Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Markét5209 u mas taky byla mila a chtrla vsechnk vedet a vsechny zoravy atd.. Mi taky neodchazeli s lekama atd ale s brozurama ze si mame precist popremyslet.. No ale bylo to bud premyslet par dni a jit do toho nebo cekat vic jak mesic zas.. Takze o tri dny pozdeji jsme sli podepsat smlouvu a nafasovat leky.. Mi se vesli do 50 i s mrazenim 2 embryi.. Ale ja mela vic gonalu protoze sem pri tele.. No vse probihalo naproste skvele.. I se mimous uchytl alr rychle se pustil.. Ale neva ted uz se stimuluju na ket na ktery pujdu v breznu.. Taky me zarazilo jak je vse rychle a tak.. Ale rikala sem si zase na druhou stranu clovek zase nema cas spekulovat a vse omylat ale proste jde do toho kdyz chce ![]()
@Hellenix No tak to je super. Pocital to menzel a ten ma trosku mega pocty. 15 embryi a tak
![]()
Ja to beru normalne, takže doufam tak ve 4 alespon… Vidis to, ja jsem ani netusila, ze existuje nejaka stimulace na ket
proste nevim skoro nic, no… Drzim moc palce.❤️️ Papiry nam zatim lezi na stold. Ja vim, ze do toho pujdeme. Ale meli jsme pocit, ze to na nas tak rychle vyhrnuli, ze to potrebujeme nevhat chvíli vsaknout… ![]()
@Markét5209 no to chapu, tim ale ze jsme s tim pocitali tak jsme to nechali jeden den a bylo pak jasno. Byli jsme par let pred tim v heliosu na konzultaci a rady a tak.. Muzu rict ze kdybysme tenkrat sli do unici tak uz mozna dite i mame. Ztratili jsme dalsich par let. Tam nam vubec neporadili ani se na nas pripad moc nedivali.
Tak sem oak byla i rada za rychle jednani v unice, ale rozhodne jsem nemela pocit ze by mas do toho tlacili.
Tak ono muze byt i 15😁ja mela 13 folikulu, z toho 13 vajicek, 9 se jich oplodnilo a 5ty den zustali 3 schopne na trasnfer. Ja byla rada i za to.
No a na ket se nemusi brat leky a muxe se v prirozenem cyklu ale tam je to risk ze nenaroste sliznice, nebude ovulace atd..a pak ke rizeny jako mam ja kde si vsechno zas pohlidaji.
S penezma je blby, to ze dopredu moc nevite kolik to bude no. Ale to je vsude stejne.. Nemuzou vedet kolik leku budes potrebovat, kolik bude embryi a tak.. Jedine co muzes vedet co si zvolis za metody navic.. ![]()
@Hellenix prosimtě, já jdu taky na KET v březnu. Ty se nějak stimulujes už teď? Nebo kolikátý den cyklu jsi? A co bereš? Taky mám jít v březnu, ale prý stačí začít první den cyklu ![]()
@Tabbynka jo ja zacala 2 den cyklu.. Dnes jsem 6 den a rikali ze asi na zacatku brezna ket… Ja mela 1 den v sobotu takze sem jen volala koordinatorce a teprve pristi tyden jdu na sono tak uvidim vic.. Rekla mi at od 2dne beru estrofem 3×1 co mi zbyl z ET. A nic vic.. Ty to mas teda jak?
@Hellenix no mě řekli estrofem a utrogestan od prvního dne. Já mám zrovna teď plodné dny, takže za měsíc půjdu na to…
@Tabbynka i utrogestan? Ten neberu.. To je nejake divne.. Zase ty protokoly nejsou az tak jine ne?
Ahoj holky,
mnoho z vas mi psalo, ale ozývám se az nyní.. Bohužel u nás nastaly komplikace ![]()
V sobotu večer jsem našla na toaleťáku růžové špinění a začalo mi tvrdnout trochu břicho. Takze jsem honem nahazela do tašky věci, co mě honem napadli a vyjeli směr porodnice. Chlapa vykazali na chodbu a mě prijala a vysetrila primarka.. Čípek trochu měkký, otevřená na 1 prst, taky viděla růžové špinění, ale zátka ani plodova voda to nebyly - maji na to takový sprej.. Hodně se mi zkratil čípek - z 45mm na 27mm, takže si mě tam nechali, dali kapacky a byla jsem na pozorovacím pokoji. Každé 3 hodiny monitory, kontrola.. Pak špinění ustalo.
Prý je možné, že mi praskla nějaká cévka, jak malá naléhá extrémně hlavičkou, ale to je jen teorie. Mam zvysene magnesium, Utrogestan a musím fakt lezet, abych malou jeste aspoň 3-4 týdny „dopékala“ (teď jsme teprve 32+5; tj. 33 týden). Jde o plíce, aby mohla malá sama dýchat. Pokud by se vsak vidělo, že malou „nedopecu“, zacali by mi doktori pichat kortikoidove injekce, abychom malé trochu pomohli urychlit vývoj plic.
No co vám budu psát, ořvala jsem to neskutečně
s chlapem jsme se ani poradne nerozloucili, pobyt bez návštěv.
Takže doma lezim, odpocivam a „dopekam“ tu nasi pipenku
Rozhodne uz jsem klidnejsi a aspon vim, co s sebou do porodnice
pres porodni sal i šestinedělí. Takze na vsem je neco pozitivniho
Porodni asistentky a sestricky byly moc prijemne.
@majdulacek to me mrzi, ale urcite bude vse v poradku.. Jen se setrit a dopekat 😁
@majdulacek holka tak to ti nezávidím ty nervy, chudáku 😒mě to přišlo divný, že nepíšeš, ach jo musí vše být tak složitý?😏Věřím, že to bude vše v pohodě, držím palce a ty to pěkně domluv malý ať ještě chvíli vydrží 😍 cácorka jedná 😀
@Hellenix @BarunkaS09 Holky, aspon mam zkusenost..
Vim, jak to tam chodi, jake jsou porodni asistentky, sály, šestinedělí..
Taky jsem byla se dvema holkama na pokoji, jedna uz kontrakce, bolesti.. Pak jak tatinkove tam s nimi chodili, ty jejich pohledy bezmoci - az mi jich bylo chvilkami lito
Takze taky zkušenost a člověk vi, co ho zhruba čeká. No nebude to zadny med..
@majdulacek a kde si to byla? Podel se o to na co si prisla..
…
@Hellenix Prvně observace a pak šestinedělí
Spíš jsem to myslela tak, že trošku vim, jak to tam funguje - kolikrát denně je jídlo; kolikrát denně se točí monitory, co vše je k dispozici na sestinedeli (vlozky, plenky, mimi-obleceni…) a co je vhodné si s sebou vzít - treba boty do sprchy, prsní vložky, toaletní papír, detskou cepicku (nedostatek na oddělení) a jídlo ![]()
Měla jsem možnost kouknout i na nadstandardy - sál i šestinedělí
Tak uvidim, pro co se pak rozhodnu a zda budou vůbec volné.
Jeste sem nerodila, nemam deti.. Vubec se v tom nepohybuju😁
@Hellenix Vsak ja taky nikdy nerodila - premiera bude 03/2021 ![]()
No že jsem měla možnost vidět nadstandardní porodní sál a pokoj na šestinedělí. Bývají lépe vybaveny než ty běžné - na porodním sále je obří vířivá vana atd. Na sestinedelnim pokoji - si sama, telka, obyvaci pokoj, kuchynka a lednicka, partner tam muze být pořád
Prostě jsou takove „luxusnější“ ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.