Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Bebuu ja byla rozhodnuta kojit plne do pul roku, ale cim byl starsi, tim casteji jedl a ja strasne hubla, natsti prikrmy prijal dobre
ale nebranim se tomu ani ted u duheho syna, ktery ma taky naslapnuto na poradnyho Otesanka. jestli budu zase tak hubnout a ztracet energii, tak dam zase prikrmy driv ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bebuu Prvni dcera byla kojena a dvala jsem prikrmy od 4. mesice - mrkev, brambor atp.
Ono to dite steje nesni celou mrkev napoprve
, spis jen ochutnava.
Zacina se brzy kvuli alergiim, jak pise Lizzi.
V te dobe jsem varila. U druhe jsem kupovala sklenicky a ted budu kupovat skelnicky a pozdeji varit. Nevim, proc by mely byt sklenicky takove peklo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosim o radu dneska jsem dala první prikrm, koupila jsem ve sklenicce dyni a mrkev a popletla jsem to a omylem ji dala první dyni vadí to ze jsme nezacly mrkvi jak je vsude uvedeno???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobina89 Nevadí, naopak dyne je lepší, protože na rozdíl od mrkve nestaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za uklidnění Vsude je napsáno ze se ma začít mrkvi tak jsme z toho uplňe vystresovana ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobina89 Hlavně klid. Ono se toho píše… v jiných zemích se začíná třeba úplně jinými potravinami. A někdo začíná například kaší místo zeleniny.
Chce to troche selského rozumu. V čem by mělo uškodit, pokud dostane dítě nejdřív dýni a pak mrkev a ne mrkev a pak dýni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska syn baštil poprvé mrkvičku a moc mu chutnala. Klidně by snědl celou třetinu skleničky. Je nějaký důvod, proč (pokud nebude mít špatnou reakci na těch pár lžiček dneska) by nemohl zítra zbaštit už celou třetinu skleničky? Nikde jsem to nedohledala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modesta Záleží na dítěti - pokud mu chutná a nemá žádnou reakci nebo zácpu, tak klidně celou třetinu
Dcera měla první den asi 3 lžičky, druhý den půl malé sklenky a od 3. dne si vymrčela celou
Nikdy jí z toho nic nebylo. Synátor naopak nesnědl celou malou skleničku ani po 2 měsících na příkrmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, díky - syn se dneska potom, co jsem mu vzala zbytek, úplně rozbrečel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, chci vás pozvat do skupiny na google+ Vše pro mrňousky a nemrňousky, která je určena pro maminky a miminka. Můžete přidávat nabídky a poptávky, podělit se o různé články, recepty a další zajímavosti
. Jste všichni vítáni
https://plus.google.com/…313012405697
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak máme za sebou první průšvih s brokolicí. Bála jsem se, jestli mladému pánovi bude chutnat, protože v ní není cukr… tak chutnala, ale co mu to udělalo se střevama, to bylo neskutečný. Zácpa, prdíky…
A tady jsou moje dotazy:
- experimentoval jste někdo s tímhle příkrmem? Nechci to s brokolicí vzdát, jen to asi o měsíc posuneme…
- jak dlouho vydrží otevřená sklenička v lednici? Dovedu si představit, že mu jeden den dám brokolici + nějaký švestkový odvar pro mimina + následující 3 dny dýni, aby se mu střeva nezabetonovaly… tzn. že by brokolice byla v lednici otevřená 6 dnů. Není lepší po otevření rozdělit zbytek na půlku a raději to zamrazit?
- čím jste řešily zácpu u miminek? Já mu včera už ze zoufalství strčila do zadečku teploměr, to se mladý pán vykadil (a měl to fakt tvrdé) a byl pokoj, ale tohle není moné používat často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce. Já právě přemýšlela, že bych začala kolem toho patého měsíce nebo něco lehce po. Syn prospívá dobře. Je to taky trochu cvalda, má skoro 8 kilo. Kojení mi zatím nějak nevadí ani mě neomezuje, tak ještě počkám