Poradna duly
Jana Čurdová
Cupi - autosedačka vajíčko by měla být až do 13 kg. A do větší můžeš dát Jonáška až bude sám sedět, což je obvykle až v 9 měsíci, do té doby by měl cestovat ve vajíčku. Každopádně Justí už z vajíčka trčí nožičky.
Mimochodem 7,45 měla Justí před měsícem. ![]()
Ještě plavání - ona Justí držela instruktorka, ale když mi ji potom dávala abych s ní plavala já, tak Justí pořád stejně plakala. No a pak tam přišla šéfová plavání a taky s Justí nic nezmohla. Navíc oni mají zajetý pořád stejný princip - že všelijak „plavou“ s dítětem a přitom mu zpívají nebo říkají nějaké rytmické říkanky. Jenže Justí, když něco prostě nechce, tak ji nějaké zpívání absolutně nezajímá. A navíc se mi opravdu nelíbí, že bych měla něco lámat a nechat ji proplakat další dva kurzy jen pro to, aby se adaptovala, jak tvrdí instruktorka. Když se Justínka plavání ve velké vaně bojí, tak mám představu, že ji budu pomaličku zvykat na vodu a třeba i absolutně nemetodickým přístupem. Ve vaničce je už moc spokojená, dnes si tam krásně broukala, až jí kapaly sliny. Musím zítra za odměnu koupit nějaké kachničky.
Szelvicku: jejda, tak to to teda prozivate snad asi nejhur tady ze vsech. Ja se toho take desim. U nas tento den jeste nenasel a tak bohuzel neporadim. Rohodne ten cajik nebo vodu davej dal.....a treba zkusit jeste koupit paralenovy cipky..zda by vic nezabirali.
Take vim, ze existuje nejaky Colgel (kurna ted ale nevim jak se to psalo), ze pry masirovanim zoubku tu dasnicku trochu znecitlivy a miminko tu bolistku tolik neciti, tak bych se zkusila zeptat v lekarne…
Drzim pesti at uz je venku a na chvili mate pokoj!
A ted jdu mrknout na Matesku!
HAS: tak to je super!
Takze porad vedete ve váze! ![]()
Stika s Karolkou uz se propadly pod nas..takze zrejme budeme na druhem miste
Ale jsem rada ze ne na prvnim! ![]()
Zoubky - Justínka nemá ještě žádný. Ale mám koupený masážní olejíček Jakoubek .
Měla bych jít posbírat prádlo, aby mi do rána nezmoklo a pak do sprchy a trochu tu zpacifikovat bordel vůkol. ![]()
Cupi četla jsem o tvé kamarádce a je mi to hrozně moc líto ![]()
autosedačka je myslím do 12-13kg,ne
Mimčo tam můžeš mít,dokud mu nebude přečuhovat klava.
Korbičku už budu muset pomalu taky sbalit.Začíná v ní bejt pěkně narvanej ![]()
překlep a jooo,já jsem vlastně žádný neměla
![]()
A Cupi ,můžu tě poprosit?Pošli taky ten návod na fotku u metříku,prosíííím.
na PC a TV mám stejný názor jako Jeje
Jeje - tem gel jsem už vyzkoušela prijde mi na h…o, takže nevím a hlavně je umění malýho udržet, aby vůbec tu pusu otevřel a tu dáseň jsem mu mohla natřít. No a pak to samozdřejmě hned slíže jazykem, takže mi to přijde na prd.
Paralenový čípky taky mám, ale zkouším ten panadolbaby a když to nepomůže tak mu za 6 hoďin dám ten čípeček. No je to opravdu sranda, buď ráda, že to ještě nemáte.
Zelvi na zoubky je kromě Calgelu,jak psala Jeje ještě Babydent a my teď máme Citrovital a ten mi přijde,že zabírá úplně nejlíp.
Jééé a ja jeste zapomnela:
KOUPANI: holky nam to fakt nejde
Ja nevim, zda jsme s muzem takove gremly, ale kdyz jsem se asi pred mesicem koupala s malou …tak si lokla. Dneska jsme to zkouseli naopak, ja stala nad nimi a muz se koupal s malou.. a take se mu nalokala.. (bojim se abychom ji nezpusobili averzi na koupani s takovou)… proste nevim co mam delat. Pockam co nam rekne ta pani z plavacku, rptoze jsem uplne bezradna.
Jak to delaji ty deti, ze se potapeji a nenalokaji se? mala ma porad otevrenou pusu ![]()
V LEHATKU si sedla.. teda ja zrovna koupala zuldu,t akze jsem to nevidela, ale barca a muz to videli
takze pokrok, ale je fakt, ze kdyz mi pololezi na kline tak se furt vyhupuje dopredu, ze k tomu sednuti sklony fakt ma.
A dneska jsem byla nahodou hodne aktivni, vyprala jsem dve pracky, povesila, utrela vsude prach, vysala, vytrela.. no dneska mam po dlouhe dobe dobry pocit ze sebe ![]()
Jeste musim umyt koupelnu aby nas pani z plavacku nepomluvila ![]()
Zelvi, my se zoubkama taky prosrali a problindili. Teplotu jsem ani nemerila
Mozna jednou, ale to nemela. Ani gely jsme nepouzivali, ale to bude tim, ze mala zas az tak moc nervala. Ted se nam asi klubou horni, zase jsme trochu mrzutejsi (ale da se to vydrzet) a hlavne sejrime jak o zivot
Kamoska si to vyzrala hezky, male nezabiraly zadny gely ani nic podobnyho…Az jednou ji znama dovezla z USA (
) nejakou vodicku a byl pokoj
treba nam Zanet neco posle ![]()
Jeje - a kolik teď vlastně terezka váží ![]()
Příkrmy - já tedy vím, proč se má začínat jen 2 - 3 lžičkama: Kdyby se mimi osypalo, tak ať to je co nejméně. Jak víme, člověk totiž dýchá i kůží a když je miminko opupínkované, tak těmi pupínky prostě nemůže dýchat a to by mohl být problém, kdyby se osypalo fakt hodně. A kdo je na moje výlevy o alergiích už alergický, tak SORRY
![]()
Jdu na to prádlo.
MaK preklep nemela a uz ma.
![]()
Sedacka … studovala sem to minuly tyden, pac zacly Jenikovi koukat nozicky. Dokud ma decko nad hlavou min. 2cm mista, tak je mu vajicko akorat. Co se tyce vahy, tak to nevim.
Ale do jednoho roka se maji deti vozit zady ke smeru jizdy, a navic ve vetsi sedacce nemuze byt dokud nesedi. No Jenik ma nad hlavou mista azaz, takze sem to zatim dala k ledu.
Prikrm … ja teda nevim, ale to nase dite se neumi z prsu jen tak napit. On se normos rovnou naji. No tak sem na to u tech prikrmu zvedava.
Jeste ze jsme az v breznu, budu tu sledovat, jak resite problemy a pak az v zari nebudu za blbce.
![]()
Zuby … manza donesl nejaky umrtvovaci gel, prej se nesmi prehanet, pac umrtvuje fakt moc, ale nazev nevim.
Fialova krabicka tusim. My ho mame por sichr uz doma. ![]()
Jeje … to potapeni se zacina s polejvanim hlavicky, to nesmis rovnou potapet.
![]()
Sem to s tim koupanim napsala ze to vyznelo, ze ji potapime! ![]()
Ne tak to vazne nedelame!
Proste ji mel na brisku a lok..uz to mela v puse a … dal uz jsem to psala…
HAS: 10.7. mela 7,64, tkaze bych rekal, ze tedka ma tak 7,90., mozna ze uz i 8 kg.
Has, nahodou ja treba o alergiich nic moc nevim, takze me to fakt zajima! Klido o tom pis, protoze je videt, ze se holka vyznas
![]()
Cupi , lochna po zubu lepší a Harry Potter byl super. Hlavně ty 4 hodiny bez dětí.
A kamarádky je mi taky moc líto, to je hnus, jak umí být život hnusný
.
Příkrmy - dáváte po troškách taky proto, aby se vám mateřské mléko přestávalo postupně tvořit. Kdybyste ze dne na den nahradily celou dávku MM příkrmem, praskly by vám kozy
.
Nic holky, manžel tu chce jít taky nebo co, tak musím končit.
papa