Poradna duly
Jana Čurdová
davam kohoutkovou a nemam to sedivy, ja ale lahvicky nepouzivam, uz musi prej vsechno lzickou i kasi
Jee Stiko a co s Kuldou delas pri tom Siju boto do roboty?? To neznam.
A vidis pusou prdime taky. ![]()
no, vezmes si mimi na klin a ted jakoby motas rucickama, jako kdyz tocis klubko a rikas, siju boty do roboty, nemam chleba ani syra, kocka mi to vsechno snedla, udelala ksic!, pak das zase k sobe a reknes, vsechno bylo pryc a zase na to pryc rozhodis rucickama a do tretice, uz tam neni nic
, doufam, ze to trosku chapes
No my delame ![]()
Paci paci - tleskam nohama nebo rukama
Bezela myska okolo briska (beham prstem dokola po brisku)
bezela bezela, sups do pupicka (zavrtam do pupiku)
Kovej kovej kovaricku, okovej mi mou nozicku (klepu pesti na paticku-Jenik na zadech)
okovej mi obe, zaplatim ja tobe (klepu na druhou paticku)
Tohle je ale nejaky delsi myslim, nam to takhle kratky zatim staci. ![]()
Leze zaba po zebriku (Jenikovo rukama delam pohyb jakoze leze po spruslich)
natahuje elektriku (roztahuju rucky od sebe)
nejde to a nejde to (kroutim rukama v zapesti-snazim se kroutit
)
nechame to na leto (tleskam)
Na klasicky Houpy houpy, kcoka snedla kroupy lezim na zadech, kolena ve vzduchu pokrceny a Jenik na brise lezi na mych holenich a houpam.
Zbytek pozdeji, Jenik vstava…
![]()
Je diky lucci za inspiraci, to je skoda ze vstava, me zase usnula ![]()
Lucci: já používám Tomu natura ta ten povlak nedělá. Je dobrá a taky kupodivu nejlevnější (alespoň Hypernově)
Holky, vyvarite jeste tedka vsechny lzicky a misticky pro prtousy, nebo to jen prelijete vrouci vodou z konvice a co jar pouzivate? diky
Jo a jeste, ja vzdycky kdyz krmim tak pri kazde lzicce ji vyhrknou slzicky, delaj vam to taky? Vzdycky se leknu, ze je to horky, ale neni ![]()
Stiko - slzy ji netecou, lzicky a misticky nevyvarim jenom normalne umyju vodou stejne jako ostatni nadobi…
Lzicky nevyvaret! Ja debil sem ji dnes hodila k flaskam do hrnce a cela se zkroutila.
![]()
Pipi … tomu naturu zkusim, diky za tip! ![]()
Ahoj holky,
nemám ještě poctivě dočteno, tak jen pár reakcí k posledním témátkům…
Sterilizátor se dle mě, Lu, už nevyplatí. Já se musím přiznat, že nevyvařuju ani flaštičky, prostě je hodně horkou vodou umyju a nechám uschnout. Lžičky a ostatní věci taky nevyvařuji. Myslím, že se stejně říká, že to má smysl tak do půl roku, než začnou děti tlapkat všude rukama, tak my to trochu uspíšili v rámci posilování imunity ![]()
Pohádky bych Lu před spaním ještě nečetla, ještě se jich načteš až až a bude z toho mít rozum. Teď bude určitě Jeník nadšený z těch říkadel přes den.
Slzičky Vojtíškovi při jídle netečou.
A obídky vařím doma, začínali jsme na kupovaných a hodlám to dělat tak, že většinou budu vařit doma a sem tam to prohodím nějakou tou sklínkou koupenou, ať to prcek umí jíst. Někdy je to fakt praktický.
Kluci jsou v postýlkách a já mám hlad jako vlčák, tak jdu plenit ledničku. Ještě určo nakouknu, tak bacha
![]()
Ahojky,
fuj tak jsem vás za celý den dočetla,vy jste teda plkaly,to doma nic neděláte
.
Mám za sebou kadeřnici,no napoprvé žádná sláva,ale za měsíc to vypilujem.
Příkrmy zatím nemám zkušenosti,ale dneska jsem koupila první dvě lahvičky mrkvičky.Vařit budu určitě doma a různě kombinovat s kupovanýma.Kupovaný lahvičky jsem měla domavždycky ,když jsme třeba někde byly nebo prostě nebyl čas uvařit tak se hodily.
A ještě moje rada-když Lence nechutnala nějaký polívečka tak jsem do ní přidala lžičku sunaru nebo rýžové kašičky a pak jí to vždycky jelo.Nevím jestli to bylo tím že se to jídlo zahustilo nabo tím že se tam objevila známá chut ale fungovalo to tak vždycky.
pohádky to jako už
Já je Lence začala číst až tak po prvním roce a myslela jsem že je to brzy a vy už chcete začít teď?No já nevím ,ale neměly by být děti spíš zvyklý usínat sami než s vaší asistencí?Co pak až budete mít druhý mimčo tak se bude malým dětem špatně vysvětlovat že na ně najednou nemáte čas.Mluvím bohužel z vlastní zkušenosti
.
Sterilizátor bych taky viděla už jako celkem zbytečnej.Taková extra hygiena se má dodržovat u malých mimi,ale teď už stačí sterilovat před prvním použitím a pak podle frekvence ,prostě jednou začas a jinak umýt a prolít vřelou vodou.Talířky a misky bych nesterilovala vůbec,en pořádně umyla a přelila vřelou vodou.
Sraz hurá konečně se toho někdo ujmul-Reo dotoho
.Já se k němu nehlásím z podobných důvodů jako Jeje,ale pokud to bude jen trochu možný tak ráda přijedu a je mi jedno kam
.
A už taky valím koukat na Na samotě u lesa-taky můj zamilovanej
.Zbožňuju jak si dělají to kafíčko do pidi konvičky s pidi šálečkama a Kemr tam příjde s tím obr kafáčem
.
Jestli neusnu tak se večer stavím.
Příkrm se nám taky blíží: takže udělám to stejně jako už dvakrát, od babičky mrkev ze zahrádky (nebo českou mraženou) uvařím ve vodě asi kohoutkové, neb v pet lahvích se množí bakterie atd. a udělám hodně tekuté pyré, budemem slavnostně dávat polžičkách, v dm drogerie mají dobrý tvar umělohmotných, aby se neztratili vitamínky, ještě přidám panenský slunčenicový olej z domácích zdrojů. Každý dáem jednu lžičku, asi v pondělí, podle toho jak bude čas, přiznávám, pro mě je to předěl, psychyský, prostě už dostane Davídek něco jiného, takové další přestřizení pupeční šňůry, ani se moc netěším!
Na umývání budu používat normální vodu jen jeho hubku, aby jsem s ní nemyla po masu a tak…
Kojit budu dál, po pár dnech přidám asi petržel, pak cuketu, brambor…a po pár týdnech i svačinku - ovoce - pyré, mám skleničky z loňska.
Mým macíkům nikdy kupovaný příkrmy moc nejeli nějak divně voní, když se otevřou i mě! Ale na cesty je používáme, nebo si zamrazím dopředu uvařené a pak se to jen ohřeje někde v hospůdce…
Zub žádný, jen se asi chystá náš obřík lézt, zatím spíš jako rak, ale už je ho všude plno, tu pod postelí, tu v hračkách…takže začínáme lovit z pusy malé předměty a že jich máme sakra dost!
Vyčerpávající příspěvek od Nane!