Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3542
11.9.14 11:46

@verulicek
No jo vidíš na fotky jsem zapomněla…napravím ;)
No tak pohledej něco podobného jestli se neprodává někde poblíž…nebo jestli nemáš někoho kdo tam jezdí nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.9.14 11:50

@verulicek lžičku jsem nesmysl řešila, sháněla, nakonec se mi nejvíc líbila plastová reklamní od espumisanu, kterou mi dala paní v lékárně gratis :mrgreen: je poměrně malá, tak pro prtě dobrá. Pak jsme přešli na babydream z rosmana, ty jsou zase ta správně placaté (na polívku to není). Taktéž jsme krmila v léhátku a taktéž to měl všude :lol: koupila jsem pak v kiku (viděla jsem to i s tescu ale za brutální cenu) takovou omyvatelnou „zástěrku“. Malýmu se tak líbila, že jí žužlal víc než jídlo, takže ta šla z domu :) Nejvíc jsem si oblíbila dítě oblíknout do bílého bodýčka (to to vždycky schytalo nejvíc) a sundat ponožky (vdycky si k jídlu strkal do pusy nohy). Bodýčka jsem pak hromadně naházela do umyvadla s horkou vodou a přilila savo, takže se všechny příkrmy vyžraly. Chce to teda potom pořádně vymáchat a vyprat v pračce. Bílý bodýčka mám proto ráda stále a stále kupuju (v C&A pakl pěti bodýček na dvě kila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.14 11:53

@verulicek 2-3 lžičky jsou fajn. Důležité je, že to neplive a otvírá papulku. Můj měl první mrkev na 3 obědy. ;) První příkrmy nejsou o tom dítě nacpat, ale jsou od toho, aby se seznámilo s něčím jiným, než jen s mlíkem. Důležité je neplašit a zbytečně nepodléhat panice (a nesrovnávat, kolik snědí jiné děti - můj dlouho nejedl tabulková množství, ale vždy jedl s chutí a rád).
Krmila jsem tou malou lžičkou od aventu-byla akorát na tu jeho malou pusinu.
add oblečení, já fleky teda nijak neřešila. Samozřejmostí je bryndák, co nejvíc zakrýt plenou a nedávat na doma nic opravdu hoďobóžového. Podle mě mrkev jde vyprat i bez předprání žluč. mýdlem. Mnohem horší se mi jeví banán a brokolice - nechává to i po vyprání černé fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.9.14 12:10

@leene našla jsem na bazaru, objednáno :-)

• Citovat
  • Upravit
verulicek
11.9.14 12:14

@Svistice no jo to je fakt…malou mě nenapadlo zakrýt plenou. vyzkouším. Jako pusu krásně otevřela jen napoprvé :-D pak to bylo takové všelijaké, vždycky to přežvýkla, část vyplivla, tak jsem jí to přihrála hned zpět. Ale bez rozčilování. Spíš u toho hrozně vykecává a snaží se mi to jídlo brát. :-) díky za info s brokolicí a banánem ;)

• Citovat
  • Upravit
35792
11.9.14 12:24

Preju pevne nervy, poskej az to jidlo bude hazet rukama pod zidli :mrgreen: Na zacatku se spis uci jak vubec jist, neni to o tom dite zaplnit. Nase brindaky nesnasi, takze kazde jidlo vymena obleceni, vetsinou komplet a obcas i musi do vany, hlavne kdyz vecer krmi tatinek.
Obas se mi styska, kdyz dite bylo pri kojeni ciste, venku ciste, nikde zadny drobky a fleky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.9.14 12:40

@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc :twisted:

• Citovat
  • Upravit
35792
11.9.14 12:54
@verulicek píše:
@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc :twisted:

Jeste budes tise vzpominat jaka to byla pohoda :mrgreen: To ze ji musim prevlikat a prat to nevadi, ale ten boj ji vubec prevliknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.9.14 12:57

@pikola s tím počítám..neznám děcko, které baví oblékání :lol: ale aspoň se ráda vysvléká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1952
11.9.14 12:57

Tak to nezávidím…já přikrmuju, už týden a naštěstí to synovi moc chutná…nepoužívám nic zvláštního, obyčejnou plastovou lžičku z DM…poprvé jsem mu dala mrkev, napřed koukal, co se děje a pak už jen otvíral pusu a když jsem dávala pomalu, tak na mě řval :pankac: :mrgreen: kdybych ho nebrzdila, tak mi zbagruje celou misku…dneska měl brokolici a to stejné…zkouším mu to dávat jako když letí letadlo :mrgreen: a to i sám otvírá pusu…mám ho zabaleného v plínce, ale ani by ji nemusel mít, nevím, jak to děláme, ale vůbec není špinavý, má to všechno v puse… 8o ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.14 13:00
@verulicek píše:
@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc :twisted:

Až zahájí samopohon, budeš mít doma mrkvičkovou slimáčí stopu. :mrgreen: Šikovné děti to po sobě stačí vytřít dřív, než dorazíš s mopem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
11.9.14 13:01

@MonikaN.89 tohle ma moje kamaradka, nase je porad jak cune i vsechno kolem a jeji dite zpusobne sedi a otvira pusu, i ted v 1.5roce. Koukala na me uplne nechpave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
11.9.14 13:44

@MonikaN.89 nevím, jestli to není tím, že je mladší..moje je zhýčkaná mateřským mlékem asi…je to hned k mání, teplé a snadno dostupné. navíc sladké :-D a umělým mlékem jí to neředím..

• Citovat
  • Upravit
verulicek
11.9.14 13:45
@Svistice píše:
Až zahájí samopohon, budeš mít doma mrkvičkovou slimáčí stopu. :mrgreen: Šikovné děti to po sobě stačí vytřít dřív, než dorazíš s mopem. :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
451
11.9.14 16:08

Ten můj prďola se u jídla ještě „šmrdlá“ po nose a očičkách, takže pak vypadá, jako bych mu to jídlo dávala z korýtka :-D Taky ho zakrývám plínkou, akorát některé fleky prostě nejdou dolů. A to jsem plíny prala na 75st. s bělidlem (z Amway) a stejně tam zůstaly.. Je to fuk, neřeším to, jen jsem čekala, že to pryč půjde líp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí