Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak slzy mi zastydly a mam pocit, ze mi odumiraji ruce, zaludek, streva… Zit se pak neda, ale existovat musis, no… @Michelangelo tu chatovou sousedku bych uz ale nemohla ani zahlednout…
@nety to se ten kamarad ani v dospelosti nikomu nesveril? Uz jsem v duchu „napsala“ hodne katastrofickych scenaru, ale tohle jsem v seznamu jeste nemela.. ledove mrazive…
@danyk jak? proc? se muze neco takoveho stat? Kill Bill je pro tohle slaby odvar…
@AniNevim taky jsem to nedokázala pochopit, s detailama je to ještě horší
@AniNevim, nemám tušení, nevím jestli se zjistilo, kterej kamarád tam s ním byl, těžko říct, já v tu dobu ještě nebyla ani na světě, takže vím jen co jsem se doslechla a na detaily se tchýně a tchána nevyptávám, i když už je to 30 let, nechci se jich vyptávat na podrobnosti a otvírat tak staré rány…
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym a prosím o jeho ponechání.Chtěla bych se zeptat, jak reagovat na úmrtí dítěte známé, jestli mlčet, nebo pokud o tom sama začne, se o tom bavit nebo přejít na jiné téma…? Volala mi, že návštěvu bude muset přesunout z tohohle víkendu na další (kosmetické služby), že malá zemřela a mají pohřeb. Malá byla dlouhodobě nevyléčitelně nemocná, bohužel se s tím počítalo, ale stejně je to hroznej šok a vůbec se nedokážu vžít do jejich situace. A právě vůbec nevím, jak se chovat, abych nepůsobila jak úplnej idiot, nejradši bych to úplně zrušila, ale zas nevím, abych jí tím nedala nějak najevo nějaký odstup nebo tak…Koho to potkalo nebo máte zkušensoti, co je lepší, mlčet nebo se bavit o věcech, který s tímhle vůbec nesouvisí? A pokud začne ona sama, jak reagovat, aby to nepůsobilo uměle…? Navíc mám strach, že třeba začnu brečet, to by jí taky nepomohlo
Spíš vyslechnout, pokud o tom bude chtít mluvit, než něco povídat. Co taky může člověk povídat?
@nety jj, jasny, me to jen tak napadlo… zajimave, ze kdyz jsem to licila priteli, hned ho napadly nepovedene detske hry ![]()