Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eluv k obědu když mu chutná, tak sní okolo 200g zeleniny, bud má k tomu brambor nebo rýži, dvakrát týdně maso, pak dávám napít štávu, okolo 16 hodiny bud kaši nebo přesnídávku nebo banán, zkus mu dát ovoce a uvidíš jestli toho sní tolik aby jsi mu nahradila jednu porci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina vyzkousim a uvidim jak mu to pojede. Zeleninu ma uz skoro 4 tydny. Maso mam davat az po ovoci a to tak 3 tydne aspon tak mi to rikala mudr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv jo? to nevim, já maso dávala až po měsíci, takže v pátém a je pravda, že ovoce už měl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina no ona kazda doktorka je asi jina, my budeme mit 5 mesicu mam zavest ovoce a pak maso, tak pojedu podle ni. dneska odpoledne mu dam jabko tak uvidim jak mu bude chutnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv mě doktor neřekl skoro nic, jen že mužu kupovat skleničky, ale že je to dražší nebo vařit a že mám začít mrkví s bramborem a že ho nemám nutit, jinak jsem si vše zjistila sama, malýmu chutná jablková, hrušková přesnídávka, banán, ale třeba merunkovou, broskvovou přesnídávku nemusí, boruvky, mango jsem radši ještě nezkoušela, jahody taky ne kvuli alergii, nevím odkdy se muže jahoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina jahodu mi rikala az v 6 mesici ted mam mit jak pises, jabko, hruska, broskev, merunka, svestka, banan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv jo? malýmu je 7 měsícu, tak bych mohla zkusit koupit jahodovou přesnídávku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo ne,střídám to s polívkou, místo masa jsem dávala žloutek, má se dávat jednou týdně od 6 měsíce, ale přestal mi to jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo My jsme v začátcích (ale samozřejmě po mrkvi atd.) maso dávali skoro každý den, nebo ob den, spolu se zeleninou, jemu totiž samotná zelenina nestačila, byl od mala hroznej žrout..vajíčko jsme mu také dávali asi od cca půl roka…ale nikdy ho stejně nesnědl celé
…, ale třeba ryby jsem mu dávala raději v kupovaných příkrmech - byla jsem si jistější, že tam nenechám kost a že mu to bude chutnat (ryby moc neumím). ![]()
- Citovat
- Upravit
Prosim mám dotaz koupila sem cukety mám ji uvařit samotnou nebo s bramborem či mrkvi?? Zatím SME Bastily mrkev, brokolici a brambor moc nechce! Tak nnevím už dávám asi 14dni zelcu a zatím nic moc!
mužů ji zkusit dat kolem 4-5h. místo mlicka presnidavku? K večeři než jde spinkat dostává kasi
diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenaf. píše:
Prosim mám dotaz koupila sem cukety mám ji uvařit samotnou nebo s bramborem či mrkvi?? Zatím SME Bastily mrkev, brokolici a brambor moc nechce! Tak nnevím už dávám asi 14dni zelcu a zatím nic moc!mužů ji zkusit dat kolem 4-5h. místo mlicka presnidavku? K večeři než jde spinkat dostává kasi
diky
Cuketa samotná není chuťově moc dobrá. Doporučuji ji namíchat již s něčím ozkušeným.
S ovcem bych počkala, zvlášť, pokud má již k večeři v podstatě další příkrm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tak kdybych ji udělala s bran. kaši? Sem někde četla uvařit brambory s cuketou pak to rozmixovat a přidat mliko!? Jo kašiuuž dávám asi 3tydny a hrozné ji chutná
tak to je škoda stěna presnidavkama mám tady asi 4
ale ještě teda sní pockam!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenaf. ja přidávám mlíko skoro do každého příkrmu tak 1-2 odměrky, protože UM moc nechce s tím bojujem, tak to šídím takto. Jinak cuketa s bramborem a um u nás chutná. Přidávám ještě malinko másla nebo oliv olej, ale radši má máslo. Jak dlouho vám trvá než sní prcek příkrm?
Nevíte jak je to s ovesnýma vločkama? Dr mi radila at dělám um do vyvaru z vloček (malý stojí na váze) tak prý aby přibral, byl ted 14dnů nemocný tak moc nejedl
A taky jak se ten vyvar dělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit