Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
3.5.14 22:56

@lenaf. cuketa samotná je málo výživná, proto se doporučuje jí s něčím smíchat. Já zrovna dneska dala poprvé cuketu+brambor a vůbec to malé nechutnalo. Nechutná ji ani brokolice. Taky dávám zeleninu už 14 dní a zatím nic moc. Vyzkoušeli jsme už dýni, mrkev a brambor. Doufám, že se to bude zlepšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 23:26

Cuketu je dobré dát s něčím výraznějším a chutnějším, např. s batáty, mrkví, kedlubnou,… Moc dobrá je kombinace třeba cuketa, brambora, kedlubna nebo cuketa, brambora, kukuřice,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
4.5.14 09:27

A to davate jen mlicko jako prášek? Nebo ho mám udělat jako s vodou? A pak ho tam primychat? Děkuji me brokolici taky nechce mrkev celkem jo ale mrkev a brambor taky nic moc!! Tak už nevím co dabat! Koupila sem dyni ve sklenicce v DM drogerii a to ji pak taky zkusim dat! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
4.5.14 09:53

@lenaf. mlíko se varem ničí, takže bych ho dala až nakonec, taky jsem kupovala dýni v Dm, samotná nic moc a s bramborem mi to vyzvracel a co třeba mrkev, petržel, brambor? nebo celer? malej taky se netvářil na mrkev s bramborem když jsem mu přidala petržel, tak to vzal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.5.14 10:55

@lenaf. Můžeš dát petržel/pastiňák, špenát, tu dýni, batát (sladký brambor),když dáváš květák nebo brokolice, tak můžeš vyzkoušet i kedlubnu. Zeleniny na ozkoušení je dost, plus to můžeš různě kombinovat. A chce to opakovaně zkoušet a nabízet. Že nejí bramboru teď neznamená, že ji nebude jíst za tři dny nebo za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
5.5.14 20:37

Holky prosím zas o radu. Začala jsem malému dávat kaši před koupáním ze 100-120ml a po koupání jsem má zkoušela dát ještě mlíčko tak to vypil jen 30ml. Dřív pil na noc 210ml. Není to málo? Kolik Vám vypije mlíčka po kaši na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.14 20:41

@eluv Proč by to mělo být málo? I kdyby to bylo tabulkově málo, tak toho do něj stejně asi víc nenerveš, ne? :nevim:
Jinak ta kaše bude logicky při stejném oběmu energetičtější než mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
5.5.14 20:46

@Svistice no nedostanu! On jak zamkne pusinku tak mám smůlu at dělám co dělám :mrgreen: a nevíš prosím tě v jakém poměru? myslím např 100ml kaše je jako 150 UM? Někde jsem to tu na emiminu kdysi našla, ale už to nemůžu najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.14 20:54

@eluv Já myslím, že je to úplně fuk. K čemu ti takový tabulka bude? Aby jsi se úžírala tím, že nejí tabulkově? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
5.5.14 21:29

@Svistice hm to je fakt! máš pravdu at si ji kolik chce, on nikdy nebyl tabulkový :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.14 23:10

Tak jsem k té cuketě přimíchala dýní a pěkně to spapala :dance: Dýně nebo dýně+brambor jí moc chutná. Poprvé jsem koupila dýni od Hippu, ale přijde mi to moc předražený, tak jsem pak sehnala dýni v Rossmannu nebo DM.

Holky, malé zatím nechutná brokolice, ani s bramborem, s čím bych to mohla namíchat? Předpokládám, že s květákem to bude to samé. No musím asi vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.5.14 23:25

@nicoolka83
Zkus s batátama nebo s mrkví, to je sladké ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
6.5.14 07:39

@eluv Ahoj,mě to přijde zbytečné ji narvat kaší a pak ještě mlíko, udělej jí kaši podle toho co je na krabici, já dělám ze 150ml, pokud se bojíš že bude mít žížen, udělej jí k odpolední svačince a večer přesd spaním dej mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
6.5.14 07:41

@nicoolka83 malýmu taky nechutná brokolice, takže mu jí dávám jen trochu, třeba dvě ružičky do polívky, kde je mrkev, petržel, celer nebo když mu dělám rýži s mrkví a s masem, přimíchám ji trochu tam kde už vím, že mu to chutná, aspon něco aby tam měl zelenýho, ted zkoušíme špenát, tak jsem zvědavá, jestli mu aspon ten zachutná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
6.5.14 11:22

@střepina no když my máme s mlíčkem problém, uplně ho odmítá, nacpu to do něho, když je hodně unavený, jinak ho míchám do příkrmu, proto dávám kaši před koupáním a jak je hodně unavený tak potom mlíko a v noci v polospánku. On by chtěl nejraději všecko lžičkou, ráno mu musím dávat řídkou kaši na lžičce aby měl nějaké mlíko. A samotné mlíko lžičkou mu dávat nebudu to bych krmila celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí