Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
539
3.6.14 06:18

@Svistice
Aha tak tak to jsem nevedela :? Ze se nema varit a tak co jí mohudat odpol místo svaci? Rano ma mlícko svaca presnídavka obed polivka pak nevím asi zustanu na mlíku a vecer kase! A ja jí potrebuju naucit na lzicku vubec me zní nechce hamat. Neco sní ale není toho mnoho! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.6.14 06:30

@lenaf. Tak jí udělej ten pudink, ale mlíko nevař, jen svař vodu s pudinkovým práškem a podávej ho po uvaření ještě vlažný. Já to dělám takhle z UM pořád. Nikdy si ho nedělám do foroty. Kaši jí taky můžeš dávat na lžičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
3.6.14 08:26

Jo tak to by bylo asi na dlouho a servem ale mohla bych to zkusit. tak půjde dylejc spinkat :) a ten puding zkusim taky ale necháme to este na dyl jako jogurt. Zkusila jsem chocensky ale Ťanvvůbec nechce strašně se sklebi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
3.6.14 11:15

Holky kolik gramů dáváte do 200g příkrmu? 30g masa na 170g zeleniny je ok? Jo a když se bavíte o pudinku který kupujete? jakou značku? Mě zas nechce nic z lahve miluje svoji lžičku tak všecko ze lžičky i džus..naštěstí čaj si ještě z lahve dá, ale s mlíkem bojujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
3.6.14 11:22

@eluv já dávám polévkovou lžíci masa do cca 200 gram. příkrmů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
3.6.14 11:34

@tiptop :palec: tak hned to zkusím..ale to tak asi bude těch 30g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
3.6.14 11:57

@eluv já myslím že jo-někde jsem to takhle vyčetla - každopádně to nehrotím - kolikrát sežerou i 240gr a mají v tom taky jednu lžíci - holt není každý den posvícení že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 12:01

@eluv já teď koupila Bio vanilkový puding od Amylonu, složení: pšeničný škrob, kukuřičný škrob, mletá vanilka, vanilkový extrakt (vše bio :pankac:) - dá se udělat i domácí puding :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.14 19:00

Holky taky se zeptám.. jak děláte ŠPENÁT? Mám ze zahrádky, tak se snad nemusím bát dusičnanů - nebo jo? pro dospěláky ho spařím, nakrájím a uvařím..jak z něj ale udělat kaši pro mrně? Pujde namixovat? A můžu mu tam přidat třeba trochu UM pro zjemění, nebo raději samotné? A ještě se zeptám na OKURKU? Jak děláte tu a jakou vůbec koupit? To jako povařit klasickou salátovou a namixovat? Možná blbý dotaz, ale okurka mě docela překvapila.. a můžu dát i rajče? Malý má 5 měsíců :) díky předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.6.14 23:23

Zdravim maminky, mam taky dotaz, budu zavadet příkrmy sice už u druhého mimča ale stejne v tom zase tapu,.nechala jsembsi dovest sklenicky z nemecka od kamaráda a privezl mi mimo jine i samotne sklenicky kde je jen petrzel, to mam dat mimcu jen tu petrzel? To si nejsem jista jestli mi bude bastit. a pak mi jeste privezl sklenicky kde je jen kruti maso, mate s tim nekdo zkušenosti? neni mi jasne jedtli to mam davat samotne a nebo to pridavat k nejakemu druhu zeleniny a popripade kolik toho mam dat a pridat.misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.14 08:37

@hančí juice Okurku (salátovou) jsem mu dala, až když už uměl trochu žužlat (takže tak v 9 měsících). Samozřejmě syrovou. Špenát jsem vařila na páře, pak rozmixovala s trochou odstříkaného MM a třeba s bramborou.
Rajče bych 5 měsíčnímu rozhodně nedala. Můj kluk ho ještě neměl, plánuju, že dostane až teď v sezóně. Myslím, že mu nic neuteče. I když do skleniček je strkají už asi od 6 měsíců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
5.6.14 09:40

@misulen ja když jsem měla např. samostatnou dýni tak jsem to přidávala např. s bramborou + kousek masa. Samostatnou petržel bych asi nedala to by mi určitě nejedl :? rozděl to na 3× a přidej to k jiné zelenině.
@Svistice ve skleničkách rajče je..taky jsem se divala už od 4 měsíce :nevim: ptala jsem se na to mudr. a říkala, že prý uvařené bez slupky a bez jader se může dávat. My jsme teda ještě nedávali, ale mám v plánu příští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
5.6.14 09:44

Holkyyy zítra nás čeká náš první příkrm :) Bude mrkev, zatím jsem jí dávala jen 100%mrkvovou šťávu. Ale z flašky to nechtěla jen ze lžičky a ze lžičky toho ´´vypila´´ cca 200ml :D bylo to náročné po lžičkách :D Tak uvidím jak bude reagovat na ten příkrm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.14 09:48

@misulen Ta petržel ve skledničce bude asi pastiňák. Ten je k sehnání jednodruhově i tady. Klukovi to chutnalo. Dokud neozkoušíš, nebudeš vědět. Samotné maso bych nedávala, protože doporučená dávka masa je na začátku asi 15g/den.

@eluv U nás je 50% šance, že se mu někdy rozjede atopák, tak proč to pokoušet v útlém věku, když na výběr je tolik jiných možností zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.6.14 09:53

@misulen to bude pastinak, ne petrzel, je to dobre, sladke, klidne dej samotne, ale ja jsem to spis pridavala k necemu dalsimu. Na maso je asi jeste cas, nech si to v zasobe a apk pridavej postupne do zeleniny, asi bych cast po otevreni zamrazila, aby nebyla sklenicka dlouho otevrena, ze zacatku toho masa potrebujes malo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko