Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eluv to ne, to je nesmysl mu dávat mlíko lžičkou, to je blbý že ho nechce, ještě ho potřebuje, taky mě napadá dávat dvakrát denně kaši
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina právě tu dávám ráno řídší a jen z 90ml a večer hustou. Nenadělám nic, my s mlíkem bojujem od 2 měsíce, žádné alrgie nemá, zkoušela jsem ruzné flašky a bez efektu. aspoň mu davam do všech přikrmu 2-3 odměrky a ve spánku at má denně aspoň pul litru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv a kolik mu je? a co třeba zkusit do mlíka roztrouhat na prášek aby to prošlo dirkou piškot? dostane to chut nebo od 6 měsíce se prodávají sušenky nebo ty rozdrobit, trochu se mu to osladí, ochutí, třeba mu to bude chutnat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina mu je 5 měsíců. To jsem nezkoušela, ale radí mi to i moje mamka, ja jsem to prý taky jedla už ve 3! ale to byla jiná doba…
Asi to zkusím, trošinku přidat nějak to mlíko do něho dostat musím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv já jsem mu dala piškot do přesnídávky když mu byly 4.5 měsíce, ted se má lepek zavádět mezi 4 a 6 měsícem a když mu přidáš piškot do mlíka, bude ti i pěkně přibírat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer maminky mám problém se synem je mu 5 měsíců váží 8,5kg takže je to cvalda, ale máme problém s příkrmy už měsíc to zkoušíme, ale je to neskutečnej boj pořád to plive prská vzteká se, nebo naopak,,vypráví" někdy sní půl skleničky někdy ani lžičku už jsem uplně zoufalá Nevíte nějakej trik jak ho naučit jíst? mám pocit že si neví rady jazykem pořád to vytlačuje ven takže musíme krmit v leže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zástavanda a zkoušela jsi do příkrmu dát trochu mléka? hodně maminkám to pomohlo, u nás zabralo maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potrebovala bych jiny nazor, mam 6.mesicni dceru, dneska sme byli u doktorky a mame zacit s prikrmy, mam varit mrkev, brambor a ryzi, rozmyxovat a podavat lzickou, i cajik nebo vodu, prej se rychle nauci na hrnecek, vsude ctu ze se zacina jenom s mrkvi a v cem davate detem caj?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snezenka21
Ahoj, ano, je dobré začít s jednosložkovými příkrmy, aby si dítě pomalu zvykalo na jednotlivé chutě a hlavně aby se případně rozpoznala včas alergie na některou z potravin.
Takže je dobré začít se samotnou mrkví, nebo samotnou brokolicí, pastiňákem, dýní,… Zeleninu je dobré malinko naředit převařenou vodou a rozmixovat na jemnou kašičku. Po cca třech-čtyřech týdnech můžeš zeleninu kombinovat (brambora, mrkev nebo mrkev, cuketa nebo brambora, hrášek,… co tě napadne).
K pití jsem já podávala (a podávám do teď, synovi je 9 měsíců) převařenou kojeneckou vodu. Čaj dám občas pro zpestření. Pít jsem ho rovnou učila z dětských hrnečků s pítkem. Vyzkoušela jsem dva a zůstala u toho, co mu vyhovoval… Ale znám maminky, co dávají čaj nebo vodu z klasické lahvičky… to já nechtěla, aby odlišil, co je na žízeň a že lahvička je na mlíčko (Nutrilon) na hlad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, mě říkala doktorka, že mám do příkrmů dávat i olej(olivový), je to nutné?..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvulinkaB18 Dávala jsem ho taky a nakonec zjistila že na něj má malej alergii
Takže to zkuste ale hlídejte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, oleje ale jen malilinko… Nebo já mám vyzkoušený z DM drogerie olej zn. ALNATURA (je to dětský bio příkrmový olej, kombinace slunečnicového a řepkového). Doporučuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snezenka21 Ahoj,s bramborem začni dřív než po měsíci, jen nechávej dva, tři dny odstup od nové potraviny, po měsíci jsem začala s masem, já dávám pít naředěnou štávu, čaj nechtěl, zatím ještě nesedí, takže učící hrneček ještě nemá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Na pití z učícího hrnku snad dítě nepotřebuje sedět, ne? Je to úplně stejné, jako ho napájet z lahve, jen místo savičky to má tvrdé pítko a občas i pacičky na lepší držení.
@EvulinkaB18 Olej (kapka) se dává jako prevence proti zácpě (některé děti zelenina staví). Zároveň je to kvůli využítí vitamínů rozpustných v tucích (A, E, D, K)
@snezenka21 Začni jednodruhově zeleninou, jeden druh podávek tak ty 3 dny. Nebud eto na trávení takový nápor. Pokud by něco nesedlo, budeš alespoň vědět, co to bylo. Až protočíš všechny druhy možné zeleniny (ono Ti to vydrží skoro na měsíc), můžeš začít kombinovat. Pít můžeš dávat z učícího hrnečku, panákové skleničky (ta je asi lepší, než normální hrnek, protože je menší). Jen se připrav, že bude dítě ze začátku jako vodník. Já třeba dávám hrnek je občas na trénink, když je čas obalit ho plínou a pak případně převléknout. Jinak malý chce pít sám, kolikrát si s tím hraje, tak je jistější ten netekoucí učící hrnek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit