Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SarkaLo Málem bych zapomněla!!! Nezapomeň do každého jídla přidat kapku olivového oleje. To aby nemělo mimčo zácpu a aby se v těle rozpustily vitamíny.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malý dnes měl úplně první mrkev a super…akorát toho snědl poměrně dost…nevadí to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo to je dobře, ne? co by za to jiný maminky dali, kdyby jim dítě tak pěkně jedlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Já jsem ráda, že mu to chutná, jen jsem si pak přečetla, že se má začít 2-3 lžičkami…tak jsem se bála, ale malému nic není, tak pohoda. Zítra znovu ![]()
@střepina Bála jsem se, aby ho nebolelo bříško nebo něco jiného, ale v pohodě…hlavně, že mu chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo má se začínat, aby si mimčo zvyklo a nevyzvracelo to, ale když chutná, to je dobře
ale zkoušej nový potraviny s odstupem kvuli alergiím a jestli mu to bude sedět, bacha na květák, hrášek, brokolici, nadýmá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Teď bych jela tři dny samotnou mrkev, pak bych ji zaměnila za jinou taky na tři dny, pak další a další…a až ochutná zeleninou samostatně po jedné, tak bych mu to začala kombinovat na dva a tři druhy zeleniny najednou, je to takhle v pořádku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo ano,je to takhle v pořádku, ale já bych zkusila přidat brambor, více to zasytí a pak bych zkoušela další zeleninu, takže třeba za 3 dny mrkev s bramborem, pak brokolici a k tomu muže bejt hned brambor… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Super, takhle to udělám. Ještě se zeptám, chtěla bych si příkrmy navařit předem a zmrazit - když je budu dávat do mrazáku do plastových krabiček a malý to třeba najednou nesní, můžu nechat do dalšího dne, nebo rovnou do koše? Můžu toho udělat hodně, ať nemusím každý den vařit? Vydrží to třeba 1-2 týdny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina A ještě jeden dotaz - třeba u cukety - jak dlouho povařit? Můžu zkusit i červenou řepu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že v mrazáku v pohodě měsíc muže bejt, ale nezamrazuj s bramborem ani s rýží, jen třeba maso a zeleninu a když to z mrazáku nesní, tak už to vyhod, nedávej radši druhý den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Já jsem si to myslela, takže raději udělám malé porce a uvidíme
Díky moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo cuketu nevím, ještě jsem nezkoušela, v krámě zatím nemají českou, jen z dovozu, ale podle mě bude normálně uvařená, řepa je dobrá, zkus, ale ta se vaří déle, než změkně, já ji vařila 45 minut, nevím proč, ale malej ji nemusí, má radši maso a žloutek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Mohla bych do dát do těch plastových mističek s víčkem, co v nich prodávají např. saláty - takové ty slabší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo určitě,to je na tobě, nestresuj se, já osobně nezamrazuju, vařím na dva dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit