Úmrtí dítěte - mlčet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14691
25.7.13 14:24
@Michelangelo píše:
Tak tahle věta je šílená :! :! :! Víš, cos mi právě řekla? Že jsem strašná matka a svoje dítě málo miluju :,( :,( :,( Tahle věta dokáže způsobit, že svůj boj o přežití opravdu nezvládneš. A ty musíš :idea: :! Nejenom kvůli dalším dětem, manželovi a rodičům, ale hlavně pro to svoje dítě. Jenom tak, se spolu zase setkáte :srdce: :andel: :hug:

Michelangelo, nezlob se. Člověk, no…
Oni to tak ani kolikrát nemyslí, kolikrát prostě jenom nemyslí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
25.7.13 14:25

Holky, ono je to vážně těžké, protože cokoli řekne, si může každá přebrat jinak a hledat v tom něco zlého i když to tak myšlené nebylo :nevim: Asi opravdu říct, že je mi to líto, jak bude potřebovat s číkoli pomoc ať se nebojí ozvat a vyslechnout jí, nechat jí mluvit, nestranit se, za nějaký čas jí nabídnout nějakou aktivitu a bude záležet na ní zda jí přijme, či ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
25.7.13 14:27
@julie74 píše:
Na druhou stranu Michelangelo, já mám lidi ráda, ale nemám o nich nijak obecně nijak zvláštní mínění. Tak se podívej, jak se lidé celé dějiny chovají, není to tak dávno, co se třeba v Anglii na veřejné popravy chodilo v neděli se štrikováním. Báby seděly a komentovaly výkony. A to se tam popravovalo i za krádeže. a schválně jsem vybrala starou dobrou Anglii. Prostě takoví lidé jsou, a když se najde někdo, kdo má vlastnosti vzácné a krásné :mrgreen: (nechce se mi to opisovat) tak to je ta vzácnost a výjimka. Prostě ta tvoje sousedka je potomkem té, co chodila štrikovat. Člověk, no :mavam:Příspěvek upraven 25.07.13 v 14:21

Tohle jsem ještě neslyšela a je to teda síla 8o, bohužel nejspíš pravdivá :? :zed:…naštěstí nejsme všichni stejní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
25.7.13 14:34
@julie74 píše:
Michelangelo, nezlob se. Člověk, no…
Oni to tak ani kolikrát nemyslí, kolikrát prostě jenom nemyslí. :mrgreen:

Ano, souhlasím. Napsala jsem, co to způsobí. Taky bych takhle možná zareagovala předtím. Taky jsem to nemyslela špatně, nic ve smyslu „ty jsi strašná“ :hug: Nabídla jsem pohled z druhé strany…psaná forma má úskalí, že může dojít k nedorozumnění, páč nelze vyjádřit emoce a tón - ten tón no :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
25.7.13 14:34
@Michelangelo píše:
Tohle jsem ještě neslyšela a je to teda síla 8o, bohužel nejspíš pravdivá :? :zed:…naštěstí nejsme všichni stejní :palec:

Orwell, Úpadek anglické vraždy
hrozně zábavná knížka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
25.7.13 14:39

Tak musím říct, že jen ze čtení téhle diskuze mám slzy v očích. :( Asi nejlepší mi přijde to co tu už někdo psal, narovinu říct známé, že nevím jak reagovat, ona tě nasměruje sama, jestli o tom mluvit, nebo mlčet.

Tohle se stalo tchýni a tchánovi, ve dvaceti se jim narodil první syn, o dva roky později druhý. Všechno v pohodě, jezdili na výlety, kluci byli zdraví a hodní, spokojená rodinka.
Pak, když bylo mladšímu 10 let (ještě to bylo cca. 2 týdny před Vánocema :( ), tak přišel jeho starší bratr ze školy domů, dveře od bytu otevřený a brášku našel oběšenýho snad na nějaký izolepě na patrový posteli. :,( Samozřejmě to viděli i tchán s tchýní. Už je to 30 let a nikdy se pořádně nezjistilo, co se tam přesně dělo, ale kluk byl pohodář, dobře se učil, smíšek a jelikož byly dveře od bytu otevřený a byl viděnej ten den jak jde domů s kamarádem, tak to uzavřeli s tím, že si kluci nejspíš hráli doma třeba na indiány nebo tak něco a jeden druhýho přilepil nějak tou izolepou k posteli a ten když se pak začal škrtit, tak druhej asi zpanikařil a vyběhl z bytu. :(
Tchýně s tchánem ze začátku nechtěli žít, uvažovali o sebevraždě, myslím že to neudělali jen proto, že měli ještě jednoho syna. Ale i tak z toho byli vyřízení. Ze začátku za nima jezdili příbuzní, každej den tam byl někdo a řekla bych, že je to dostalo z nejhoršího, i když prázdnota tam furt byla.
Pak jim doktor poradil další miminko, snažili se rok, už z toho začali propadat zoufalství, že se to nepodaří a v tu chvíli se povedlo, narodil se zdravej kluk, dneska můj manžel. :)
A to jim pomohlo asi nejvíc.

Příspěvek upraven 25.07.13 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
25.7.13 14:44

@Michelangelo, na sousedku teda nemám slov. :zed: Ale bohužel, i tací se mezi námi najdou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
25.7.13 14:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.7.13 14:49
@Michelangelo píše:
Lidi jsou různí. Někdo řekne takovou větu ve zmatku a někdo je opravdu duševní chudák a citově plochý. Nejhorší je, že to poznáš. Co se stalo mě a dodnes jsem to nerozchodila :? : vyhořela nám chata a sousedi (s titulem ), si rozšířili svoji chatu, až k hranici našeho pozemku. Po propuštění z nemocnice jsem se jela s rodiči podívat na tu hrůzu. Manžel byl na popáleninách ještě 3 měsíce, takže u tohoto nebyl. Přiběhla ta sousedka a řekla mi, že to bylo hrozný, že museli 3× ostříkat svoji chatu, protože byla od popela z naší chaty a spotřebovali spoustu vody 8o 8o 8o…ztratila jsem řeč a ještě se mi v tomto případě nevrátila :roll:…takže opravdu různé reakce od lidí :? :zed: :pocitac:

8o 8o 8o
Tak paní je evidentně sociální idiot. K tomu nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
25.7.13 15:22

@Michelangelo Mišelko často na tebe myslím, jak se máš. A vidím :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
25.7.13 15:26
@Anonymní píše: :( chudák paní počítej s tím že plakat bude je to přirozené. Já bych se s tim prostě nesrovnala nechtěla bych bez svého dítěte už žít

Víš, naprostá většina lidí má na zemi kotvy, které je drží na téhle naší hroudě. U někoho jsou takovou kotvou další děti, manžel, rodiče, práce nebo v neposlední řadě víra. Někdy tě váže silou, snažíš se s ní bojovat, přetrhnout řetěz a utéct, jindy tě ta vazba posiluje v další pouti tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
25.7.13 15:30

@Michelangelo váš příběh znám, držte se všichni navzájem, věřte a posílám objetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
25.7.13 15:47
@julie74 píše:
Michelangelo, to je strašné. Sestra mi minulý týden citovala kamarádku teoložku, velice uznávaná paní. Ta prý říkala, že tohle je věc, na kterou ani celá teologie nemá uspokojivou odpověď - když zemře dítě. Já myslím, že Bůh nás chce vychovávat, podezírám ho, že si z nás dělá srandu, patrně nás i miluje. Ale co jako myslel tímhle???

Na tohle jsem taky hledala odpověď. Našla jsem ji. O našem osudu si rozhodujeme sami a je to i věc karmy. Je to složitější a každý najde jinou odpověď. Pokud vůbec začne něco hledat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
25.7.13 15:51
@AninaEli píše:
@Michelangelo Mišelko často na tebe myslím, jak se máš. A vidím :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce: :srdce:

Ahoj Aninko :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :hug: :hug:, taky na vás myslím, stavím se na diskuzi :hug: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
25.7.13 15:52
@MaDoRaBe píše:
@Michelangelo váš příběh znám, držte se všichni navzájem, věřte a posílám objetí.

Moc děkuji :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová