Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Miso, tak to ja se zase nemuzu na noc nacpat, jinak mi je blbe a nespim…ale tu misu ti nezavidim ![]()
Ahoj holky,
tak ten brichospek me taky docela prekvapil - narostl mi totiz az tento tyden!
Pritel pracuje v Praze,takze se pres tyden nevidime a dneska prijel a teda pekne koukal
Ja jsem ho sice pres telefon upozornovala,ale neveril… ![]()
Kdyz jsem mezi lidma a mam uple tricko,tak si to bricho obcas pohladim,nebo na nej dam ruku,aby kazdej jakoze pochopil,ze tam mam mimi a ne
lo ![]()
Zitra mame sraz ZS,tak se docela tesim.
Fotecky jsou naaaadherny,ja sice nemam scaner,ale dig. fotak mame,tak tam snad nekdy neco prihodim.
To pocasi me taky hrozne stve! Cely tyden me neuveritelne boli hlava,kafe mi pomaha jen tak napul. Neznante nejaky babsky recept? Je to kvuli nizkemu tlaku,trpela jsem tim vzdycky,hlavne v tomto pocasi. Ale ted je to 1000× horsi
![]()
Mejte se krasne,Matessa
Taky všechny zdravím při pátku!!
Doufám, že se tak nějak máte všechny dobře. Koukala jsem na galerku - je super!! Zkusím najít taky svojí fotku - ale docela dlouho jsem nebyla focena, tak nevím!!! ![]()
Holky mám jeden dotázek. Nevím jestli jsem v tom sama, nebo máte některá podobnou zkušenost.
Už 3 dny mne šíleně bolí břicho a to ve dne v noci. U doktora jsem nebyla, protože mám pocit, že je to taková ta bodavá bolest - jako když má člověk „zaražený prdy“
nebo jak to jinak napsat, možná také kombinované s bolestí, kterou citíte, když dlouho běžíte - takové to píchání.
Bolí mne to na stranách - obou břicha, pod žebry.
Naštěstí ne dole v podbřišku, ani kolem pupíku.
Už 3 dny skoro nespím a v práci se pořád svíjím na židli. Bolest se pořád tak nějak přesunuje stále různě po těch místech!!
Už nevím, co mám dělat. !!!
Pomozte prosím, nebo se zblázním!!!
Ahoj těhulky
Kuli , nebo blbka nejsi
my se zorientujeme ![]()
Lucci , teda ten tvůj přítel to je číslo - prý pahylek
Soutěže o místo v MHD se neúčastním - u nás není MHD
a všude jezdím autem (a tam se pustím sednou sama
)
MaK , uklidnilo mě, že špekatá nejsem sama
Malování nás čeká taky
, půlku bytu (3 místnosti) už máme, ale ještě nám chybí to hlavní - obývák, kuchyň a jídelna, no o předsíni ani nemluvím…
A vůbec se nám do toho nechce. Navíc nejsme schopni vybrat barvy (jo a pracovnu jsme vymalovali a teď ji budeme přemalovávat, protože jsem nevěděla že jsem těhu
a teď z toho bude dětský pokoj. Je zelená, tak ji musíme nějak osvěžit
)
Liliku , tak já to mám opačně. Když se večer nenajím, tak se v noci vzbudím hlady a nedá se to zaspat. Když to občas dělal manžel, tak jsem nechápala jak může kvůli jídlu vstát a teď pravidelně v půl druhé sedím v kuchyni a žeru
![]()
Matesso , s tím hlazením bříška jako bych se viděla
![]()
Oren , bolesti mám střídavě už tak čtvrtý týden ale ne intenzivě celodenně. Takže ti asi neporadím. Radši bych se zeptala dr. Mě teda bolí dost břicho když spím na břiše - takže už na něm skoro nespím, nebo se vzbudím bolestí
Ale přes den mě spíš občas projede břichem nepříjemná bolest, ale zase to odezní.
Dneska jsem se chystala to říct v práci, ale nějak jsem nevěděla jak na to, tak jsem to odložila na pondělí
Aspoň jsem šéfovi nezkazila víkend ![]()
Dneska jsem byla v práci za pilnou, udělala jsem takřka vše, co jsem potřebovala. No ono už mi ani nic jiného nezbývá
.
Chci vám jen popřát hezký víkend. Užívejte si, odpočívejte a nechte se obskakovat
. My jedeme zítra na Moravu do sklípku, kamarádi slaví 30. Netuším, co tam budu dělat…asi Neználkovi pošlu jednu mini skleničku něčeho exkluzivního…třeba matonky ![]()
Oren - mě taky pobolívá bříško, ale jen občas. Já být tebou tak zavolám dr. Za to nic nedáš a budeš klidnější! Rozhodně lepší jeden „zbytečný“ telefonát než něco zanedbat.
Liliku koukla jsem do galerky a ani jsem se nelekla ![]()
Žanet přestaň se věnovat manželovi a balení kufrů a pojď se taky věnovat nám
![]()
Zuziko - já to chtěla tento týden taky oznámit v práci, ale šéf si vzal jako na potvoru dovolenou. Ale příští týden mu to naservíruju na stříbrném podnose…jen ještě musím vymyslet jak ten stříbrný podnos vlastně bude vypadat (nebo spíš znít) ![]()
Holky jak jste to řekli v práci? Já jsem z toho taková nesvá…nedovedu si představit, že předstoupím před šéfa se slovy „jsem těhotná“, nebo dokonce „tak nás bude doma o jednoho víc…a vás tady o jednoho míň“
Začínám z toho mít trauma ![]()
Mahony
Mahony - neměj stres a ničeho se neboj!!!!
Nic nemůžeš ztratit. Nikdo tě nesmí vyhodit a dokonce máš podle zákoníka práce i právo na to nevykonávat fyzicky ani psychicky náročnou práci v nezdravém prostředi!!
Myslím, že pokud máš rozumného šéfa, tak ocení, že to říkáš tak brzy, aby se na situaci připravil a začal ji pomalu a v klidu řešit!!
hlavně se tím nestresuj
![]()
Jo holky, taky jsem se s vámi chtěla napsat moji zkušenost.
Ve středu jsem se byla objednat do nemocnice u Apolináře na genetické testy:
A) z krve
B) z UTZ
myslím, že hlavně na Downův syndrom.
Objednala jsem se telefonicky a druhý den šla pro papír na krev. No holky, tolik těhotných jsem v životě neviděla!! To byla skoro „hrůůza“ V noci se mi pak zdálo, že jsou kolem mně všichni těhotní - i chlapy a šéf!!
![]()
No ale tady legrace končí. Kromě toho, že je nemocnice moc pěkná - vizuálně jsem se docela zklamala.
Sestra mne tedy objednala na UTZ - jdu ve středu. Málem mne tam nikam nenacpala - nebýt toho, že to musela stihnout do konce 13 týdnu by mne snad vzali až za 14 dnů. No a pak mi vypsala žádanku na odběr krve a poslala mne na Karlovo náměstí.
Konec mne dost vyrazil dech, protože když jsem se loučila dala mi do ruky A4 leták s nějakým textem se slovy „abych věděla na co mám být připravená“
Já Vám ten leták snad naskenuji a uložím do galerky. Od začátku do konce na obou stranách se píší hrozné věci o tom syndromu - o tom, že jako skoro třicátnice mám riziko mít postižené díte 1:630 s dvojačaty dokonce 1:300. No docela husté číslo ne??
Také tam píší, že vám neřeknou zda je nebo není nemocné, ale dají vám šanci 1:XY zda bude nebo nebude postižené až po narození..
Ten leták mi nahnal hrůzu a nechápu jak je možné, že mi ho ta blbá sestra dala. To spíš postraší než že bych si tam přečetla něco rozumného.
No, z Apolináře jsem tedy dost na rozpacích a to jsem mysela, že bych tam rodila.
No a ještě jsem zjistila, že si tam vybírají peníze za fotečky z UTZ. Nevím přesně kolik, ale jedna těhulka přede mnou platila za fotku.
J8 nevím jak je to u vás - ale mě Dr. prostě vyjede z tiskárny to co natočila a nic po mně nechce?? Není to foto - samozřejmě, jde o výtisk z tiskárny, ale to je přeci jedno - stejně to skenuji hned po počítače a musím rozeslat všem kamarádkám, rodině a pod…
Tak doufám, že nemáte podobné nepříjemné zážitky a že jste všechny maximálně v pohodě!!
Krásnýýýý víkend všem.
Renata
Oren , okamžitě ten leták zahoď a přestaň se tím zabývat. Není důvod, proč by se tobě ani kterékoli z nás tady nemělo narodit zdravé mimi. Jsou to paznehti, jestli tam něco takového rozdávají. A ještě k těm bolestem bříška - asi by bylo fakt lepší zavolat k dr., ale já jsem tadyto píchání a bolení pod žebrama měla taky - jakoby se ti tam něco skříplo, je to ono? A měla jsem to, když mi byla víc zima nebo když jsem si v tom hicu plácla za krk studenou žínku, prostě jako když tě ofoukne (nikdy jsem na to netrpěla, ale teď jsem to měla už několikrát, vždycky pár dní).
Jo, za fotku z UTZ u svojí dr. taky platím. 50,–.
Mah , to já jsem takhle jednoho dne přišla do práce o půl hodiny později, páč jsem to ráno nějak nemohla rozchodit, a to už šéfík prudil, jako že co (on totiž prudil, i když jsem přišla později o 10 minut, tj. běžné zpoždění vlaku, a to máme prosím pružnou pracovní dobu, no nic). Tak jsem k němu napochodovala do kanclu a řekla jsem: „Jsem těhotná a už je mi špatně.“ (akorát že německy, páč on je Němec). A bylo. Vzal to docela v pohodě a i poté, co jsem šla na neschopenku, tak párkrát zavolal, jakože si nemám s ničím pracovním dělat starosti (no to bych řekla, že si je nedělám
).
Zuzi , přesně, já se taky na noc musím najíst a pak si ještě k posteli připravím třeba meruňky nebo tak něco malého, co jde dobře do krku a když mě vzbudí hlad (tak 3× za noc), tak v polospánku jednu zblajznu. ![]()
Matesso , se mnou tohle počasí taky pěkně mává. Teď je teda trochu líp, ale když se třeba blíží bouřka, cítím to mnohem víc než dřív. A nepomáhá mi, hele holka, nic.
Akorát je to trošku lepší, když hodně piju.
Mě taky tlačí kalhoty.
Mám taky břichošpek! ![]()
Holčinky, pa a krásný víkend!
Majda
Ahoj Oren ,
tak k tomu Apolináři - stejně rozladěně jsem se cítila když jsme se tam byli s manžou podívat. Je to kolos, přístup zcela neosobní, prostě továrna na mimina. Jakékoli abnormality a výstřednosti nejsou vítány (dle postoje por.asistentky, která nám „přednášela“), nejradši mají rodičky, které nic nevyžadují
Navíc nikdy nevíš kdo tě bude rodit ![]()
Co se týče foteček, tak u svého dr. jsem zatím nic neplatila, ale měla jsem pocit, že mi to tisknou jen že mám ty dvojčata
Netuším jestli se normálně platí.
Mahony , tak s tím jak to říct šéfovi si už lámu hlavu pár dní. Navíc mám šéfy dva
Žanet , kde se touláš?
Přeji všem hezký víkend.
Holky,
promiňte , že Vám tu lezu, ale tak si čtu všechny diskuze a narazila jsem tady, že někoho z Vás bolí břicho po stranách.
My to taky řešili nedávno
a mělo by to být z toho, že se Vám uvolňují vazy dělohy a ty jsou právě na levo a na pravo. Taky mě tam vždycky fest bolelo, až tak , že jsem třeba šla do předklonu.
Ale je to normální, jenom kdyby to bylo hodně nesnesitelné tak šupky dupky k dr.
Jo a ještě mě to vždycky bolelo víc, když jsem delší dobu seděla.
Tak se mějte a přeji pohodové a krásné těhu , pokud možno bez nevolností a dalších lahůdek ![]()
Holky, jdu s omluvenkou
Moc vas zdravim, ale nejak nebyl cas ani docist, natoz tak napsat. Ale koukla jsem na fotky v albu a jsem nadsena, ze tam konecne nejake pribyly, jen tak dal (jen mam ted v tech tvarich trosku zmatek, ale ja to dohonim)
Je super, pripojit si k tomu jmenu i oblicej, to uz je jako bych se bavila s opravdovou zenskou ![]()
Jo jo, manzel mi prijel az ve stredu rano, tak jsem se mu venovala (a jak jsem slibila, uz jsem ho nikam nepustila, vsude jezdime spolu) a taky bylo trosku vic prace. Nejpozdeji dnes vecer vas urcite doctu, apdejtuju seznamek
a pisnu. Mejte se krasne holcicky, pekny zbytek nedele (u nas je teprve pul sedme rano, nejak jsem nemohla dospat)
Zatim papa!
Ahojky holky, všechny moc zdravím
Pár dní máme doma net, takže jsem pročítala různé diskuse až jsem zabloudila k Vám ![]()
Termín mám 7.2.2007, jsem poprvé těhu a už se moc těším.
Doufám, že tato zpráva odejde, kam má a bude tam i podpis, dost dlouho jsem se snažila..
Pěkné pondělí
Vittie
Beeezváá,nová maminka
.
Tak ať se ti tu líbí Vittie a přeju pohodové těhu ![]()
Monča
Ahoj holky,
doufam,ze jste vsechny mely pohodovy vikend,nikdo vas nehonil a nenervoval!
Oren, s tou bolesti bricha zkusenosti nemam,ptala jsem se i kamaradek a zadna to nemela. To je mi lito,ze musis tak trpet,to se clovek ani poradne neuvolni a neodpocine si,ze? ![]()
Ja jsem s temi prisernymi bolestmi byla v patek v noci na pohotovosti. Asi pul hodiny premysleli,co mi muzou dat za leky a nakonec mi dali acylpirin! Jeste jsem si ho nevzala,dneska uz me to tolik neboli a nechci se zbytecne ladovat praskama.
Jinak vitam novou maminku, aspon tu nejsem sama takovej novacek! Snad se v nas brzy zorientujes,i kdyz ja mam v holkach zmatek porad! ![]()