Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tabbynka Ano, byl to šok, když mi to synáček oznámil v necelých 16 letech
Holky 🙏
Celej den řvu, ze nevidim ani na oči. Byli sme ve čtvrtek na 1 konzultaci u dr Matskuly. Je úžasná. Dopadla sem tak, ze videla moji krasnou proběhlou ovulaci v levém vajecniku. Pravý vajecnik, velky, polycysticky a videla tam nějaké srusty. Spermiogram v pohodě. Nabidla me laparoskopii, nebo HSG vysetreni pruchodnosti vejcovodu, ze pravděpodobně bude problém tam. Ale, ze to spise nic neřeší, ze se to jen potvrdí. Snazime se 18 mesicu o první. Zadny biochemko, nikdy žádný duch na TT. Šly by ste na ty vejcovody nebo hned na IVF??? Děkuji ![]()
@Terina91 asi taky zalezi kolik ti je a kolik do toho chces dat energie.. Ja uz do toho nesla s mojim vekem.. Rekla sem si kdyz se potvrdi ze jsou vejcocody nepruchodne tak stejne ivf.. Kdyz se ukaze ze jsou ok tak i tak jsem dlouho neotehotnela takze je nejakej problem je ktery se tim ze to vim nevyresil a na ivf bych sla stejne..jsem rada ze jsi i dr byla spokojena.. Ja byla taky ![]()
@Terina91 Ja bych sla do IVF
Profouknuti vaječníků… Mam k tomu odpor
Ale to je čistě můj osobní názor.
IVF bude určitě financne narocnejsi..
My měli i málo „nábojů“ (spermií), takže jsme šli na jistotu - IVF..
To si musíte rozhodnout holt sami
jak to cítíte.. ![]()
@Hellenix je nam 30 let, ale ja už jsem psychicky unavená. Přesně jak říkáš, když budou neprůchozí skončím na ivf, když budou průchozí skončím tam taky, protože nam to dlouho nejde.
@majdulacek
Právě rozhodnout
celej den nedelam nic jinyho. Jenze si zase rikam, co když mam endometriozu a ivf se kvůli tomu nepovede.
@Terina91 tak to je nam skoro stejne, me za par dni 31..snazili jsme se 3 roky…ale rozhodnuti je na kazdem.. Ja bych taky radila ivf.. Ale to taky neni lehke a obcas dlouho cesta..
Sak popremyslejte, rozhodnuti nemusi padnout hned ![]()
@Terina91 Souhlasim s @Hellenix
Nemusíte se rozhodnout hned resp. my už to pak brali tak, že když už jsme se celkově tak dlouho nacekali - tak 1-2 měsíce už vlastně nic není
Spíš nás těšilo (hlavně mě, chlapi to maji jinak nastavene
), že už se konečně NĚCO deje ![]()
Teď je podle mě nejvhodnější čas se zkusit vnitřně uklidnit, hodit se do pohody a podívat se na to reálně. Já jako laik bych se priklanela více k IVF, kdy se embryo vloží naprimo - ale nedokáži treba vyhodnotit, jak moc srusty dokáží ovlivnit OPU (punkci) z pravého vaječníku ![]()
To by vám měli poradit oni, jaký postup by zvolili ![]()
A věk.. Ten máte úplně v pohodě
Nám je 30 a chlapovi 35..
Víc než dost dobře dokáži pochopit, jak se cítíš a že chceš mít řešení hned a si nedočkavá
Ale i u IVF plati, ze hlava/psychika je mocná čarodějka ![]()
Mno a co na to tvůj chlap? Určitě na to má i svůj názor ![]()
@majdulacek holky jste sikulky, ještě chvíli vydržet 🙏ty si přibrala jen 7,5 kg?😳Já od září 9kg, nejvíc jsem v životě měla 55 kg, he to strašný, musím se hlídat, jim hodně zeleniny, jinak bych měla tak o @nenala 5 navíc 🙈
jee tobě se to blíží 😀,ty jo v 16?😳ale tak to musel být šok, no ale zase jseš mláda babička 😍
Jinak víkend byl super, v sobotu procházka s pejsky v lese, bylo nádherně a včera jsme měli návštěvu, takže fakt super víkend :smiling_face_with3_hearts:
@majdulacek
Chlap řekl, ze me ve všem podpoří. Ja sem rada, ze se bude něco dit. Teď to mam dostat za 5 dni, ale pujdu do toho az dalsi menzes. Akorát nevim kdy mam volat jak sem se rozhodla, kdyz na to chci jit az po dalších mesickach. Mam tam volat takhle dopredu?
A dekuji ti moc ![]()
@BarunkaS09 od zacatku tehotenstvi - k dnesnimu dni (33+2), tak opravdu 7,5kg
Ale to je strasne individualni, tim se vubec netrap..
@Terina91 Ja bych zavolala koo, ze do toho pujdete az dalsi cyklus a at Ti da termin, par dni pred terminem MS - at uz mas doma nachystane hormony. Sestricka Ti ukaze, jak spravne se s perem zachazi atd. (+ na netu je spousta videí)
Az to opravdu dostanes, tak ji zavolas a ona Ti zasle na email opraveny stimulacni plan ![]()
@majdulacek
To bude zajímavé, ja to dostavam každý mesic jinak
takze zavolam a řeknu ji to a budu ještě mluvit s doktorkou? Nebo kdo semnou bude vybírat ty metody atd? A jinak sem zdravotní sestra, jak se píchá vim, ale sama si to nedžognu
![]()
@Terina91 Jasny, urcite budete mit konzultaci jeste s dr. Navrhne se typ stimulace a metody
A taky uz budete muset složit zálohu a uhradit hormony (platba hotove i kartou). My to teda vzdy zaplatili celé a vetsinou dopredu (metody), protože pak treba po OPU nebo ET jsme měli uplne jine myslenky ![]()
Doktor ti vyjede predbezny stimulacni protokol s davkovanim, kontrolami atd., ale realne se vse bude odvijet od toho, kdy to dostanes
Takze první den MS (i kdyz to bude vikend), zavolas koordinatorce a ona Ti posle upraveny stimulacni plan tak, aby odpovidal datumove atd. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.