Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka no ty svátky jsou fakt na palici ja bych uzákonila zavřeno od 24.12.do 26.12. a silvestra bych dala jen do 12hodin ale oni chtějí uzákonit jen toho 25.12. což nic neřeší že. a mé děti by mohli vyprávět jaké to je když je máma na štědrý den do 14hod v práci domů se přiřítí v 15.00 a jde pomalu chystat večeři a musí dobalit dárky že před svátky dělá 12hod směny třeba od 10do 22 nebo od 6 do 18
@ivik21 píše:
@radkka od mala si pamatuji, že mamka chodila na štědrý den na dopo prodávat do potravin, pak když jsme byli starší, tak se to nějak prohodilo a ona nám doma „překážela“- to je vtip samozřejmě, ale měli jsme to s taťkou už tak zaběhlé a byli jsme zvyklí
Jsem pro zavírání obchodů přes Svátky atd., lidi hladem ještě neumřeli a stejně jen trajdají a šmejdí, co by kdeby
přesne tak..nedele zavřeno, nazdar, však on národ nezechcípá hlady a svátky automaticky taky..nevidím v tom problém..i prodavačky jsou jenom lidi
@ivik21 přesně vždy 23.12. udělají nákup na měsíc pomalu a už 26 lezou znova co kdyby náhodou nějaká super akce jim utekla, proto já nákup dělám už 21.12. a potom lezu do obchodu až po novém roce.jen 30 dojdu pro salám na chlebíčky a veky nebo spíše děti
Jenže to jsou věci které naše vláda nevidí, bych je chtěla vidět jak by se jim líbilo dělat od nevidím do nevidím 7dní v týdnu za minimální mzdu a místo 30min svačiny mít jen 10minutou svačinu
@věrasek80 píše:
Jenže to jsou věci které naše vláda nevidí, bych je chtěla vidět jak by se jim líbilo dělat od nevidím do nevidím 7dní v týdnu za minimální mzdu a místo 30min svačiny mít jen 10minutou svačinu
Tihle lidé, pokud vůbec někdy zažili normální prac. dobu rychle zapomínají, jakmile mají zadek v teple. Na druhou stranu pár ministrů znám a nechtěla bych být ženou ani jednoho z nich, zase tak málo práce nemají.
@věrasek80 přesně.. my nakoupíme větší nákup kolem 22.12., pak teda 24. jdu pro maso k řezníkovi a nějaké ovoce. No a pak jdeme třeba pro pečivo někdy mezi svátky. Ale o svátcích ani prd.
@atominnka Tak já o svátcích do krámu klidně jdu, když něco zapomenu, proč to nevyužít, když otevřeno je, ale nijak by mi nevadilo, kdyby nebylo. Oni si na to lidé zvyknou.
@radkka ano, to je právě o tom zvyku, že je furt otevřeno, tak se chodí ![]()
@ivik21 píše:
@radkka ano, to je právě o tom zvyku, že je furt otevřeno, tak se chodí
Přesně tak. My tedy s manželem moc do zásoby nenakupujeme, to akorát na ty Vánoce, ale jinak o svátcích nakupovat chodíme, ale je to právě ten zvyk, ono nás to jednou vytrestá a už si tu budeme pamatovat ![]()
@radkka to jo, kdybych zapomněla, tak taky jdu
ale já se snažím nezapomínat, protože se mi o svátcích nikam nechce ![]()
Jenže prodavačky se kolikrát o práci ve svátek perou - hlavně je to se 100% příplatkem!
@radkka píše:
Já se jim opravdu nedivím. Je to smutný, aspoň, že o svátcích bude muset být zavřeno. Je mi jich vždycky hrozně líto, většinou jsou to maminky od rodin a o svátcích makaj
ale tak jsem to nemyslela, já měla spíš na mysli takové ty obchody s drahými hadry, kam moc lidí nezavítá v nákupních centrech a za pokladnou sedí dvě dvacítky zmalované jak plagát a probírají, s kým, co a jak. A když se zeptá zákazník, že něco potřebuje, tak se na sebe podívaj, jako, že vyrušuje. Nemyslím, když někdo nemá svůj den atd…
@InExile píše:
přesne tak..nedele zavřeno, nazdar, však on národ nezechcípá hlady a svátky automaticky taky..nevidím v tom problém..i prodavačky jsou jenom lidi
jo souhlas, tak to mají v Německu a taky žijou. Klidně i neděle bych skrouhla, pečivo maj Vietnamci a velkej nákup holt bude každý dělat v pátek nebo v sobotu
@Martrich píše:
ale tak jsem to nemyslela, já měla spíš na mysli takové ty obchody s drahými hadry, kam moc lidí nezavítá v nákupních centrech a za pokladnou sedí dvě dvacítky zmalované jak plagát a probírají, s kým, co a jak. A když se zeptá zákazník, že něco potřebuje, tak se na sebe podívaj, jako, že vyrušuje. Nemyslím, když někdo nemá svůj den atd…
Však tam tyhle slečny jsou také značně znuděné a nemysli si, že tam vydělávají nějaké horentní sumy ![]()
@radkka od mala si pamatuji, že mamka chodila na štědrý den na dopo prodávat do potravin, pak když jsme byli starší, tak se to nějak prohodilo a ona nám doma „překážela“
- to je vtip samozřejmě, ale měli jsme to s taťkou už tak zaběhlé a byli jsme zvyklí 
Jsem pro zavírání obchodů přes Svátky atd., lidi hladem ještě neumřeli a stejně jen trajdají a šmejdí, co by kdeby