Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi v tomhle pořadí bych to řešila…
@Lucy75 píše: Více
A pritom to byla uz dost stara firma, tak nechapu, jak se mohla najednou tolik zadluzit.
@Wani to asi nebylo najednou… pokud jen na zimu potřebovali jen na tenis doma 300 litrů, tak někde se ty prachy braly, že.. na dluh a proti směnkám.. achjono,.
můj táta mi na podobné nápady vždycky říkal : Člověk može skákat enom tak vysoko, na co má!!
A měl pravdu, jako ostatně vždycky.
@Lucy75 ale já jsem koukala a jsou tam jen tyhle dvě diskuze - tato a něco ohledně IVF.
Můžete hodit odkaz? A jo, stačí přečíst,,moje příspěvky ", tam to je.
Příspěvek upraven 19.06.25 v 19:05
@inkakřivák píše: Více
je to diskuse „Zemřel vám blízký na covid?“ - a čti to od konce
Zůstaly děti…a jinak vůbec nechápu, jak jste mohli žít takhle na dluh a ty jsi snad o tom nevěděla a byla mimo realitu?
Ono ale nebude tak jednoduché cokoli prodat. Tam dědí nezletilé děti a do dědictví vstupuje opatrovník.
@MaryTenEyc tak dědí i ona jako manželka a jsou tam podíly.. prodat to samozřejmě lze, přes soud a tak.. existují cesty.. ale mám obavy, že tu už se nic nedozvíme a je mlácení prázdné slámy… přeju hodně štěstí hlavně těm dětem ![]()
matka se neměla hrát celoživotně na princeznu a nemusela být v takových sr-čkách, v jakých je.
No však právě, moc se tady nerozepsala, ale radit se na této drbárně o závažných věcech je nedobrý nápad. V prvé řadě, jak už tu padlo, je třeba se poradit s finančním poradcem či právníkem, co by bylo nejlepší atp. Jasně, netřeba držet neprosperující firmu nebo pokud nemá podnikatelského ducha, tak to asi taky nepůjde. Ale šikovně ji zpeněžit a peníze vložit do něčeho, co jí bude generovat zisk a klidně v tom může najít nový smysl života. Nemovitost, pokud nezvládne sama a nikoho k sobě nemá, tak zkusit najít levnější, ale co nejblíže k jejímu stávajícímu stylu žití. Tzn, když bude z baráčku, třebas pěstuje zeleninu, bez zahrady si neumí představit život, tak přece nepůjde do bytu, ale najde si co o nejbližší alternativu. A hlavně jednat klidně a s rozvahou!
Vždyt už v minulé diskusi Ti všichni psali, že si máš sehnat právníka a řešit to s ním.
Zjistit stav financí, nejspíš ještě probíhá dědické řízení?
Tady bohužel nic nevymyslíme, jde o to, kolik manžel dlužil, jak to tam vůbec fungovalo, v té firmě.
Psala jsi, že nebyl skoro doma, byl v práci, kdoví, co v té práci vůbec dělal nebo kde byl, je toho spousta k řešení, sama to nezvládneš.
Myslím, že vysadit AD nebyl dobrý nápad, je to krátká doba a spousta Tě toho čeká, držte se ![]()
Tak zejména se ještě napřed při dědickém řízení vypořádává SJM a teprve ten zbytek dědí manželka a děti rovným dílem (pro zjednodušení předpokládám, že závěť neměl). A dědickou dohodu lze nastavit tak, aby co nejméně komplikovala život. Třeba mně přešly do vlastnictví všechny věci, kde bylo pravděpodobné, že s nimi bude třeba něco řešit (včetně podílu v s. r.o.), dětem podíl na rodinné nemovitosti, kde bylo jasné, že se s ní nic dít nebude. A byl tam závazek jim vyplatit určitou částku po dosažení plnoletosti.
Zakladatelka je podle všeho z Prahy, tady dědická řízení (i nekomplikovaná) trvají přes půl roku, ty s dětmi obvykle podstatně déle (naše 18 měsíců). Tipuju, že nejspíš ještě nebylo ukončeno a je prostor to s právníkem dobře vyřešit.
@zrcadlo Ano, žena v domácnosti, se snahou se vrátit do pracovního procesu. Prarodičům je 90, moje mamka nepohyblivá.
@Jeremi píše: Více
Takhle se to asi bude muset nějak řešit. Nechce se mi bojovat s druhým jednatelem, potřebovala bych klid. I kdybych pracovala na plný úvazek, což ani nejde, možná s určitým rozvržením pracovní doby, finančně nás to nespasí. Podíl v s. r.o. je největší otazník. Hodnota firmy je relativní a může se silně měnit, podle fungování. Druhý jednatel má pravdu v tom, že jsem firmu neřídila a nyní se do toho vrhám s dětma za zády. Byla bych ráda nějak užitečná, ale i utáhnutí domácnosti není snadné. Děti jsou moc šikovné, nemůžu se vyrovnat s tím, že najednou bych je měla přestat podporovat. Má obava, že právníkem nadělám víc problémů než užitku - je trošku na místě. Momentálně nemám ale nic v ruce a nejistota mě dovádí k šílenství. Sháním právníka na poradu, bude to asi nutné.