Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1389
9.11.11 17:12

Ahoj holky :-)

Dneska jsem se divala na strasne hezky film - Matkou v sestnacti - byl tam moc sympaticky par a bohuzel nemohl mit deti (3×IVF atd.). Uplne presne jsem vedela jak se citila, co se ji prohani hlavou kdyz vidi miminko, to kazdomesicni nadseni, to zoufalstvi… Hlavni hrdinkou oproti tomu byla mlada holka, co porodila krasneho chlapecka - jenze - tak nejak osud chtel a tatka ho nechtel, starala se o nej ve finale babicka - aby mohla mama dostudovat a ta nakonec prisla na to, ze malickemu bude nejlip u nekoho kdo se o nej postara, kdo ho bude mit rad a kdo mu udela tatu i mamu. Sla do otevrene adopce prave s tim parem co nemohl mit deti. No a zaver byl uzasny - bulela jsem jak mala - ke klukovi pribyla sestricka (pravdepodobne prirozene) a maly vedel, kdo je mama co ho odnosila v brisku a ze druha mama a tata ho maji moc radi a ze u nich je jeho domov. Na presna slova si nevzpomenu, ale bylo to tak dojemne… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.11 17:16

Myslim si, ze kazda mame nejakou sanci. Mensi nebo vetsi. Jsou tu holky co prodelaly treba i 7IVF a nakonec se to podarilo. Nekdo se nakonec rozhodl pro darovane spermie/vajicko… Podle me nezalezi na tom, kdo dite zplodi, ci jsou to geny, ale kdo jej vychova. Na zpravy v TV se moc nedivam - uz jen proto, ze nechci slyset o tech lidech, kteri si nedokazou vazit toho stesticka, ze mohou mit deti a dokazi jim ublizovat. pak obcas premyslim, jestli opravdu existuje (nekdo u rika Buh) kdyz dopusti takovou nespravedlnost - proc muze mit miminko nekdo, kdo o nej ani nestoji a jiny co by pro nej udelal maximum ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.11 17:26

Chmeldi, Kubik je nadherny - urcite je to narocne, ale myslim si, ze se mnou budes souhlasit, ze je to Tvuj poklad i kdyz je takovy nespavec. Preji hodne stesticka a hlavne zdravicka…

Janicko Tobe i Kamilce preji, aby jste krome stesticka a zdravicka casem nasly i nekoho kdo by si vas opravdu vazil (pokud se k tomu nebude mit „tata“)

Mile holky snazilky Sissinko, Sanovecko, Darwin, Allorko a vsechny ostatni - drzim vam strasne moc pesticky, davejte na sebe pozor - hodne stesti a sily :kytka:

No a vsem tehulim preji abychom to tak nejak stastne doklepaly az do konce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
9.11.11 18:18

Stenatko-já jsem taky druhou půlku toho filmu viděla a konec jsem taky obulila. Hlavně to jak ten prcek říkal, že jen on ví jak ho má maminka ráda,protože jen on viděl její srdíčko zevnitř.
To jsem bulila jak želva. :andel: :oops:
A moc díky za přání…ještě budeme my snažilky potřebovat hodně síly do boje.Ale snad do toho cíle dojdeme všechny co nejdřív. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
9.11.11 18:23

Ahoj holky na kolik vásto přišlo v unice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
9.11.11 21:46

Lucie, na Tvou otazku neni snadna odpoved. Kazda z nas mela jiny typ cyklu, pouzily se i jine metody. Vse zavisi od toho, do ceho vseho chces jit. Ja konkretne jsem mela dlouhy protokol, pomerne nizke davky leku (mensi cena), PISCI - 11 oocytu, prodlouzenou kultivaci - celkem cca 25tis. + 5tis leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.11.11 22:39

Ano stenatko: taky jsem ten film viděla bohužel celej :oops: řvala jsem u něho jak blázen :cry: hlavně když vím že mě nic takového nepotká škoda.Právě děláme přípravu na poslední ket a bojím se že nám to zase nedopadne, proto vím jak se cítila ta hrdinka v tom filmu .I když stále pořad doufám že tam nahoře nás mají aspon trochu rádi a nedopustí nam život bez dětí teda aspon jednoho :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
9.11.11 22:43

Ahojky holky,tak my sme byly včera na kontrole v poradně a malá je úplně zdravá a už má 3580g,roste holka jako z vody a je pořád moc hodná,prdíky ji netrápí a většinu dne i noci prospí,připadne mi jako by spala 22hodin denně.Je strašně zlatá.Ale tata se nám pořád neprobudil a já už na to ani nečekám.Nechápu jak to mohl udělat,po tom co sme miminko tak chtěli a tolik sme proto zkusili a když už se má malá narodit tak se zblázní.Já ji najdu jinýho lepšího tatínka,který za to bude stát. Štenátko moc děkuji :kytka:
Lucie nás to v Unice přišlo na 25 000 kč a taky sem měla dlouhý protokol.Měli sme v tom ISCI,prodlouženou kultivaci a asistovaný hatching.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
9.11.11 22:45

A ještě moje beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
9.11.11 22:46

A ještě jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
10.11.11 08:38

Jani, Kamilka je nádherná a je fajn, že tak krásně spí. Vím, že je to těžké, ale zkus se na taťku vykašlat a myslet sama na sebe a na malou.Víš, kupodivu tenhle přístup - říkám tomu kšandový efekt - funguje. Čím víc se člověk snaží a toho druhého přemlouvá, vyčítá, slibuje, tím horší je výsledek. Teď máš to největší štěstí na světě, a to je Tvoje malá, a jak píšeš, pokud je její vlastní táta tak „blbý,“ že si nedokáže patřičně vážit toho štěstí, které vás potkalo, pak si obě dvě určitě zasloužíte a najdete jiného lepšího tátu, který vás bude umět obě ocenit. U nás byl doma začátek taky těžký, zdálo se mi, že manžel najednou trpí tím, že spadnul z lopatky a že nemá ten servis, co má předtím, ale já jsem mu řekla, že sám vidí, kolik času a energie malý potřebuje a že pokud mu ho nechce dát, tak že může klidně znovu začít tak, jak jsme začínali spolu - s jedním kufrem a v garsonce. Byla jsem drsná, ale on mě zná a ví, že bych se uměla sama o sebe a malého postarat, takže najednou změnil přístup o sto osmdesát stupňů, začal mi pomáhat doma i s malým, každý večer ho uspává, zpívá mu písničky a říká nám, že jsme jeho celý svět. Já jsem věděla, že manžel nikoho nemá, jen jsem si ho trošku rozmazlila, hlavně na mateřské, kdy jsem měla spoustu času a chystala jsem mu vše doslova pod nos a teď mu to chybí. Muži jsou v tomhle směru strašně málo empatičtí a hodně sobečtí a buď to pochopí a začnou se chovat jinak, nebo ne, a pak nestojí za to.
Jinak holky, to víte, že je to moje zlatíčko, i když je nespavý, uřvaný a vzteklý - to má asi po mém tátovi - ale nedala bych ho za nic na světě. Někdy si říkám, jestli to jeho chování nepramení z toho, jakým způsobem přišel na svět, ale možná ne, jsou prostě miminka hodná a klidná, jako je Kamilka, a pak ta méně hodná a méně klidná, jako náš Kubík, ale ať ta, či ona, všechna mají být a jsou milována.
Holky snažilky, moc vám držíme pěstičky a posíláme mateřský plivanec, ať je tady těch dětí čím dál více. Jinak vzkaz pro Lucii, nás to v UNICe vyšlo asi na 33.000,–Kč, ale měli jsme úplně všechno, co si lze představit - ISCI, PK i AH. A nedáme na UNICu dopustit. Hezký, i když trošku podmračený den, všem. Papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
10.11.11 09:10

Ahojky Chmeldi,ve všem s tebou souhlasím.Vúterý sme si s manželem promluvili a už vím co ho k tomu vedlo,už se se mnou nudil a vadil mu ten stereotyp a že sem na něj byla moc hodná a dělala co sem mu na očích viděla.Nakonec se všechna ta láska a péče co sem mu dávala obrátila proti mě.Tak sem mu řekla,že to vyřešil nejhůř jak mohl a že si se mnou měl promluvit nebo počkat až se malá narodí,že by to byl hned úplně jinej život a všechno by mezi náma bylo jiný.On si tohle vůbec neuvědomoval.Ale už na něj kašlu a vím,že určitě jednou k nám příjde někdo jiný a lepší než je on.Jak sme si promluvili tak mi je líp a sem spokojená.Ted se věnuju hlavně Kamilce a sobě a je nám dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
10.11.11 12:39

Chmeldi všechno co jsi napsala je úžasný a souhlasím v každém bodě. Jak to o těch chlapech,tak o těch miminkách. Každé si zaslouží lásku. A já myslím, že my, které o něj musíme bojovat s pomocí lékařů si to možná uvědomujeme mnohem intenzivněji než maminky, které k miminku přijdou kolikrát náhodou.
Moc díky za „plivanec“ pro štěstí a snad to klapne.Nám všem taky. Protože už všechny toužíme po tom, dávat sem fotky taky tak roztomilých miminek,jako máte vy dvě s Jani. :palec:
Jano super přístup od tebe. Na toho svého se vyprdni. Je to teda fakt hlupák, když odejde protože se nudí a nebaví ho stereotyp, aniž by si o tom nejdřív promluvil. :cert: To je řešení situace leda tak pro natvrdlého puberťáka a ne chlapa od rodiny. Tím spíš po tom,co jste udělali pro to,abyste tu rodinu založili. Věnuj se sobě a malé a on ten správný tatínek, co neuteče ve chvíli kdy se „nudí“, se taky ukáže. :pankac: A jestli si myslí, že s tou druhou ho stereotyp nepotká, tak to je teda naiva.A jestli tohle bude řešit pokaždé odchodem za jinou sukní, aniž by se to pokusil řešit, tak to se chudák naběhá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
14.11.11 10:37

Ahoj holky,

Vonko, neboj - urcite se taky dockate - a kdyz ne vlastniho, tak taky muzete adoptovat. Je to strasna fuska - hlavne na nervy - znam par co tim prosel - ale nakonec vsechno dobre dopadlo a maji doma krasnou, zdravou holcicku (dostali ji kdyz ji bylz 3 mesice).

Chmeldi - strasne hezky a pravdivy prispevek :-) Chlapi jsou bohuzel kdyz to reknu skarede v kategorii - zviratko - jak si ho naucis, tak ho budes mit. Samozrejme jsou i vyjimky. Ale obecne jak jednou poskytnes full servis, navarino, uklizino, usmevava, hodna a usluzna, tak si zacnes podrezavat vlastni vetev pod nohama. Shanim knizku Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč - u nas v knihovne ji nemaji - ale tusim, ze to bude presne o tom, ze zena ma byt tak trochu „potvora“ aby se ten jeji chlap doma nenudil. Nemyslim tim podvadeni nebo neveru. Ale proste rozmazlovani jen za odmenu, nebo kdyz je nejaka zvlastni prilezitost. Clovek se kolikrat strasne nadre aby mu udelal radost :wink: Obcas bych to chtela umet - byt potvorou :-) Zatim je to tak, ze obcas proste papame k nedelnimu obedu krupicnou kasi (proste jsem nestihla uvarit - kdyz se vali v pelisku on do 11 - proc ne ja?) a taky obcas neni uplne vygruntovano (me to sice rve srdce pri pohledu na ten chlivek) ale kdyz se prijde zeptat proc neni nadobi v mycce, tak odpovim, ze tam samo nenaskace… Holky pevne nervy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
15.11.11 15:36

Ahojky holky

Dekuji vsem za drzeni palecku a podporu,moc me to tesi a uklidnuje :hug:
Seka se mi PC :cert:

Hezky zbytek dne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.