Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@střepina Ta malá sklenička je 125ml…tak kolik mu toho mám dát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo jak je starej? pokud jsou mu 4 měsíce, tak by mu to mohlo stačit, záleží taky jak je velkej jedlík a kolik váží, pokud už je mu 6 měsícu, tak už by měl jíst okolo 200g zeleniny, nebo mu dávat s bramborem je to sytější, já vařím a dávám co sní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Na konci dubna mu bude 6 měsíců…a dnes měl poprvé mrkev s bramborem a na hned to zase snědl celé…při kojení velký jedlík právě není, tak nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo takže pět měsícu, tak mu zatim dávej celou skleničku a až to bude za dvě hodiny plakat hlady, tak mu začni dávat velkou skleničku, musíš vyzkoušet jestli mu to stačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda mam dotaz, dávám malej 4m. Už druhy den mrkev včera zbastila asi jen 3lzicky dneska asi půlku te male skleničky od hami!! Ale zda se me to malo nemám ji potom este dat třeba noci malo klika na dojezeni??? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A este když bych si uvarila naveccir mrkev a rozcvachtala múzu ji dat do zítra do lednice a pak ohřát!???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych jí dala na dopapaní to mlíčko. U nás byl teda problém, že si přes den už mlíčko vůbec nechtěl vzít, ale pokovaď si malá dá, tak jí dokrm tim mlíčkem. A tu mrkev, 24h od uvaření bys jí asi mohla normalně použít, ale já teda nemám takhle od začátku zkušenosti s tím vařením. Začla jsem mu vařit domácí až když už papal všecko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji dávám jen jednou za den mrkvicku jinac dostává furt mlicko a dnes ji dam před spinkanim kasicku!! Nebo mám dávat pres den i něco jiného než mliko?? Já ji koupila poprvé ale přijde me to drahy!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenaf. Ahoj,drahý to je a ne chutově moc dobrý, vaření je levnější, vařím na dva dny, takže co uvařím, má ještě druhý den,48 hodin mužeš skladovat v ledničce, nezapomen přidat kapku oleje, nejlépe olivového, kvuli zácpě a aby tělo vstřebalo vitamíny, jestli dítě dokrmovat mlékem záleží na každím mimču, malej toho taky ze začátku nesbaštil moc a nedokrmovala jsem, hlady neplakal, zatím dávej k obědu zeleninu a mužeš večer kaši, já ji dávám k odpolední svačince, aby neměl v noci žížen, až se naučí papat zeleninu, mužeš přidat ovoce, já už třeba ve 4.5 měsících dávala banán, kaši, později přesnídávky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je super to sem chtela vedet
a pak potom az si zvykne na mrkev tak pridat brambor a pak zas samotnou zelcu??? Jakou všecko vaříte??? A malej mel po kasicce v noci žížu?? Dala sem jí dneska poprve na noc z lahve pac se me to zdalo rídke!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,
jsem tu nová a rozkoukávám se, ale první diskuzi, co jsem si otevřela, byla k příkrmům, protože já s Adámkem (8měs.) sice máme první příkrmy za sebou, ale jelikož jsem se do dětského vaření zbláznila a baví mě to, vytvořila jsem na recepty na dětské příkrmy web a tímto bych Vám ho chtěla představit a tím i tedy poslat pár tipů na obídky a svačinky pro Vaše nejdražší… Tak snad se nebudete zlobit, že Vám sem odkaz dám a snad Vás to bude trochu inspirovat k domácímu vaření a méně kupování skleniček a dětičkám bude chutnat… Budu taky ráda za zpětnou vazbu, jestli jsou recepty srozumitelné a pokud něco uvaříte, jestli chutnalo… Děkuji
Hezký večer…
EDIT ADMIN 22:44 odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klaarik Pokud chceš feedback:
„Nejdřívější období pro začátek zavádění příkrmů je ukončený 4. měsíc, a to ve chvíli, kdy již miminko není plně kojeno. Jakmile děťátko dosáhne 4. měsíce a vy stále plně kojíte, začnete s přikrmováním ve chvíli, kdy již nedostává pouze mateřské mléko“
Stylisticky i logicky dost nešťastné - když již nedostává pouze mateřské mléko, tak co dostává, abych mohla začít s příkrmem?
Jinak dát v období zavádění příkrmů dítěti (třeba tomu +/- čtyřměsíčnímu zelený hrách nebo kukuřici (zrnka na obrázku) mi přijde dost šílené pro trávení.
Hovězí maso je taky dost těžké na trávení, nezaznamenala jsem v těch receptech králíka.
Ale designově jsou to hezké stránky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klaarik dekuji
velmi srozumitelne napsane uz jsem koumala co jak kombinovat. Jeste dotaz kde se da koupit batata?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za zpětnou vazbu ![]()
Větou, že již dítko nedostává pouze mateřské mléko - bylo myšleno, že je již částečně na mléce umělém.
Jinak kukuřice je „jen“ na obrázku, mezi první kombinaci ji neřadím. Co se týče hrášku, nechávám na maminkách, zda ho dají či nikoliv…
My jsme s ním problém neměli, ale tím samozřejmě netvrdím, že je úplně vhodný pro všechny děti do začátku…
Web není kompletní… S recepty jsem na začátku a pravidelně stránky aktualizuji. Na králíka se dostane
Stejně jako na další mňamky a pro některé maminky třeba ne tak tradiční, jako např. pohanka, jáhly atd.
Ještě jednou děkuji a přeji prima večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit