pauzu je také správná volba.
revu neboj … to číslo se změnit určitě dá, se šéfem bys to měla probrat, přece jen většina šéfů by při takovém problému měla vyjít vstříc, ačkoli to nechceš rozmazávat před ním
což chápu. ![]()
Já jsem rozhodně nemyslela, že slovo sama znamená navždy, ale nechat tomu prostě čas. Mě příjde, že, urputná snaha někoho mít pak jaksi zaslepí ty indicie, které říkají, že tady něco není v pořádku. Poničené sebevědomí potřebuje nabrat sílu. Myslím, že i muži tohoto ražení si prostě tyto ženy vybírají. Hodné , obětavé, pokorné atd. Přeji ti samozřejmě , aby si co nejdříve našla toho správného chlapa, ale dej si prostě pozor, protože máš už velkou zkušenost. A věř mi, že kdo nehledá, najde. Přeji hodně štěstí.
Jojo, taky jsem se snažila urputně po rozchodu někoho najít, protože jsem chtěla rodinu, malá aby měla tátu, který s ní bude pořád a bude jí věnovat… ale jen jsem vždy tvrdě narazila
tudíž jsem za, že být sama nějaký čas, ale čím dříve se ty rány zalepí druhým - úplně jiným mužem, který si ženu bude hýčkat tím lépe pro ni i její děti. Ale najít hold takového chlapa .. moje psycholožka mi říkala, že jsem takový hodný typ ženské, že prostě takové bastardy budu vždycky přitahovat, že to prostě mám v povaze a oni vlastně lapají takové ženy, takže si dávám oraz a chlapa nechci, stačí mi beruška a jsem ráda, že jsme jen spolu ![]()
Holky, díky za v elkou oporu a že se tady můžu svěřit. Dneska jsem zařídila podání návrhu u soudu o svěření malé do ppéče a o výživném a také jsem zařídila změnu obou telef. čísel, ale to ještě bude pár dnů trvat.Dnes mi zase přišla od něj sms, že jsme největší lhářka na světě a co si to vymýšlím, že mě napadl a abych se udávila záští.No co na to říct…?
Vím, že takové muže asi budu přitahovat, ale dám si opravdu velký pozor. I s ním jsem byla proto, že jsem milovala svojí představu o něm. Druhým já umím poradit a lidi prokouknu, ale když jde o mě, tak jsem úplně vedle. Psycholožka má pravdu, tyhle týpci jen vužívají dobroty druhých, na ostřejší ženu nebo mrchu by tohle zkoušet nemohl. Jednou jsem tu četla diskusi na téma manžel je cholerik, úplně stejné vzorce chování, že by člověk mohl všechno předvídat. Také tam byla zmínka oo narcistické poruše osobnosti a když jsem mto četla na netu, sedělo na něj úplně všechno, najednou mi bylo všechno jasný. Ale i tak jsem mu pak dala další šanci kvůli malé.
Přesně tak, za mnou když si někdo příjde pro radu tak poradím, pomůžu .. ale jakmile jde o mě… tak jsem beznadějný případ
neporadím si ani nijak nepomůžu až když je nejhůř… co se těhle věcí týká.
Prostě jsme měly své ideály v mužích co za to nestáli a co byli naprosto jiní od našich představ. Tolerovat a dělat kompromisy fakt můžeme jenom my - naivní ženy. Od takových chlapů čekat kompromis nebo toleranci … ![]()
Na tu sms bych vůbec nereagovala, ať se vypíše zmetek jeden jestli mu to udělá dobře a taky bych si zařídila přes operátora, aby mi nic nepsal, jestli tě to psychicky deptá. já to třeba uvítala, protože jsem proti němu měla důkazy o fyzickém napadání. Když mi psal sms typu : Příště bys zasloužila asi větší ránu když tahle tě neprobudila atd… ![]()
Víš, on si dává velký pozor, aby napsal sms šikovně. Proto píše, že ho obtěžuju a že jsem si všechno vymyslela. Já na to kašlu, nereaguju. Možná proto, že je to tak těžká situace, nehroutím se, zatnu zuby a funguju. Vždycky jsem se musela starat sama, nikdo mi nic nedal,...... ale mám z toho srdce rozervaný.
Revu, určitě se s tím popereš a zvládneš to. Když si prostě orpavdu uvědomíš, že je to zamindrákovaný idiot a ty mu dopřáváš potěšení z toho, že se ho bojíš, že má nad tebou moc.. že tě může ponižovat.........
A to ty přece nechceš. Čím líp to budeš zvládat, tím míň přestane prudit, protože nad tebou bude ztrácet moc.
Vždycky jsem se snažila zachovat si důstojnost a tvář, říkala jsem mu, že se ho nebojím a že se nenechám obviňovat ze špatností, které dělá on.A že se je mi jeho chování odpoorné a ztrácí předemnou důstojnoost on. Nenechala jsem si poroučet. Nicméně jeho citovým vydíráním a psychickým týráním mě měl v hrsti, to je pravda.Udělal mi všechno ozlý a já jsem mu pokaždé odpoustila a vzala ho zpátky na jeho prosby.