Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8095
31.3.14 14:34

Holky, co prosím Vás dáváte na zapití k obědu? začasli jsme s příkrmy protože špatně prospíval, dneska mi snědl mrkev+brambor cca100g, ale pít už nic nechtěl, jen si cucnul vody. Není to málo? neměl by vypít ještě aspoň 30ml mléka? dřív na oběd pil tech 120-150ml mléka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 14:38

@eluv 100g mrkve je pěkný, myslím že není potřeba dokrmit mlékem, což odpovídá, že mléko nechtěl, ale nabízej pít vodu, čaj nebo štávu aby neměl zácpu a měl pitný režim, malej taky nepije hned po jídle, někdy až za dvě hodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 14:43

@střepina no ja měla strach jestli mu to stačí, je na hlídání a ted mi volala mamka, že měl hrozný hlad tak vypil 90ml mléka, což je po dvou hodinách. a jaký máte časový režim? My pořád v tom tápem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 14:45

@střepina jo a s tím kakáním..on právě kaká tak 3× i 4× denně! podle mudr se to prý upraví, ale kaká takto od narození. Právě proto si myslím, že i mín přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 14:54

@eluv a neměl spíš jen žížen?90ml není moc, já dodržuju režim 3 hodiny, někdy i déle, ale to nejde takhle říct, každý mimčo je jiný, pokud kaká 4 krát denně, nasadila bych probiotika, dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 15:22

@střepina probiotika dávám pearl baby, ja už jsem přemýšlela jestli to nemůže být i těma probiotikama, že kaká tak hodně. na stěry byl, nic nenašli. :nevim:. čaj prý nechtěl, řval jak tur, tak mu mamka dala mléko, ja se taky snažím mu dodržovat odstup, ale někdy to s ním nejde, dožaduje se pití i po 2 hodinách, když né tak pije v 1h ráno, pak v 5,30h, 9h (to vypije nejmíň tak jen 60ml nevím proč, víc do něho nedostanu), pak teda oběd 12h, dřív pil ve 4h a 7,30h, +-, pije tak 120-150ml ostatní dávky, ale ted to má asi s tím příkrmem rozhozené nebo mu to nestačilo.. řev jak tur a pak vypije 90ml :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 15:36

@eluv to má opravdu vzláštní režim, ale přizpusobila bych se mu, hold pije často a málo a pokud má stěry v pořádku, tak bych zkusila probiotika vysadit, nemají se brát pořád, má být třeba 14 dní pauza, horší je, že s takovým režimem se nedá nic pořádně naplánovat, vid? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 15:47

@střepina no nedá to máš pravdu. ja právě nevím jak to mám nastavit aby měl pravidelný režim, jestli ho nechat řvát a vydržet to třeba i hodinu nebo jestli si to upraví sám :nevim:! ještě mi doktorka říkala, že mám dávat banán na to kakání, nevíš jak se to dává? to normálně rozmačkám banán? nebo se má trochu povařit? asi blbý dotaz, ale fakt nevím :oops: a kdy ho mám dát? přemýšlela jsem, že v těch 9hodin kdy ji nejmíň. třeba by mu to chutnalo a snědl by více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 15:48

@střepina a vy máte jaký časový režim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 15:53

@eluv malýmu je 6 měsícu a momentálně máme režim, v noci mléko jak se probudí, okolo 3 nebo 4 hodiny, pak má mléko v 9 hodin, v 13 hodin oběd, zelenina s masem, rýží…po 16 hod má přesnídávku s piškotem, kaši nebo banán, já ho mixuju na kaši s trochou kojenecký vody, jo banán je dobrý na stavění a dětem chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 15:57

@střepina děkuji :kytka: tak zítra mu zkusím dát banán a uvidíme co to udělá. Ale nevařís ho, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 16:11

@eluv nee,neblázni, dávám mu ho od 4.5 měsíce, někde jsem četla, že se mají odkrojit špičky, že v tom je bordel nebo co, nakrájím ho na kousky, kápnu trochu kojenecký vody a rozmixuju na kaši, po banánu má vyloženě bobky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 17:20

@střepina no taky jsem přemýšlela, že je to brzo, počkám tak 2 týdny, zatím bude na zelenině. A od kdy dáváte kašičky? jsem chtěla začít až za měsíc na večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
31.3.14 17:32

@eluv a kolik mu je? já dávám od 4 měsícu, dávám k odpolední svačince, aby neměl v noci hlad, poslední jídlo má mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
31.3.14 17:48

@střepina má 4 měsíce. Museli jsme začít s příkrmy o týden dříve, na radu doktorky a primáře, z důvodu neprospívání. Chtěli začít už ve 3 měsíci, ale ja to nechala až na ted, zdálo se mi to moc brzo. tak že ted první týden co má mrkev, dneska měl poprvé mrkev a brambor. Nevím, ale moje doktorka by do něho nacpala nejradši všechno hned. říkala mi ten banán mám dávat, kaši na noc na obed maso zeleninu, jen aby přibíral, aby se jí hodil do tabulky :zed: ja mu teda dávam zatím jen tu mrkev a brambor. Nevím jestli by to nebylo na něho hodně dát mu ještě kaši na noc, proto jsem chtěla počkat. Nebo můžu mu dát třeba jen jednu lžičku do mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí