Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@verulicek
No jo vidíš na fotky jsem zapomněla…napravím ![]()
No tak pohledej něco podobného jestli se neprodává někde poblíž…nebo jestli nemáš někoho kdo tam jezdí nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek lžičku jsem nesmysl řešila, sháněla, nakonec se mi nejvíc líbila plastová reklamní od espumisanu, kterou mi dala paní v lékárně gratis
je poměrně malá, tak pro prtě dobrá. Pak jsme přešli na babydream z rosmana, ty jsou zase ta správně placaté (na polívku to není). Taktéž jsme krmila v léhátku a taktéž to měl všude
koupila jsem pak v kiku (viděla jsem to i s tescu ale za brutální cenu) takovou omyvatelnou „zástěrku“. Malýmu se tak líbila, že jí žužlal víc než jídlo, takže ta šla z domu
Nejvíc jsem si oblíbila dítě oblíknout do bílého bodýčka (to to vždycky schytalo nejvíc) a sundat ponožky (vdycky si k jídlu strkal do pusy nohy). Bodýčka jsem pak hromadně naházela do umyvadla s horkou vodou a přilila savo, takže se všechny příkrmy vyžraly. Chce to teda potom pořádně vymáchat a vyprat v pračce. Bílý bodýčka mám proto ráda stále a stále kupuju (v C&A pakl pěti bodýček na dvě kila).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek 2-3 lžičky jsou fajn. Důležité je, že to neplive a otvírá papulku. Můj měl první mrkev na 3 obědy.
První příkrmy nejsou o tom dítě nacpat, ale jsou od toho, aby se seznámilo s něčím jiným, než jen s mlíkem. Důležité je neplašit a zbytečně nepodléhat panice (a nesrovnávat, kolik snědí jiné děti - můj dlouho nejedl tabulková množství, ale vždy jedl s chutí a rád).
Krmila jsem tou malou lžičkou od aventu-byla akorát na tu jeho malou pusinu.
add oblečení, já fleky teda nijak neřešila. Samozřejmostí je bryndák, co nejvíc zakrýt plenou a nedávat na doma nic opravdu hoďobóžového. Podle mě mrkev jde vyprat i bez předprání žluč. mýdlem. Mnohem horší se mi jeví banán a brokolice - nechává to i po vyprání černé fleky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice no jo to je fakt…malou mě nenapadlo zakrýt plenou. vyzkouším. Jako pusu krásně otevřela jen napoprvé
pak to bylo takové všelijaké, vždycky to přežvýkla, část vyplivla, tak jsem jí to přihrála hned zpět. Ale bez rozčilování. Spíš u toho hrozně vykecává a snaží se mi to jídlo brát.
díky za info s brokolicí a banánem ![]()
- Citovat
- Upravit
Preju pevne nervy, poskej az to jidlo bude hazet rukama pod zidli
Na zacatku se spis uci jak vubec jist, neni to o tom dite zaplnit. Nase brindaky nesnasi, takze kazde jidlo vymena obleceni, vetsinou komplet a obcas i musi do vany, hlavne kdyz vecer krmi tatinek.
Obas se mi styska, kdyz dite bylo pri kojeni ciste, venku ciste, nikde zadny drobky a fleky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc ![]()
- Citovat
- Upravit
@verulicek píše:
@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc
Jeste budes tise vzpominat jaka to byla pohoda
To ze ji musim prevlikat a prat to nevadi, ale ten boj ji vubec prevliknout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola s tím počítám..neznám děcko, které baví oblékání
ale aspoň se ráda vysvléká ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to nezávidím…já přikrmuju, už týden a naštěstí to synovi moc chutná…nepoužívám nic zvláštního, obyčejnou plastovou lžičku z DM…poprvé jsem mu dala mrkev, napřed koukal, co se děje a pak už jen otvíral pusu a když jsem dávala pomalu, tak na mě řval
kdybych ho nebrzdila, tak mi zbagruje celou misku…dneska měl brokolici a to stejné…zkouším mu to dávat jako když letí letadlo
a to i sám otvírá pusu…mám ho zabaleného v plínce, ale ani by ji nemusel mít, nevím, jak to děláme, ale vůbec není špinavý, má to všechno v puse…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek píše:
@pikola no já jsem právě zjistila, že i když jsem ji převlíkla, tak za hodinu si ublinkla mrkev a stihla si to rozpatlat po dalším oblečení…to u nás teď asi pojede pračka častějc
Až zahájí samopohon, budeš mít doma mrkvičkovou slimáčí stopu.
Šikovné děti to po sobě stačí vytřít dřív, než dorazíš s mopem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 tohle ma moje kamaradka, nase je porad jak cune i vsechno kolem a jeji dite zpusobne sedi a otvira pusu, i ted v 1.5roce. Koukala na me uplne nechpave.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 nevím, jestli to není tím, že je mladší..moje je zhýčkaná mateřským mlékem asi…je to hned k mání, teplé a snadno dostupné. navíc sladké
a umělým mlékem jí to neředím..
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Až zahájí samopohon, budeš mít doma mrkvičkovou slimáčí stopu.Šikovné děti to po sobě stačí vytřít dřív, než dorazíš s mopem.
- Citovat
- Upravit
Ten můj prďola se u jídla ještě „šmrdlá“ po nose a očičkách, takže pak vypadá, jako bych mu to jídlo dávala z korýtka
Taky ho zakrývám plínkou, akorát některé fleky prostě nejdou dolů. A to jsem plíny prala na 75st. s bělidlem (z Amway) a stejně tam zůstaly.. Je to fuk, neřeším to, jen jsem čekala, že to pryč půjde líp..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit