Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eluv já polívku dělám bud z kuřecích nebo krutích prsou, kousek nakrájím nadrobno, přidám mrkev a brambor a rozmixuju a nebo jen polívku z mrkve, celeru, petržele a brambory, trochu brokolice, zatím vše mixuju, dávám od pátého měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv
Já taky od ukončeného pátého měsíce (s příkrmy jsme začali od ukončeného 4.měs.). S tím, že bych začala „opatrně“ a nedávala hned moc zeleniny do polévky najednou. Dala bych první týden - až dva týdny: maso + 2 druhy zeleniny a tu různě obměňovala, a pak přidala třeba ještě jeden - dva druhy po těch dvou týdnech… čistě ale jen můj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je pravda, já už jsem dávala petržel a celer, takže normálně už jsem dělala polívku, ale jinak přidávat zeleninu po jednom druhu a maso by mělo bít bílé, prsa, králíčí, kuřecí krutí, žádné mastné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klaarik @střepina díky holky. My teda zatím furt jedem zeleninu a chci ještě aspoň 14dnů ono mu ta zelenina moc nejede nechce květák, brokolici po tom má bolení tak že furt jedem mrkvev, pastinák, brambor, dýně, rýže, špenát mu nechutná vůbec, hrášek a fazolky jsem zatím nezkoušela, nesehnala jsem nikde tu batátu tak zatím pojedem furt stejně za 14dnů zkusíme maso a pak jsem si říkala, že bych začala vařit ty polívky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klaarik Tak jsem sehnala tu batátu, ulovila jsem v kauflandu, ale jsou moc velké, jak dlouho to vydrží v ledničce? odřežu např. 120g uvařím a zbytek mi vydrží v lednici? nebo to mám uvařit celé a každý den dávat s jinou zeleninou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv nevařila bych to celé, nemá se to skladovat dlouho, třeba ti to ani nebude jíst, odkrojila bych kousek a s něčím uvařila a zbytek dala do lednice, uvidíš jak dlouho ti to tam vydrží, jestli to teda nezčerná, brambory se zamrazovat nemají, takže batáty asi taky ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina to mám dát batátu třeba s mrkvi? ja myslela, že mu to dám samotné jako kaši. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eluv
Batáta lze kombinovat s čímkoliv, jako brambora. Vynikající je s mrkví, ale třeba i s cuketou nebo dýní. Určitě není co zkazit v kombinaci i s brokolicí nebo hráškem. Lze ale udělat i kaši ze samotné. Jinak bych jí uvařila celou. Uvařená vydrží dva dny. Pokud jí uvaříš zítra, můžeš jí dát ještě v úterý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jdu zase pro radu…teď jsem uvařila q rozmixovala kuřecí maso. Až to vystydne, dám to do mrazáku, ale chtěla bych si nechat trochu na zítra…mužů si odebrat a nechat v lednici nebo to mám vytáhnout až ráno z mrazáku??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to samé se zeleninou? Dnes udělané příkrmy a jeden bych si do zítřka nechala v lednici…můžu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit