Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezké nedělní ráno, děvčátka, chtěla jsem vám všem popřát krásný první máj a hlavně, ať jste dnes všechny svými drahými polovičkami políbené pod rozkvetlou třešní, abyste neuschnuly. Opatrujte se a mějte všechny moc krásný den. ![]()
Sanovecko:na zitra drzim palecky,a pak pisni co jak ![]()
Jinak vsem preji krasny zacatek noveho mesice kvetna ![]()
Ahoj ženy, všechny vás moc zdravím ![]()
Musím se vám svěřit, ani jsem to u sebe nečekala… Ale jsem zas nervozni jako kdyby to byl muj první pokus, ale už jsme přece mazák! Už se mi blíží květnová MS, tak pojedu na odběry krve a dostanu Marvelon. Ale jsem z toho celá nesvá
Je možné že se „netěším“? Předtím jsem byla dychtivá, plná energie a teď už vím co mě čeká a „nechci se těšit“, abych byla více překvapená když to dopadně dobře. Uf,
aby se ve mě vyznal
Březen duben jsem se vrtala na zahradě, pomáhala přítelovi stavět baráček a psát bakalářku, tak jsem ani neměla čas na přemýšlení o těhu a mimi.. no ale teď jsem jen zalezlá v posteli s hromadou knih - a mám čas na přemýšlení.
Tak doufám, že mě to brzy přejde a budu zase v klídku ![]()
Držte se, bez problémů těhulkujte a připravujte se na mimi
![]()
Ahojte.
Sissinko, diky za podporu. Uz nekolik dni jsem nespala obavami z tech injekci, ale doud to clovek nevyzkousi, tak ten strach v sobe proste ma. Dnes jsem si v Brne pichla prvni a nad moje ocekavani to vubec nic nebylo
. Nafasovala jsem igelitku leku a spoustu instrukci… Na kontrolni ultrazvuk jdu 24.5.
Po ceste z Brna jsem na louce videla 8 capu, tak doufam, ze to nejenom me ale i vam prinese stesti, protoze jsem si na vas vsechny hned vzpomnela.
Mejte se vsechny moc a moc krasne a opatrujte se.
papa ![]()
Pondeli se blizi,jsem z toho cela nervozni ![]()
Vesni:vitej zpet
Sanovecko:trochu si me uklidnila,ale stejne se bojim injekci
Snasis je dobre?neni ti po nich spatne,toho se bojim,ze mi bude zle,no tak uvidim.Na ten ultrazvuk jdes aby se podivali kolik mas foliku a uz vis kdy priblizne pujdes na OPU a ET?
Hm,8 capu tolik jsem jich pohromade jeste nikdy nevidela
Myslim si,ze nam vsem prinesou stesti.
Mejte se vsichni krasne ![]()
Ahojky holky Vesni ani se ti nedivím že jsi pokaždé nervozní ,já to mám uplně stejné i když jsem tam taky párkrát byla.Pokaždé se bojím že bude něco špatně, ale stejně pořád doufám že štěstí se musí už konečně unavit, to přece jinak nejde.
sissinko nebud nervozní ono to nějak dopadne určo vše dobře držim palečky ![]()
Ahoj holky,
tak jakpak bojujete? Ja si uzivam krasneho pocasi a sec to jde sportuji - o vikendu se chystame do Krkonos. Tak snad prijdu na jine myslenky.
Moc dobre chapu pocity pred tim nez to vsechno zacne - clovek si rika, ze na nej vsechno vybafli a ted se s tim nejak poper. Na druhou stranu v UNICE jsou hodni a vsechno vysvetli - hlavne sestricky. Injekci neni treba se bat. Ja si porad rikam, ze ted nemuzu moc shodit - abych si mela kam v cervenci pichat jehlicky
Clovek to proste musi brat sportovne. Drzim vam vsem pesticky ![]()
Ahojky.
Sissinko, neboj… jehlicky k dipherelinu jsou tak tenoucky, ze to nejni skoro ani citit … zadny negativni reakce na sobe zatim nepocituji… a doufam, ze ani nebudu ![]()
na OPU to zatim vychazi na konec kvetna a ET zacatek cervna..... konkretni datum jeste nevim, zalezi, jak rychle folici porostou ![]()
Mejte se vsechny moc moc krasne a uzijte si prosluneny vikend
papa ![]()
Holky,moc dekuji za podporu a drzeni palecku, uz zitra
Preji vsem krasnou nedeli ![]()
Holcicky,mely jste pravdu,injekce fakt neboli,zbytecne jsem se bala,jak uz tady nekdo rekl dokud nezkusis nevis a taky jak jste mi drzely palecky
Taky jsem vyfasovala igeltku leku,pripadam si jak nejaky narkoman ![]()
Na kontrolni ultrazvuk 30.5.
Sanovecko:zatim v pohode,nic ti neni?
Vsem drzim palecky.Hezky zbytek dne ![]()
Sissinko, nic mi není
Všechno je v pohodě. Jen to „mixování“ dipherelinu mi sem tam dela jeste problemy… holt zdravotni sestra ze me nebude ![]()
A jak to zvladas ty?
Mejte se vsechny moc krasne a uzivejte slunicka ![]()
Ahojky. Včera jsme byli s přítelem na odběrech. Tak jsem dostala Marvelon a 27. 5. si jedu pro igelitku léků. Začátkem června mě čeká Puregon-ve vyšší dávce než prve, aby se mi vůbec tvořili folíky. To bude bříško jak lavor
Cha, ale podařilo se mi získat trošku špíček
tak se bude dobře píchat. Ženy, měla jsem štěstí že byl na chodbě dr. Frgala. Domluvil se se sestrama a vzal mě do ordinace, pověděl nám výsledky genetiky - jsme oba ok!) a pak sme si trochu popovídali o následující léčbě. Takže vůbec nemusím za 14dnů na indikační poradnu, ale až na konci měsíce. Tenhle Dr. je prostě zlatíčko a tak doufám, že si mě jako pacientku pohlídá a bude mít na starost jen on ![]()
Vůbec jsem nedostala k té antikoncepci kyselinu listovou, jako v zimě. Tak nevím,jestli na to nezapoměli a tak baštím svoji.
Sanovečko - 8 čápů? Snad zbyde jeden i na mě ![]()
Sisinko - narkomani jsou srágory, ti by se do břicha nepíchali
říkala jedna sestřička.
Držím všem pěsti pro štěstí ![]()
Jo a ještě něco
při ultrazvuku se doktor zatvářil vylekaně a tak jsem se ptala co je - prý nemohl najít vaječník na obvyklém místě. A pak zjistil že se mi oba!!! schovaly až za dělohu a odděluje je od sebe jen kousek střeva. A i přesto že mám pořád ty endyometrické cysty, tak mám i kousek zdravé tkáně, která je připravená tvořit folíky, uf, aspoň nějaká dobrá zpráva ![]()
Moje prvni vcerejsi injekce:jak jsem si pichla,zazelenala jsem,polil me horky pot a bezela na zachod,ze budu zvracet,ustala jsem to a nezvracela
a pak mi bylo zas fajn a dnes v pohode,tak uvidim jak to bude pokracovat,kdyby to bylo jen takhle tak by to bylo dobry,doufam,ze se to nebude stupnovat,ale co by jsme pro mimisky neudelaly ![]()
Vesni:to je pravda oni by si to do bricha nepichali,jsme holt vsichni velke hrdinky
blahopreji k te zdrave tkani ![]()
Sanovecko:ze me taky sestricka nikdy nebude
ale zatim se mi to dari,horsi to bude az pak zacnu s tim perem,ktere se chladi v lednicce
v tom budu mit teprv gulas ![]()
mejte vsichni krasne a uzivejte slunicka ![]()
Ahoj holky, všechny vás moc zdravím a přeji krásný sluníčkový den. Jinak Sissi, já měla přesně takovou reakci na první injekci, jen s tím rozdílem, že jsem zvracela. Ale spíš to bylo z toho pocitu, že jsem do sebe píchla jehlu, protože já se injekcí hrozně bojím. Pak už to ale bylo v pohodě, zvlášť pero je úplná pohodička, uvidíš, toho se vůbec neboj. Jinak Vesni, moc držím pěstičky, pan doktor je moc fajn, byla jsem u něj dvakrát a také na OPU a byl moc milý a vše mi trpělivě vysvětlil. Jinak mě pomaličku začíná růst bříško a v sobotu jsem poprvé ucítila bobíška, jak mě kopl do bříška, už bylo načase, začala jsem 20-tý týden a pořád nic, tak už jsem byla drobně nervozní. Moc vás všechny zdravím a musím vám říct, že jste tu všechny moc statečné holky, tak držím pěstičky, aby se podařilo všechno, co si tolik přejeme. Tak zatím papa a pěkný zbytek dne. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.