Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všem,
tak to je venku ale hnusné počasí, že? Nevím jak u vás, ale tady od včerejšího odpoledne jen prší a prší. Ale dobrá zpráva je, že se Haničce v tom počasí pěkně spinká a tak vydržela až do 8 hodin a to už se dlouho nestalo! ![]()
A tím zvedáním Haničky - snažím se to omezovat, ale někdy není zbytí! Váží naštěstí jen 11 kg a když je doma Ríša, tak se s ní nezvedám, ale přes den třeba položit na přebalovací pult, zvednout do jídelní židličky apod. mě prostě nemine!
K těm testům - já jsem byla minulý týden na kontrole, sestřička mi odebrala krev a doktor mi dělal podrobný UTZ a výsledky zapsal do těhotenské průkazky, tak myslím, že to bude asi ono! Aspoň s Haničkou to bylo úplně stejně, ale to zase není tak dávno… ![]()
Tak si užijte propršený víkend, my pojedeme plavat na bazén a pak se někde stavíme na dobrý oběd, konečně mám zase chuť na jídlo.
A prší stejně jen proto, že jsem si ve čtvrtek poumývala okna! ![]()
Ahoj
Hanka
Ahoj holky,
počítač doma opraven, net funguje!
Chyba kupodivu nebyla na naší straně, ale zpackal to poskytovatel připojení
.
Venku je všelijak, takže za chvíli vyrážíme s manželem do nákupního centra (manžela přemlouvám nepřetržitě už od pátku
) a chci konečně koupit něco maličkého pro Neználka. Ještě nemám vůbec nic, takže si tuhle premiéru hodlám užít.
V pátek jsem poprvé navštívila prodejnu s těhotenským oblečením a odešla se zvýšeným krevním tlakem. Ty ceny…to je normální zlodějina. Obyčejné tričko a ceny začínali na 850,–Kč! Hnus velebnosti ![]()
Krásnou neděli všem
Mahony
P.S. Manžel tvrdošíjně ignoruje Neználka a říká mláděti Bobe (na střídačku s Bobinou)
. Pro mě to ale je a zůstane Neználek. Boba nebrat! ![]()
UF, uf… vsechno jsem docetla, ale mam z toho gulas
Jeste ze nas tu neni 60, jako v Breznu ![]()
Konecne vas zdravim z Moravy
Dorazili jsme ve stredu a ted uz si uzivam toho super pocasi (po horke Floride to uprsene a chladne pocasi proste miluju!), krajinu a hlavne jidlo
V patek jsme byly s mamkou v Praze na amba:,–(e vyridit vizum, aby za mnou mohla mamka prijet a dala jsem si svickovou s peti knedlikama!
Dannymu jsem pak rekla, ze jsem mela knedliky 3 a bejby 2
A vecer jeste smazeny syr, ten uz jsem nemela straaasne davno. Mnam!
Normalne teda jim zdraveji, ale tady to nejde odolat. Takze vitaminy beru. Nemyslim si, ze bych ze stravy dostala vsechno, co telo potrebuje. Beru Mamavit a k tomu jeste vapnik. Myslim, ze velikost miminka je spis dana geneticky. Mamka me uz stihla varovat, pry necekej, ze budes mit nejakeho dvoukiloveho prcka. Ja jsem byla velka a vsechny tri me deti byly velke, takze je pravdepodobnost, ze i ty budes mit velke dite. (Ja jsem mela 4,60kg, 53cm!) Tak se mam na co tesit. Ale vitaminy budu brat stejne.
Holky, co jste byly na prohlidce, je to fajn, ze je vsechno v poradku a vsechny vysledky jsou dobre. Jsem moc rada.
Ruzo , rada bych ti poradila neco na paleni zahy, ale sama bych nekdy potrebovala poradit. Obcas me to taky trapi, nastesti jen trochu a vzdycky to brzo prejde.
Hanno , ja myslim, ze na dovolenou klidne letet muzes. Nemas zadne problemy, tak co? Jen ten tvuj doktor ma asi problem. Miminko je v brisku chranene i pred zmenami tlaku, takze bych se toho nebala. Spis bych se bala te zvysene bezpecnosti na letistich, to je zas neco. Ja z toho mam hruzu uz ted. A to, ze si nemuzem vzit s sebou notebooky s sebou do letadla, tak to je rana pod pas. Nebo pro deti nemuzes vzit zadne piti nebo jidlo… tak to si vubec nedovedu predstavit. Vubec se na tu zpatecni cestu netesim… ![]()
Zlato , jsem rada, ze se tu taky ukazes.
Pohyby ti zavidim, ja se ted vic pozoruju, soustreduju se na kazdou malou bublinku, ale nic. Proste vubec nic.
Ale dockam se, uz se tesim.
Zuziko , tim vysetrenim se tak netrap. V Americe se ty tripple testy a geneticky screening vubec nedelaji automaticky jako tady. Jsi mlada, takze mas moc malou pravdepodobnost, ze by miminka nebyla v poradku. Tak si to ani nepripoustej. Bud v klidu
A uzij si dovolenou. Kam se chystate?
Vittie , holka, pis trochu
Zatim mas dva prispevky, to je malicko
Diky za info, doplnila jsem je do seznamku.
Vsechny ostatni moc zdravim. Kuli , sup s fotkou vlasku do galerky (teda jestli vydrzely manzelovu kritiku)
Krasny zbytek nedele ![]()
Metříky mám od kamarádky už pro všechny, tak uvidíme, zda je umím aspoň vložit. Jinak počasí na nic, spát se chce celé medvědí rodině. Zavařuji už švestky a křečkuji zeleninu na zimu. Naštěstí dochází prázdné sklenice…děkuji nepřijímám prázdné!
My jsem s manželem koupili první modré ponožečky, asi věříme , že to bude kluk, říct si nenecháme nic. To bude překvápko, růžovou máme po Anně, tu neřeším a modrou budu nakupovat nyní, po Vítkovi už skoro nic není v pořádku, nebo rozdané, zaprané…Uf snad se metříky ujmou! Nane 2
Tak mi jsme byly v sobotu na nákupech… chtěla jsem kouknout na nějaké těhu oblečení nebo alespoň delší a volnější trika, ale vůůůůbec nic, nebo aspoň nic co bych byla ochotna na sebe navlíknout a jít mezi lidi
Zato manžel byl spokojen - koupil si rifle i nějaké triko a když jsme jeli domů tak mi povídá - to je super, k tvému svátku jsem dostal gatě a triko
, tak kdy budeš mít ty narozeniny
![]()
No ale už nás to táhlo do „miminkovských“ obchodů, ale zatím se držíme
Jen jsme zatím okukovali a víceméně se nestačili divit, co všechno se dá koupit
![]()
Zanet , my vyrážíme v pátek na dovolenou do Beskyd. Už se nemůžu dočkat
na samotě uprostřed lesa, grilování, houbaření… ááááááách… ještě přežít ty čtyři dny v práci ![]()
S těmi knedlíky to znám
řešili jsme takhle včera čokoládové rolky
ze čtyř byla manželova jedna a moje tři
Když spravedlivě, tak spravedlivě ![]()
Mahony , Bobe je ještě docela fajn
Manžel vždycky houkne na břicho „ahoj děcka“ a z toho mě fakt berou mory ![]()
Nane2 , metříky máš moc pěkné ![]()
TAk k volání do břicha, nejvíc mě dojímá Vítek sem tam pohladí brášky a něco k němu prohodí. Anny se snaží svým neustálým sezením na miminku, když si lehnu tak se na mě sápe,a já ji posunuji níž, ale ona ví kde je ten nový člen, co ji zastíní…a manžel dnes poprvé zkoužes zda ucítí pohyby, pak mě pozvla na pořádný řízek, měli jsem dopoledne pracovní a odpoledne bez dětí, najedla jsem se k prasknutí, naštěstí už nosím nové těhu kalhoty a tričko co je velikosti L. Zima bude zlý. budu muset oprášit starou velkou bundu, co jsem pod ní nosila ANny jako mímo. Jinak k nakupování: dívala jsem se na akční body s dl. rukávem, myslím , že to bylo Tesco, za 89,– Kč tři kusy, ale tak tenké a dost široké u krku, že bych je nedoporučovala. Raději nakupuji po bazárkách, máme pravidelně dvakrát do roka u nás v MC a tam jsou skvělé kousky i ceny. Nové věci jen výjměčně a musí stát za to! Myslím, že je jedno v čem jsou miminka, hlavně že jim je teplo nic je neškrtí a hlavně doporučiji jen 100%bavlnu. Dost rad, pádím psát projekt pro naši dětskou nemocnici, kde se snažíme pro:,–(it větší roli rodiče v uzdravování dítěte. O tom někdy až po porodu. Jinak až bude založený listopad 2007, tak my už budeme mámy! Zdravím všechny, boby, bobky, bobečky, my zatím nemáme pracovní jméno, u vítka to byl Kulihrášek, u Anny Anička a nyní ještě nic! Těpic! Manžel mě vyhání jedu vstříc geniálním nápadům, matka na MD se nějak bavit musí! Nane2
Ahoj všem,
manžel vyrazil na squash,dítko je uložené,tak musím ašpoň na chvíli nakouknout,než se pustím do úklidu…
Zuzi,my zatím mimiobchody taky jen sem tam okukujem
.Nějaké oblečky mám naštěstí po Týnce,ale tím,že ona se narodila v září a tohle mimi bude v únoru,tak přijdu o např. o zimní kombinézu do autosedačky,kterou jsme kupovali už větší,a jiné „sezónní“ věci.No,neva,prostě co půjde,to mimi podědí a co bude veliké,budem muset dokoupit..
Nane,pěkné metříky
.Mě naštěstí kompotama zásobuje mamka a babička,s mým momentálním pracovním elánem bych toho moc nezavařila ![]()
Zanet,jen si pěkně užívej knedlíků a smažáku.Dovolená je dovolená,néé
?
Mah,tak co jste Neználkovi pořídili do šatníku?O cenách ani nemluv-bléé ![]()
No,jdu na ten úklid.Manža slíbil dovézt pizzu,tak na svou rozežranou ženušku nezapomene ![]()
Všechny moc zdravím a přeju hezký nedělní večer.
Monča
Ahoj všem,
Žanet já jsem slyšela, že pro děti se může vzít do letadla jídlo a pití, jenom se toho musí jeden z rodičů před celníkama napít. Ale taky jsem říkala, že jsem ráda, že už máme dovolenou za sebou. Nedovedu si představit, že bych ty tři hodiny co jsme na letišti už odbavení čekali na letadlo měla vydržet bez pití. Měli jsme odlétat v šest ránoa to byly všechny restaurace ještě zavřené.
Jinak jsme byli taky v sobotu na nákupech. Byli jsme v Brně v Ikea a koupili jsme miminkovi komodu na věci a na ní budu mít přebalovací podložku. Ještě jsem koupili matraci do postýlky a dívala jsem se i na ty přebalovací podložky a na zavinovačky, ale pro mě ty barvy byly hrůza a děs. Většina byla růžová nebo světle modrá a to nechci když nevím co to bude. No ještě je čas, tak budu obcházet obchody i u nás. A na těhotenské oblečení jsem se taky dívala. V C&A měli zbytky asi od jara, takže nějaké tříčtvtáky a asi dvoje dlouhé rifle, jedny prťavé a jedny velikánské. A ty ceny
. No prostě jsem taky nic nekoupila.
Přeju všem hezký den.
Kačka
Ahoj tehulky, tak se zase hlasim mezi vas, byla jsem na chalupe, vedra sem tam moc nechytla kvuli kterym jsem odjela ale byla to zmena, jen mi tam chybel poklad, kterymu zakazali v praci dovolenou, ze maji fofr a jezdil jen na vikendy. Bobiste se drzi, akorat me picha kolem pupiku a nekdy boli bricho a tak me to nekdy vydesi. Prasky beru furt a uz se tesim az mi je vy:,–(i, protoze polknout je vecer je nadlidsky vykon. Vcera jsme mi kopupili prvni tehu kalhoty, dvoje, uz mam docela brisko a poklad me prezdiva obelix ![]()
Pohyby zatim nevcitim, nebo je nepoznam, jak to hokky pocitujete?
No uvidime co nam rekne pan doktor, tak zase budu s vami na prijmu, uz tolik nelezim a taky delam nejaky lehci domaci prace,mejte se krasne a vitam mezi naminova briska ![]()
Ahoj holky,
hlasim se jako novy clovek. Telo si konecne zvyklo na miminko a je mi uplne normalne. Dokonce uz jim jako clovek a ne jak hovado
Nevolnosti jsem uz sice nemela,ale bylo mi porad divne.
Akorat si ted nepripadam tak tehotna. No i kdyz,kdyz se podivam na bricho,tak je to jasny! Taky si budu muset poridit nove kalhoty…
Na oblecky pro mimi jsem koukala na www.brumla.cz a nakonec jsem opet neodolala a par kusu jsem si koupila. Meli tam krasne zimni kombinezky,ale ty mi nekdo vyfoukl. Kazdy tyden tam maji kolem 1500 novych kusu.
Stika: me taky obcas boli bricho a picha kolem pupku. Vetsinou mi ale pomuze horky caj (s medem a citronem,mnam).
Zitra jdu konecne na kontrolu a budu mit fotecku,hura:o) Pritel ma ve stredu narozky,tak mu ji pridam k darku. K darku,kterej jeste nemam koupenej,dokonce ani jeste vubec netusim,co mu koupim. Asi postylku a prebalovaci pult a autosedacku a … Ne,delam si prcu.
Tak se mejte,pozdavujte miminka ![]()
Ahoj holky.
Tak jsme uspesne zvladli oznamovani u tchynat a u babicky. Vzali to celkem normalne, zadny nadseny vykriky, jen konstatovani „to je dobre“. Trochu me to mrzelo, ale co nadelam, uz jsou takoví. Alespon ze jsou rádi.
Doma se mamca zblaznila, uz mame postylku i s moskytierou, korbu na kocar (zbytek jeste kamaradka pouziva-dostaneme pozdeji), hromadu oblecku, monitor dechu, ohrivacku na flasky, kosik na koleckach (do 3.mes) a to je snad vse.
Vsechno jsme dostali od znamych, coz je naprosto super, ale stejne jim asi neco dame. ![]()
Doufam, ze se mate vsechny dobre a nikoho nic neboli. Jak je na tom vubec Misa, vite neco? (byla to Misa kdo sel na redukci?? - nejak se mi motají jmena
)
Jo… sem desne rozezrana
vcera sem bastila jak zjednana. Nejhorsi je, ze mam furt hlad. ![]()
No… jdu neco delat, papa.
Holky nevite kdyz jdu na ultrazvuk ted ve dvanactem tydnu mam byt napita nebo ne? Jde o to ze ja rano hodne piju a tak nevim jestli si pred tim mam dojit na zachod nebo to vydrzet ![]()
Ruza: No ja teda nevim,ale me se pokazde doktor pta,jesli jsem byla na zachode a vzdycky me jeste jednou radeji posle.
Ruzo … taky myslim, ze mas byt spis prazdna… Ja chodim na zachod hned jak vlezu do cekarny…
No po me minule chteli abych se hodne napila a na zachod si dosla az po ultrazvuku prave. Tak uvidim rano, asi si na zachod dojdu a prinejhorsim se znova nalohnim a pockam chvili nekde ve meste.