Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky,tak sem po delší době zase tady,i když si vás pravidelně pročítám.Všem nově příchozím přeju hodně štěstí a at se co nejdřív dostanou k vytouženým //.
Já jedu příští úterý do Brna na screening v 1. trimestru a už se moc těším až zase po delší době uvidím svýho mimíska,ale mám i trochu strach,aby bylo všechno v pořádku.A hned ve středu mám kontrolu u své doktorky.Zatím mi ještě bývá odpoledne a večer špatně,ale věřím,že to bude za chvilku dobrý.
Ivmi tak co už si testila?
Všem co mají testit moc přeju na testíku //.
Ahoj ženy!
stýskalo se mi po vás, dnes už je bez internetu člověk ztracen ![]()
Pročetla jsem těch 5stran, co jsem tu nebyla. No koukám! Zdravím nově příchozí
Holky, hlavně klid, žádný stresy. Hezky si pročtěte diskuzy, nebojte se zeptat -a ani na klinice, tam jsou na dotazy všeho druhy zvyklý.
Casran, taky jsem chodila s tahákama
ještě ti musím poslat
, protože jsme si prošly tím stejným, ale zvládly jsme to. Taky se těšíš na další protokol, že ju?) Napíšeš mi prosím co všechno baštíš za bylinky a tak? Já jsem akorát spořádala vitamin E s pupalkou a kyselinu listovou. Tak už je jen měsíc na to, aby se tělo připravilo.. Zlatá Mojžíška - ale měla bych dostat na zadek, protože necvičím. Během protokolu mě vůbec nebolely cysty, ale teď skoro denně a tak si nechci mačkat břicho.
Jani, budu držet pěsti, ať ti dopadnou vyšetření na jedničku. Doufám, že si necháš udělat obrázek mimíška a pochlubíš se nám ![]()
Stěnátko, Ivmo, přeji vám brzy kouzelné // ![]()
Mám teď zánět průdušek, tak lenoším. A trochu se toho bojím, protože za měsíc už mám dostat HA a tak doufám, že moje imunita bude v pohodě.
PS: ten metřík v podpisu mě teda štve, protože je nastavený už před 2ma roky a teď tu jen mate, protože mám MS až za 34 dnů ![]()
Tak,uz mame za sebou prvni navstevu v Unice
Musim rict,ze to tam je fakt prijemne, i sestricky a doktori.Vysledek dlouhy protokol.
Sanovecko:My zacinema stimulovat o den dele nez vy takze 4.5. a cenu nam taky dr.rekl cca 28000,–.Asi dame na dr.vedi co delaji
Co mas za leky?
Stenatko:Delala si testik
nebo pockas az na toho 18.4. ja bych to asi nevydrzela ![]()
Vsem preji hodne uspechu a vytouzenemu miminku ![]()
Ahoj holky,
stale se drzim a jeste jsem netestila - ono 10 den po ET jeste neni co. Zato Ivma mela termin dneska - tak snad Ti to Ivmi vyslo - myslela jsem na Tebe.
Jsem strasne rada, ze jsme se tu po dlouhe dobe zase sesly a tesi me i novacci - holky je bezva citit tu podporu a moci se zeptat na cokoliv - no a taky ten svuj boj prozivat s nekym po boku a vy jste se tu Sissinko a Sanovecko sesly paradne ![]()
Moc me potesila Chmelda. Chmeldi, je mi jasne, ze pracujici tehule toho ma az az - ale Ty jsi z nas na te vytouzene ceste nejdal a ja jsem strasne rada, kdyz se tu ukazes - pro me je to hodne pozitivni. Stejne tak dekuji Jane. Jani, neboj vsechno bude v poradku - pozitivni zprava - jestli bude UZ ve 12tt v poradku, tak mate az na 70% vyhrano ![]()
Casran - klobouk dolu - ted myslim pozitivne - ale kdyby nahodou, tak si od Tebe posbiram nejake tipy.
Vesni, myslim si, ze dobra fyzicka kondice se urcite bude v tehotenstvi hodit a alespon ja to tak mam - kdyz cvicim citim se dobre i psychicky - takze tfuj tfuj aby Te ty cysty prestaly trapit co nejrychleji.
Ahoj holčinky, opět vás všechny zdravím a moc na vás všechny myslím a držím pěstičky. Já už jsem se dala na těhotenské cvičení, tedy doma při dvd, teď cvičím na dvd paní Mikolandové a ještě jsem si objednala dvě dvd od Hany Kynychové. Sháněla jsem i dvd gravidjogy, ale to je nedostatkové zboží. Trošku povzbuzení pro vás, co teď třeba stimulujete, nebo se chystáte, jaké starosti nepochybně za chvíli budete mít.
Jinak zdravím Janču, musím říct, že se začátkem druhého trimestru ty nevolnosti vážně pozvolna ustávají, takže ještě chvilku holka vydrž a bude fajn. Věřím, že všechny, co jste tedy a snažíte se s UNICou dojdete vytouženého cíle - tedy miminka - podívejte na mě, opravdu jsem lékařům i sestřičkám z UNICy moc vděčná a myslím, že se jednou všechny sejdeme na srazu maminek a miminek z UNICy. Moc na vás na všechny myslím a posílám těhotenský plivanec pro štěstí.
Papa.
Holky, zdravím všechny.
Můžu se zeptat těch, co jste napřed. Za jak dlouho po dobrání HA jste dostaly MS?
Měla jsem ji dostat dnes a nic, myslíte si, že je to tím Dipherelinem? Měla jste nějaká podobnou zkušenost?
Díky za odpověď a všem držím palečky ![]()
Sissinko, to jsme se teda pekne potkaly
teď mám na měsíc Marvelon a dal tady vyčítám z papíru, že od toho 3.5. Dipherelin inj., Puregon Pen a Menopur amp. Zní to děsivě, že? Upřímně, těm injekcím jsem se chtěla vyhnout,ale to asi nejde. Tak posbírám všechny síly a zaučím asi i manžela (ať z toho taky něco má
.
Ivmi, doufám že to vyšlo a brzy se nám tady pochlubíš //.
Stenatko, přeji hodně štěstí při testování… to čekání musí být hrozné, ale taky mě to čeká…
Chmeldi, díky za těhotenský plivanec ![]()
Podpora taky s Vámi je to ohromná. Všem Vám moc moc díky.
Chtěla jsem se zeptat ohledně něco ohledně váhy. Doufám, že to nebude moc osobní otázka, ale je tu některá z vás s nadváhou? Jako já? Musím si přiznat, že jsem strašně líná začít ze sebou něco dělat. Tajně jsem doufala, že přijde nějaký impuls od doktora, že ta váha nejni až tak v pořádku, že mě to konečně nakopne, ale nepadlo ani slovo.
Jak už jsem psala, mám obavy z těch injekcí do břicha… jestli to přes tu mou „pneumatičku“ bude mít takový efekt ![]()
Těhulkám přeji hlavně hodně zdraví a nádherná miminka
Čekatelkám, ať jim ten čas do testování rychle utíká, a nám, co se na všechen ten kolotoč teprve chystáme spoustu optimismu, štěstí a pevné nervy.
Mějte se krásně. ![]()
Sanovecko,
co se injekci tyce, tak pneumatika je primo bezva - ja jsem si na svem obracenem lavoru - lezou mi i zebra - musela nejdriv predpestovat alespon maly spicek, abych to mela kam pichat
Injekci se nebojte - zvladla jsem to i pres svou panickou hruzu. Akorat musel pichat manzel - za ty skoro 2 mesice je uz jak profi sestricka ![]()
Ahoj holky,
// jsou tam
, takže už jsem objednaná na UZ. Žádné příznaky zatím ale nemám, jen ta velikost břicha se drží, jsem jak ve 4.měsíci.
Holky moc všem držím pěstičky, držte se. ![]()
Ivmo, no tak to je paráda, držím moc pěsti, ať je vše v pořádku a gratuluji. To bříško neboj, některým splaskne a některým to už vydrží, ale rozhodně to není nic na závadu, stejně Ti potom bříško poroste, takže je to v podstatě jedno. Teď buď hlavně v klidu a v pohodě a užívej si, že jsi maminka. ![]()
Ahojky Ivmy,obrovká gratulace
.Moc sem na tebe mysela a mám velkou radost,že to zase někomu vyšlo.
Ahojky Sanovecko,to máš stejný protokol jaký sem měla já.Těch injekcí se neboj.Taky sem z nich měla strach,ale pak to bylo úplně v pohodě.Ne že bych měla přímo nadváhu,ale bříško,stehna a zadek sem vždycky trochu měla a myslím si,že je to v tomhle docela výhoda.Aspon máš do čeho ty injekce píchat. Štenátko moc ti přeju,abys na testíku taky našla //.
Ivmo, moc gratuluji, to je vážně paráda, přidává to jen optimismus, že i ostatní budeme mít // ![]()
Sanovecko, nedváhu taky řeším, doktor nic neříkal, taky jsem si myslela, že to bude řešit, ale nic, asi nejsme samy. Ale injekce se pak do bříška píchají jako po másle, už jich mám za sebou 9 a modřinu jsem si udělala jen jednu. Držím palečky ![]()
Ivmi,
gratuluji - udelala jsi mi holka radost ![]()
Opatruj se.
Holky,
uzijte si krasny vikend.
Holky,
moc děkuju za gratulace. Manžel počítá s dvojčátkama, mě by to nevadilo, i když s těma dvěma lumpíkama co už máme doma doma by to byl mazec. Ale jen ať… ![]()
Jen trošku krotím radost, aby to nedopadlo jako minule.
Všem vám přeju taky // a držím pěstičky.
Užijte si víkend. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.