Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Diky za odezvy a jeste prosim jeden dotaz: davam malemu pred koupanim kasi, dokojim, koupu a kojim a jde se spat. kdyz ted zavedu na obed ty prikrmy, mam davat i tu kasi nadale? nebude to na nej moc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov píše:
Diky za odezvy a jeste prosim jeden dotaz: davam malemu pred koupanim kasi, dokojim, koupu a kojim a jde se spat. kdyz ted zavedu na obed ty prikrmy, mam davat i tu kasi nadale? nebude to na nej moc?
Já zatím dávám kašičku na snídani, pak přidám zeleninu na oběd a kaši nechám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můj první příkrm byl kaše na noc, druhý den sem mu dala mrkev, v tý skleničce první lžička se to jmenuje, snědl mi celou a mlíko pak už nechtěl, to sem dávala asi 3 dny, pak sem dala brokolici a baští odto šest ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov jakou davas kasi? Ja jsem zacala s prikrmy tento tyden, ale kasi mi doktorka nezminovala zatim davat, rikala nejdriv zeleninu, pak ovoce a az pak kase s lepkem. No ale me se maly budi v noci co dve hodiny na kojeni, tak porad nad tou kasi na vecer uvazuji. Pomuze to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak my jsme zacli s mrkvi, po dvou dnech pak mrkev a brambor, pry s tou bramborou jim to vic smakuje, protoze to trochu zjemni. Tak zalezi, co ti bude bastit, ale je to vesmes jedno, jestli zacnes cistou mrkvi nebo das rovnou brambor. Ani tak, ani tak neudelas chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet11 me prave dr. rekla, ze pokud mi v noci nespi, at zkusim kasicky pred spanim. davala jsem nejdriv od Sunarky, ale to celou noc prdel a nespal, a pak jsem si cetla, ze to obsahuje cukr navic, tak jsem koupila od Nestle kasicku - Moje prvni kase - ryzova, nebo ryzovokukuricna a ta mu smakuje. nevim, jestli je lepsi spani. ale zprvu spaval od 18 - 23, pak se budil casto. a ted mi 2 noci jiz spi celou noc. a prikrmy na obed zavedu az dnes. a kasicku asi ponecham. tak zkus a uvidis. pro jednou nic nezkazis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak prvni prikrm dnes - uvarena mrkev - absolutne bez uspechu… sklebil se a plival ji… tak uvidim zitra… kdyztak zkusim sklenicku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak tu studuju, jak na příkrmy ![]()
Taky už mám teda druhé dítě, ale zdá se mi, že před pěti lety bylo všechno jinak (tehdy všechno co nejpozději, teď to zase posouvají zpátky)… u první dcery jsem začala v šesti a půl měsících, teď už mám cukání začínat dřív. Má pět měsíců a týden, už třetí týden dávám na večer kaši (kozí rýžovou). No žádný úspěch teda, tak nevím, jestli to na chvíli odpískat a zkusit zase později. Když sní čtyřicítku, je to megaúspěch
. Jakože ji snědla zatím asi tak dvakrát. Dělám to tak, že dám kaši (resp. pokusím se do ní nacpat nějakou kaši
), pak vykoupu, dokojím a jde chrnět.
Teď bych už ráda začala se zeleninou. Začala bych klidně už před týdnem, ale měla neštovice, tak jsem ji do toho nechtěla ještě trápit s příkrmy. Zítra jdu k dr., tak se poradím, jestli už jo nebo ještě chvíli počkat. Tu kaši nám posvětila taky.
Jinak jednoznačně preferuji skleničky, aspoň ze začátku, právě kvůli těm přísně hlídaným dusičnanům atd. Něco už jsem nakoupila a jsem teda zvědavá, jestli bude mít aspoň o trochu větší úspěch než ta kaše…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov tak jsem koupila od Sunarky ryzovo-kukuricnou a smakuje mu, urcite je to tim cukrem
ale stejne ji sni hrozne malo a pak zacne brecet a uz do nej nic nedostanu. Nejhorsi je, ze si strka rucicky do pusy a chyta mi tu lzicku, takze jsme vzdycky hrozne spinavi a je to trochu boj. Zatim to teda vliv na spanek nema, ale musim to vydrzet. Jinak mrkvicka mu taky nejak echt nejela, s brokolici uz to bylo lepsi a davam mu do toho i brambor. Ted prijde na radu kedluben, tak jsem zvedava, ale s mnozstvim je to porad bida, par lzicek a potom plac ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jiji Kozi ryzova kase, to zni dobre, kde se to da koupit? Ja jsem dlouho kasi vybirala, protoze jsem nechtela, aby v tom byly konzervanty nebo chemicke ochucovadla, napr. ve vanilkovych byva chemicky vanilin. Koupila jsem Sunarku ryzovo kukuricnou, ale kozi mi zni lip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na těch stránkách je i eshop, ale myslím, že se dá koupit v každé dobré lékárně ![]()
I naše pediatrička ji chválila, když jsem říkala, že ji máme doma.
Píšou tam, že složení kozího kojeneckého mléka je hodně podobné složení mateřského mléka, to mě docela přesvědčilo. Ne tak Zuzu, ta na to vyloženě kašle ![]()
Já mám teda doma všechny 4 příchutě, vyhrála jsem je v křížovce z Betynky, tak doufám, že časem ji začne dlabat, bylo by mi to líto, i když předat kam mám.
Dneska jsem zkusila dát první mrkev ze skleničky, no úspěch asi takovej, jako u té kaše, no potěš koště, jestli nás kažý den čeká takový boj s jídlem ![]()
Přitom na MM je žrout, o to se hlásí každé dvě hodiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jiji dik moc, lekarna me nenapadla a mrknu na ten web.
No jsme na tom podobne, taky se mu do toho tomu memu drobeckovi nechce, par lzicek a plac anebo druhy scenar je rovnou plac jen co vidi lzicku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet11 jj, mrkni, já myslím, že by tam mělo být napsané i složení
. KOukala jsem na krabici a nic špatného tam není.
Rýžovo kukuřičná je myslím ta, co je od dokončeného 5. měsíce, jen ta už je ochucená, mám dojem, že broskvová s dýní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
príkrm
Doporučuji přečíst si knížku
http://www.zbozi.cz/…ravych-deti/
je fakt výborná a boří veškeré mýti o jídle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit