Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
7.5.14 14:39

Ahoj, tak sem to dneska zkusila jak mi to rekla doktorka a nic moc, udelala u toho takovej hroznej skleb a uz nechtela otevrit pusu, zitra zkusim jenom tu mrkev, tak uvidime:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
8.5.14 10:48

@střepina Tak jsem zkoušela ty sušenky do mléka a jí to :dance: akorát teda z lahve tak půlku pak jsem mu to musela zbytek dát na lžičce. Ale aspoň má mléčnou dávku :dance:. Jinak teda režim u nás vypadá asi takto:
5-6h 120ml
9h - řídká kaše nebo mlíko ted se sušenkou 100ml
1h - masozeleninový příkrm
15,30 ovoce zatím teda jen banán, jablko, hruška
18.30h kaše ze 120ml
19.30 mlíko vypije od 30ml-100ml

v noci ho ještě budím v 1h na mlíčko to má 120-150ml - at má aspoň půl litru denně, jinak když to jde tak dávám 1-2odměrky mlíka do příkrmu.

Co myslíte je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
8.5.14 11:22

@eluv myslím,že jo, že to bude stačit, je fajn že mu aspon zachutnalo mlíko ochucený sušenkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.5.14 22:46

Dobry vecer, potrebovala bych poradit, zda to delam spravne… Minuly tyden jsem zavedla prikrmy, ted uz mame mrkev s bramborem a malemu se vyhodilo par vyrazek na pusince, muze to byt ta alergie? A co pak delat prestat davat?
Zavedla jsem i kasi na vecer, protoze jsem maleho musela vzdycky kojit snad hodinu… Ted mu dam kasi o pul sedme a pak ho nakojim za hodinu… Ale i tak se porad budi treba i 3-4× behem nasledujicich dvou hodin nez zabere naplno. Vzdycky zacne strasne rvat ale sotva ho zvednu, tak uz jen poplakava a spi mi na rameni… Uz jsem bezradna, nevim jestli je to jidlem nebo necim jinym… Kojim vetsinou co dve hodiny.. Dekuji za pripadne reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.5.14 23:02

A to jsi zavedla kaši, mrkev a brambor naráz všechno před týdnem?
Nepíšeš, jestli je kaše mléčná a s lepkem, problémbymohl být vjedné z těchto složek, stejně takale vyrážka můžebýt z mrkvenebo brambor, proto se jednotlivésložky zavádějí postupně, s rozestupem alespoň tří dnů, aby bylo jasné, na co dítě reaguje. Pokud nevíš, začni odznova, tři dny bramborové pyré, pokud nic, přidat do něj mrkev, tři dny tuto kombinaci. Zavádět dvapříkrmy naráz (oběd a kaše) mi přijde trochu zbrklé, týden až dva rozestup by myslím neuškodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.5.14 23:08

Nene minuly tyden jsem zavedla zeleninu nejdriv mrkev samotnou, pred 4 dny jsem pridala brambor… Kasi jsem pridala vcera - je to prvni kase od Hami ryzovopsenicna pokud se nepletu, micha se do vody… Ja tu kasi zavedla, protoze jsem mela pocit, ze mu mleko nestaci, kdyz pije hodinu a porad se budi, ale dneska to tak bylo i kdyz tu kasi mel, tak nevim… Ale docela mu chutna! Otvira pusinku rychleji nez stacim nabirat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
24.5.14 23:23

@Mandy26 plně jsem kojila, začli jsme zeleninkou (postupně různé druhy) k obídku a pak kaši a začli jsme od Nestlé Moje první kaše (je rýžová bez lepku)
http://www. feedo. czobchod/detske-kase/mlecne-kase/nestle-moje-prvni-kase-250g. Nechtělo se mi teď začínat s odstříkáváním mlíka nebo míchat nemléčnou do udělaného sunaru. A až když si na kaši zvykl, tak jsme šli do dalších druhů a pak jsme zkusili i s lepkem, ale postupně. Kolik je miminku? S tím lepkem bych zaváděla opatrně. Řídila jsem se cca http:www.kojeni.net/…prikrmu.html, začli jsme s příkrmy na necelých 6 měsících, i když dnes je prý trend u plně kojených dětí začínat už na 4 měsících. A vše tedy zatím ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.5.14 23:41

@Janikula Ahoj Jani, maly bude mit za 14 dnu 6 mesicu. Zacali jsme taky zeleninkou, ale asi jsem mu predcasne zavedla tu kasi, protoze jsem mela pocit, ze neni dojedeny. Spis se bojim, ze nepoznam tu alergii… Vyhodily se mu totiz asi 4 vyrazky… Tak jestli to mam povazovat za alergii nebo ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
24.5.14 23:45

@Mandy26 ahoj, jestli mu vyskákaly vyrážky, tak bych to asi řešila s pediatrem, co a jak… a asi vynechala tu kaši nebo ji změnila…písnu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.5.14 23:56

@Janikula Super diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
26.5.14 08:57

Holky chtěla jsem se zeptat, vím že tady už většina dává příkrmy, já ještě zatím ne ale už o nich přemýšlím, jen by mě zajímalo, malý je pořád plně kojený, a stále má velké intervaly mezi kaděním, max. bylo 16 dnů ale ted je to už 11den a pořád nic, myslíte že příkrmy by to zpravily, nebo se zabetonuje uplně? popř. mám začít mrkví, nebo raději něčím jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
26.5.14 09:15

@niccc 2 tak to má hodně velký intervaly :think: u nás příkrmy krásně pomohly, někoho mrkev staví, to samé řýže, ale u nás ne :lol: pokud budeš vařit, tak tam dáš kapku kvalitního oleje a malej se kolikrát pokadí i při jídle, začala bych mrkví nebo brokolicí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.5.14 09:49

@niccc 2 my sice nikdy neměli takové intervaly, max. 4 dny, ale po zavedení příkrmů malá kadí každý den nebo obden, někdy i víckrát denně. Já měla z mrkve strach, tak jsem začala dýní, pak dýně-brambor, pak mrkev-brambor. Po mrkvi to mívá hodně tuhý a musí více tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
26.5.14 12:41

@niccc 2 Mrkev spis stavi - to by se nevykakal vubec. Asi bych zkusila nejdriv dyni, brokolici, spenat…Nase mala dyni miluje - a jeste vic miluje, kdyz se po ni hezky pokadi :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.5.14 12:45

Jj dýně nám taky chutná, mám pocit, že když jí nepřimíchám do jídla, tak mi toho moc nesní. Po květáku a brokolici se mi zdá, že má malá problém s bříškem. Holky a co kedlubna? Ta by měla být v pohodě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí