Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michelangelo píše:
Tak tahle věta je šílená![]()
![]()
Víš, cos mi právě řekla? Že jsem strašná matka a svoje dítě málo miluju
![]()
![]()
Tahle věta dokáže způsobit, že svůj boj o přežití opravdu nezvládneš. A ty musíš
![]()
Nejenom kvůli dalším dětem, manželovi a rodičům, ale hlavně pro to svoje dítě. Jenom tak, se spolu zase setkáte
![]()
![]()
Michelangelo, nezlob se. Člověk, no…
Oni to tak ani kolikrát nemyslí, kolikrát prostě jenom nemyslí. ![]()
Holky, ono je to vážně těžké, protože cokoli řekne, si může každá přebrat jinak a hledat v tom něco zlého i když to tak myšlené nebylo
Asi opravdu říct, že je mi to líto, jak bude potřebovat s číkoli pomoc ať se nebojí ozvat a vyslechnout jí, nechat jí mluvit, nestranit se, za nějaký čas jí nabídnout nějakou aktivitu a bude záležet na ní zda jí přijme, či ne..
@julie74 píše:
Na druhou stranu Michelangelo, já mám lidi ráda, ale nemám o nich nijak obecně nijak zvláštní mínění. Tak se podívej, jak se lidé celé dějiny chovají, není to tak dávno, co se třeba v Anglii na veřejné popravy chodilo v neděli se štrikováním. Báby seděly a komentovaly výkony. A to se tam popravovalo i za krádeže. a schválně jsem vybrala starou dobrou Anglii. Prostě takoví lidé jsou, a když se najde někdo, kdo má vlastnosti vzácné a krásné(nechce se mi to opisovat) tak to je ta vzácnost a výjimka. Prostě ta tvoje sousedka je potomkem té, co chodila štrikovat. Člověk, no
Příspěvek upraven 25.07.13 v 14:21
Tohle jsem ještě neslyšela a je to teda síla
, bohužel nejspíš pravdivá
…naštěstí nejsme všichni stejní ![]()
@julie74 píše:
Michelangelo, nezlob se. Člověk, no…
Oni to tak ani kolikrát nemyslí, kolikrát prostě jenom nemyslí.
Ano, souhlasím. Napsala jsem, co to způsobí. Taky bych takhle možná zareagovala předtím. Taky jsem to nemyslela špatně, nic ve smyslu „ty jsi strašná“
Nabídla jsem pohled z druhé strany…psaná forma má úskalí, že může dojít k nedorozumnění, páč nelze vyjádřit emoce a tón - ten tón no
![]()
@Michelangelo píše:
Tohle jsem ještě neslyšela a je to teda síla, bohužel nejspíš pravdivá
![]()
…naštěstí nejsme všichni stejní
Orwell, Úpadek anglické vraždy
hrozně zábavná knížka ![]()
Tak musím říct, že jen ze čtení téhle diskuze mám slzy v očích.
Asi nejlepší mi přijde to co tu už někdo psal, narovinu říct známé, že nevím jak reagovat, ona tě nasměruje sama, jestli o tom mluvit, nebo mlčet.
Tohle se stalo tchýni a tchánovi, ve dvaceti se jim narodil první syn, o dva roky později druhý. Všechno v pohodě, jezdili na výlety, kluci byli zdraví a hodní, spokojená rodinka.
Pak, když bylo mladšímu 10 let (ještě to bylo cca. 2 týdny před Vánocema
), tak přišel jeho starší bratr ze školy domů, dveře od bytu otevřený a brášku našel oběšenýho snad na nějaký izolepě na patrový posteli.
Samozřejmě to viděli i tchán s tchýní. Už je to 30 let a nikdy se pořádně nezjistilo, co se tam přesně dělo, ale kluk byl pohodář, dobře se učil, smíšek a jelikož byly dveře od bytu otevřený a byl viděnej ten den jak jde domů s kamarádem, tak to uzavřeli s tím, že si kluci nejspíš hráli doma třeba na indiány nebo tak něco a jeden druhýho přilepil nějak tou izolepou k posteli a ten když se pak začal škrtit, tak druhej asi zpanikařil a vyběhl z bytu. ![]()
Tchýně s tchánem ze začátku nechtěli žít, uvažovali o sebevraždě, myslím že to neudělali jen proto, že měli ještě jednoho syna. Ale i tak z toho byli vyřízení. Ze začátku za nima jezdili příbuzní, každej den tam byl někdo a řekla bych, že je to dostalo z nejhoršího, i když prázdnota tam furt byla.
Pak jim doktor poradil další miminko, snažili se rok, už z toho začali propadat zoufalství, že se to nepodaří a v tu chvíli se povedlo, narodil se zdravej kluk, dneska můj manžel. ![]()
A to jim pomohlo asi nejvíc.
Příspěvek upraven 25.07.13 v 14:46
@Michelangelo, na sousedku teda nemám slov.
Ale bohužel, i tací se mezi námi najdou. ![]()
@Michelangelo píše:
Lidi jsou různí. Někdo řekne takovou větu ve zmatku a někdo je opravdu duševní chudák a citově plochý. Nejhorší je, že to poznáš. Co se stalo mě a dodnes jsem to nerozchodila: vyhořela nám chata a sousedi (s titulem ), si rozšířili svoji chatu, až k hranici našeho pozemku. Po propuštění z nemocnice jsem se jela s rodiči podívat na tu hrůzu. Manžel byl na popáleninách ještě 3 měsíce, takže u tohoto nebyl. Přiběhla ta sousedka a řekla mi, že to bylo hrozný, že museli 3× ostříkat svoji chatu, protože byla od popela z naší chaty a spotřebovali spoustu vody
![]()
![]()
…ztratila jsem řeč a ještě se mi v tomto případě nevrátila
…takže opravdu různé reakce od lidí
![]()
![]()
![]()
Tak paní je evidentně sociální idiot. K tomu nemám slov.
@Michelangelo Mišelko často na tebe myslím, jak se máš. A vidím
![]()
@Anonymní píše:chudák paní počítej s tím že plakat bude je to přirozené. Já bych se s tim prostě nesrovnala nechtěla bych bez svého dítěte už žít
Víš, naprostá většina lidí má na zemi kotvy, které je drží na téhle naší hroudě. U někoho jsou takovou kotvou další děti, manžel, rodiče, práce nebo v neposlední řadě víra. Někdy tě váže silou, snažíš se s ní bojovat, přetrhnout řetěz a utéct, jindy tě ta vazba posiluje v další pouti tady.
@Michelangelo váš příběh znám, držte se všichni navzájem, věřte a posílám objetí.
@julie74 píše:
Michelangelo, to je strašné. Sestra mi minulý týden citovala kamarádku teoložku, velice uznávaná paní. Ta prý říkala, že tohle je věc, na kterou ani celá teologie nemá uspokojivou odpověď - když zemře dítě. Já myslím, že Bůh nás chce vychovávat, podezírám ho, že si z nás dělá srandu, patrně nás i miluje. Ale co jako myslel tímhle???
Na tohle jsem taky hledala odpověď. Našla jsem ji. O našem osudu si rozhodujeme sami a je to i věc karmy. Je to složitější a každý najde jinou odpověď. Pokud vůbec začne něco hledat ![]()
@AninaEli píše:
@Michelangelo Mišelko často na tebe myslím, jak se máš. A vidím![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ahoj Aninko
, taky na vás myslím, stavím se na diskuzi
![]()
@MaDoRaBe píše:
@Michelangelo váš příběh znám, držte se všichni navzájem, věřte a posílám objetí.
Moc děkuji
![]()